agenda: Club 2e vaderland

Ane dekker uit macedonie

Ane Dekker komt vertellen over haar werk bij het Leger Des Heils, afdeling Kind en gezin en we reizen mee naar haar 1e Vaderland Macedonië.

jeugd: Maakplaats 021

Lasersnijden, stop-motion animaties maken, leren programmeren, een onderzoek doen in je eigen buurt... het kan allemaal in Maakplaats 021.

agenda: Privacy café

sleutel van enen en nullen

Wat kun je zelf doen om je online-privacy te beveiligen? In het Privacy Café helpen experts je laptop, tablet of smartphone te beveiligen.

agenda: Linnaeus Live

Eva en Renee Kelder

De schrijvende zusjes en schrijfcoaches Renee en Eva Kelder geven acte de présence in OBA Linnaeus. Ze hebben beiden net een nieuw boek uit.

agenda: Boek pop-up

cover boek Mersbergen

I.h.k.v. de Boekenweek komt Jan van Mersbergen naar de OBA/HvA Boek pop-up in OBA Roelof Hartplein. Alexander Reeuwijk is de vaste moderator.

agenda: Boekverfilming 1984

still film 1984

Deze Canon van de Boekverfilming staat in het teken van 1984, de tijdloze waarschuwing tegen totalitarisme en dictatuur van George Orwell.

jeugd: Fossielen (7-12 jaar)

fossiel

Geef een uitgestorven soort een nieuw leven door zelf een fossiel te maken van klei en gips. I.s.m. de Kinderakademie van Sanne Verdult. 

agenda: Boeken op recept

dames in doktersjassen met boeken

Kom met al je verboden verlangens naar het inloopspreekuur, stort je hart uit en ontvang een hoogstpersoonlijk boekenrecept.

agenda: Jan Pietersz. Coen

Het literaire tijdschrift De Parelduiker publiceert een speciaal nummer en een programma geïnspireerd op het Boekenweekthema Verboden Vruchten.

agenda: Arlekijn Hulla

Tijdens de Boekenweek slaat Theater Kwast de handen ineen met Arthur Japin om samen  een geënsceneerde leesvoorstelling uit 1747 te spelen. 

agenda: Printemps français

Olivier Barrot

Originele kijk op de actuele Franse cultuur, onder leiding van journalist, schrijver, producent en televisiepresentator Olivier Barrot. 

agenda: Amsterdam vertelt

Doe mee met workshops en masterclasses van professionele fotografen en schrijvers tijdens het bijzondere wijkproject Amsterdam Vertelt.

agenda: English Spoken

Engelse conversatiebijeenkomst in OBA Linnaeus voor iedereen die zijn Engels wil verbeteren. Deze keer met The White Road van Edmund de Waal. 

agenda: Open podium

vrouw met microfoon

Elke laatste zaterdagmiddag van de maand is er een Open Podium. Voor iedereen die wil voorlezen uit eigen werk, voor iedereen die wil komen luisteren.

agenda: KNAW & OBA

windmolens

Minisymposium waarin sprekers uit wetenschap en industrie kijken naar de bijdrage van windenergie aan de transitie naar duurzame energievoorziening.

agenda: Openingsfeest

van der pek

8 april is het feest in OBA Van der Pek. OBA-directeur Martin Berendse komt deze nieuwe vestiging officieel openen, verder zijn er optredens en kinderactiviteiten.

agenda: Filosofisch café

stapel stenen

In het filosofisch café geven filosofen, psychologen en wetenschappers verdieping aan een grote vraag, meestal via een videolezing, soms als gast.

jeugd: Superheldencursus

Superman, Obama, je oma, wie je superheld ook is, ze hebben het vak ooit moeten leren. In de cursus Hoe word ik een superheld? ga je samen aan de slag.

agenda: De weg van Europa

Europese vlag

Europa in de Middeleeuwen en onze wereld van vandaag. Over de bijzondere historische weg van Europa en hoe ons dat leven nog dagelijks beïnvloedt.

agenda: Münninghoff

voorkant boek münninghoff

Lezing in OBA Diemen met Alexander Münninghoff over zijn boek De Stamhouder waar hij in 2015 de Libris Geschiedenis Prijs voor ontving.

jeugd: Kinderschrijfcafé (9+)

Wil je leren hoe je een spannend verhaal schrijft? Een stripverhaal bedenkt en maakt? Of een gedicht? Kom dan naar het Kinderschrijfcafé in OBA Linnaeus. 

agenda: Concert op zondag

Liliy Molnar en Fernando Aguado

Julian Cardenas (harp) en Carlos Áñez (fluit) met stukken van o.a Ravel, Astor Piazzolla en Manuel J. Barnal. I.s.m. het Conservatorium van Amsterdam.

agenda: Spoken beat night

malika booker

Spoken word artiest Jeannine Valeriano maakt samen met bijzondere gasten concerten waarin jazz, spoken word, wereldmuziek, animatie en beats mengen.

agenda: Boek en film

boek en film gouden ei

Het boek: Het gouden ei door Tim Krabbé (1984) en de film: The Vanishing van George Sluizer (1993) komen aan bod in OBA Waterlandplein. 

expo: Modemuze@OBA

Campagnebeeld modemuze: man in jurk

Maak kennis met de rijkdom van mode, kostuum en accessoires die zich in museale collecties bevinden. Van historische kleding tot hedendaagse outfits.

agenda: Faces of Science

Drie jonge, veelbelovende wetenschappers vertellen je alles over hun (promotie)onderzoek tijdens deze wetenschappelijke talkshow. 

te doen bij de oba

 1. Voorlezen voor kinderen (4 t/m 7 jr) in OBA Linnaeus

  woensdag 29 maart 2017 | 15:00 | Linnaeus

  29 maart 2017

  wo 29 mrt

 2. Spreekuur SamenSpraak

  vrijdag 31 maart 2017 | 10:00 | Javaplein

  31 maart 2017

  vr 31 mrt

 3. De beste boeken van 2016

  zaterdag 1 april 2017 | 14:00 | Javaplein

  1 april 2017

  za 01 apr

 4. Voorlezen (4+) in OBA Osdorp

  woensdag 5 april 2017 | 15:00 | Osdorp

  5 april 2017

  wo 05 apr

 5. Kom naar het Oefenspreekuur in OBA Duivendrecht

  donderdag 13 april 2017 | 14:00 | Duivendrecht

  13 april 2017

  do 13 apr

 6. Boekstart babycafé

  zaterdag 22 april 2017 | 11:00 | Banne

  22 april 2017

  za 22 apr

 7. Kinderakademie: Huis van de bieb (7+)

  zondag 23 april 2017 | 15:00 | Centrale OBA - OBA Theater

  23 april 2017

  zo 23 apr

 8. Voorlezen in OBA Bos en Lommer

  woensdag 26 april 2017 | 14:30 | Bos en Lommer

  26 april 2017

  wo 26 apr

 9. De Keuken van Kamp Westerbork

  dinsdag 2 mei 2017 | 20:00 | Centrale OBA - OBA Theater

  2 mei 2017

  di 02 mei

Volledige agenda

Volksuniversiteit

Ontdek nu het ruime aanbod aan cursussen, lezingen en
workshops. binnen, buiten, overal!

50% korting voor OBA-leden

Iedereen met een OBA-pas ontvangt altijd 50% korting op toegangskaarten voor OBA-activiteiten. Sommige activiteiten zijn zelfs helemaal gratis toegankelijk voor OBA-leden. Koopt u uw kaarten online, kies dan voor de kaartsoort OBA-pas. Koopt u uw kaarten in de bibliotheek, laat dan uw OBA-pas zien. Bent u nog geen lid? Klik op onderstaande link om u in te schrijven.

Toegangskaarten kopen

Kaarten voor activiteiten in de Centrale Bibliotheek kunt u online kopen via de online agenda en aan de balie in de Centrale OBA. Kaarten voor activiteiten in de andere OBA-vestigingen zijn verkrijgbaar aan de balie van de vestiging waar de voorstelling plaatsvindt. Reserveren kan telefonisch en per e-mail.

Oefenspreekuren

In veel OBA-vestigingen zijn oefenspreekuren, waar u onder begeleiding kunt werken op de oefen-pc. Hier ziet u wanneer het oefenspreekuur bij u in de buurt is.

Agenda: OBA live

Theodor Holman ontving wtenschapsfilosoof Ton Derksen over zijn boek'Onterecht vast'. Kijk hier terug naar deze talkshow van 16 maart jl.

Exposities in de OBA

Wist je dat in de OBA regelmatig interessante exposities te zien zijn? Ideaal om even mee te pikken als je toch in één van onze vestigingen bent.

Lees de OBA-krant van maart

cover oba krant maart

De mooiste modestukken bewonderen, Arthur Japin horen spreken, of toch naar het slotdebat van de verkiezingen? Lees erover in de krant!

Baby- en peuterpret!

Hokus, pokus, pilatus pas... wat zit er in de tovertas? Jij mag het raden. Een vogel? Een voetbal? Maria's muziek komt langs. Zing, klap en stamp je mee? 

jeugd: bibliobios

Weekentip: elke zaterdag en zondag kunnen kinderen in het Annie M.G. Schmidt Theater in de Centrale OBA verfilmde kinderboeken kijken.

jeugd: Voorleesuurtjes

Ook voor de allerjongste lezers valt er in de OBA veel te beleven. Zo zijn er iedere week voorleesuurtjes voor peuters, kleuters en kinderen tot 8 jaar. 

OBA voor de allerkleinsten

Voor de allerjongsten organiseert de OBA diverse Boekstartactiviteiten, zoals voorlezen en muziekochtenden.

jeugd: codeteam (12-18 jaar)

Heb jij altijd je eigen game of programma willen leren bouwen? Doe dan mee met het OBA CodeTeam. Voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. 

jeugd: Mini Lectores (3+)

Voor kinderen die Spaans spreken of begrijpen organiseren de Mini Lectores elke maand Spaanstalige storytelling met prentenboeken.

agenda: Schrijfworkshops

De schrijvende zussen Renee en Eva Kelder verzorgen maandelijks hun schrijfworkshops in OBA Linnaeus en OBA Waterlandplein.