agenda: opening Amsterdam Vertelt

31 oktober start Amsterdam Vertelt, een intergenerationeel project van de OBA en Foam, waarin buurtbewoners samen aan de slag gaan met fotografie en verhalen. 

Jeugd: voorschool & boekstart

Is de voorschool iets voor jouw kind? Tijdens één van de informatiemarkten in de OBA kom je er alles over te weten én krijg je een gratis lidmaatschap van de OBA!

agenda: leer schrijven bij de oba

In november kunnen groot en klein zelf leren schrijven bij de OBA. Volwassenen krijgen les van Wilma van den Akker, kinderen kunnen terecht bij de schrijvende zussen Kelder.

agenda: magische menagerie

Op zaterdag 5 november verzorgt verteller en muzikant Marin Millenaar een prachtige vertelvoorstelling voor de hele familie: Marins magische menagerie.

agenda: gesprek van 't hart

Bij deze derde editie van de najaarsserie Gesprek van 't Hart is schrijver, (stads)dichter, essayist en P.C.Hooftprijs-winnaar K. Schippers te gast. 

Agenda: mystieke driestromengebied

Feestelijke presentatie van Het Mystieke Driestromengebied, het boek van voormalig politiek activist Tete Siahaya. Met o.a. Fridus Steijlen, Ron Habiboe en Bert Tahitu. 

Agenda: Literaire Donderdag

Tijdens de Literaire Donderdag (LiDo) gaan schrijvers met elkaar in gesprek over een gedeeld thema. Op 27 oktober zijn dat Abdelkader Benali en Jamila Winwood.

Agenda: Amerikaanse verkiezingen

De Franse Olivier Piton gaat 28 oktober in de OBA in gesprek over de Amerikaanse verkiezingen. In mei van dit jaar verscheen zijn boek The New American Revolution.

jeugd: OBA CodeTeam (12+)

Ben jij tussen de 12 en 18 en heb je altijd een eigen game of programma willen leren bouwen? Doe dan mee met het OBA CodeTeam. Elke zaterdag vanaf 13:00 uur in de OBA. 

Agenda: Ontdekking van de aarde

Lijkt het je interessant om de aarde, het klimaat en de veranderende blik en rol van de mens op het aardse bestaan te bestuderen? Meld je dan aan bij De Wereld Acadamie.

agenda: Architectuurwandeling

Zondag 30 oktober beslaat de architectuurwandeling het Oosterdokseiland, Centraal Station en de IJ-oevers. Een gebied dat flink veranderd is de afgelopen jaren.

agenda: English Spoken

Engelse conversatielessen naar aanleiding van een boek. Op 11 november wordt Life After Life van Kate Atkinson besproken en een week later bovenstaand boek van Boyd.  

agenda: poëzie op zondag

Kalme slakken die de mat signeren en een groen plantje dat in de gootsteen groeit, Co Woudsma maakt er prachtige poëzie van. Hij komt erover praten met Ineke Holzhaus.

Expo: rondleiding Foam

De betekenis van foto's is vaak niet zo ondubbelzinnig als het lijkt. Meer weten? Foam geeft in de Centrale OBA rondleidingen bij de Expo Lezen van beeld.

agenda: terras in de oba

Internationaal programma met film en voordracht van het tijdschrift Terras. Met poëtische films uit België, Bosnië, Spanje en Taiwan en nieuwe dichters uit Frankrijk. 

Agenda: Faces of Science

In Faces of Science vertellen drie jonge, veelbelovende wetenschappers over hun onderzoek. Op 29 november vindt de volgende editie plaats.

Agenda: boekpresentatie koeleman

Op zondagmiddag 6 november presenteert oud-Olympiër Hans Koeleman zijn autobiografische roman ‘Olympiërs’ in OBA Bos en Lommer.

jeugd: Spaanstalige storytelling (3+)

Voor kinderen die Spaans spreken of begrijpen organiseren de Mini Lectores elke maand Spaanstalige storytelling met mooie prentenboeken en workshops in het OBA kinderlab.

Storytelling Festival Amsterdam

Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober tonen storytellers in verschillende OBA-vestigingen hun verteltalent. Het thema van het festival is: 'Wat is jouw verhaal'.

te doen bij de oba

 1. NT2-spreekuur

  dinsdag 1 november 2016 | 10:00 | Centrale OBA - NL Plein

  1 november 2016

  di 01 nov

 2. Digisterker

  woensdag 2 november 2016 | 10:00 | Reigersbos

  2 november 2016

  wo 02 nov

 3. Boekstart babycafé

  zaterdag 5 november 2016 | 10:00 | IJburg

  5 november 2016

  za 05 nov

 4. Workshop schrijven

  zaterdag 5 november 2016 | 11:30 | Waterlandplein

  5 november 2016

  za 05 nov

 5. Het Literaire Tijdschrift – Terras

  dinsdag 8 november 2016 | 20:00 | Centrale OBA - OBA Theater

  8 november 2016

  di 08 nov

 6. Voorlezen in OBA Staatsliedenbuurt (3+)

  woensdag 9 november 2016 | 15:00 | Staatsliedenbuurt

  9 november 2016

  wo 09 nov

 7. Spreekuur WoningNet in OBA Bos en Lommer

  maandag 14 november 2016 | 14:00 | Bos en Lommer

  14 november 2016

  ma 14 nov

 8. Wij weten wie wij zijn - Toon Tellegen & Het Wisselend Toonkwintet

  zaterdag 19 november 2016 | 20:00 | Centrale OBA - OBA Theater

  19 november 2016

  za 19 nov

 9. De Bibliobios

  zondag 27 november 2016 | 15:00 | Centrale OBA - Annie M.G. Theater

  27 november 2016

  zo 27 nov

Volledige agenda

Volksuniversiteit en de oba

De OBA werkt samen met de Volksuniversiteit van Amsterdam. Zo vinden er VUA cursussen plaats in diverse OBA-locaties.  

50% korting voor OBA-leden

Iedereen met een OBA-pas ontvangt altijd 50% korting op toegangskaarten voor OBA-activiteiten. Sommige activiteiten zijn zelfs helemaal gratis toegankelijk voor OBA-leden. Koopt u uw kaarten online, kies dan voor de kaartsoort OBA-pas. Koopt u uw kaarten in de bibliotheek, laat dan uw OBA-pas zien. Bent u nog geen lid? Klik op onderstaande link om u in te schrijven.

Toegangskaarten kopen

Kaarten voor activiteiten in de Centrale Bibliotheek kunt u online kopen via de online agenda en aan de balie in de Centrale OBA. Kaarten voor activiteiten in de andere OBA-vestigingen zijn verkrijgbaar aan de balie van de vestiging waar de voorstelling plaatsvindt. Reserveren kan telefonisch en per e-mail.

Oefenspreekuren

In veel OBA-vestigingen zijn oefenspreekuren. Tijdens deze spreekuren kunt u onder begeleiding werken op de oefen-pc. Hier ziet u wanneer het oefenspreekuur bij u in de buurt is.

Exposities in de OBA

Wist je dat in de OBA regelmatig interessante exposities te zien zijn? Ideaal om even tussendoor mee te pikken als je toch in één van onze vestigingen bent.

jeugd: voorleesuurtjes (2+)

Ook voor de allerkleinste lezers valt er in de OBA veel te beleven. Zo worden er iedere week voorleesuurtjes georganiseerd voor peuters en kleuters.

Agenda: open podium

Voorlezen uit je eigen werk, best spannend! Voor iedereen die durft is er elke laatste zaterdag van de maand het Open Podium in de Centrale OBA.

Workshop: Hoe schrijf je een gedicht?

Ineke Holzhaus geeft weer een nieuwe reeks workshops Gedichten schrijven met een dichter op je schouder. Zowel voor de ervaren poëet als voor beginners erg interessant.

agenda: boekverfilming in de oba

Tijdens De Canon van de Boekverfilming bespreekt een panel van De Groene Amsterdammer een boekverfilming die je zeker gezien moet hebben. Op 15 november: Spoorloos.

Expo: Retour afzender

In 2014 gaf Lou Muuse zich op als vrijwilliger bij asielzoekercentra en begon het fotoproject Retour afzender. Vanaf 9 september te zien in OBA Javaplein.