agenda: Conny Jansen & KNAW

knaw

In de reeks Uit de Kunst staat steeds een van de leden van de Akademie van Kunsten centraal. Deze keer is dat choreografe Conny Janssen.

agenda: Zondagochtendconcert

queen's priest muzikanten

Licht klassiek concert i.s.m. het Convervatorium van A'dam. Deze keer met Queen’s Priest: Irene Sorozabal, Sophia Schambeck, Verena Bari, Mami Hashimoto en Davide Catina.

agenda: Vrijheidsmaaltijd

man met citroen

De Hallen Amsterdam, het Prins Claus Fonds en de OBA nodigen Amsterdammers uit verschillende landen uit voor een gezamenlijke maaltijd op 5 mei.

agenda: Mode en emancipatie

Modemuze

Tijdens de Academy-lezing van Modemuze@OBA vertelt Sjouk Hoitsma van Museum Rotterdam over de rol van vrouwen en hun kleding tijdens de wederopbouwperiode.

agenda: Lezing tulpen uit Amsterdam

tulpen en gracht

Op zoek naar de relatie tussen Amsterdam, tulpen en de Bollenstreek, kom je namen tegen als die van Jan Six, Hans ’t Mannetje en Hugo de Vries.  

agenda: Throne of Blood

Throne of Blood

Tijdens De Canon van de Boekverfilming wordt de Japanse verfilming van William Shakespeares tragedie Macbeth besproken. Is het beter dan het toneelstuk?

jeugd: LEGO mindstorms (7+)

LEGO mindstorms

In de meivakantie leren kinderen in de OBA alles over computerwetenschap en robotica met behulp van LEGO Mindstorms.

agenda: De stedeling

land weg de stedeling

De Stedeling is een filmdocumentaire over het leven van de schrijver van het boek, Michiel Löffler. Hij is boer in het Franse Lotharingen, bioloog en schrijver.

agenda: Printemps français

Olivier Barrot

Originele kijk op de actuele Franse cultuur, onder leiding van journalist, schrijver, producent en televisiepresentator Olivier Barrot. 

agenda: Ewoud Kieft

Ewoud Kieft

Ewoud Kieft, een van de meest vooraanstaande jonge historici, publiceerde Het verboden boek, over Hilters Mein Kampf en spreekt hierover in OBA Staatsliedenbuurt.

jeugd: Maakplaats 021

Lasersnijden, stop-motion animaties maken, leren programmeren, een onderzoek doen in je eigen buurt... het kan allemaal in Maakplaats 021.

agenda: Boek en film

de vliegeraar boek en film

Deelnemers lezen vooraf het boek waarvan de verfilming te zien is in OBA Buitenveldert. Na de film volgt een gesprek o.l.v. Rita Bonenberg.

agenda: Amsterdam Vertelt

Doe mee met workshops en masterclasses van professionele fotografen en schrijvers tijdens het bijzondere wijkproject Amsterdam Vertelt.

agenda: Boek en spelen

stefan hertmans

Schrijvers en acteurs – allebei zijn het grootmeesters van de taal, tovenaars met verbeelding en werkelijkheid. Stefan Hertmans gaat in gesprek met Monic Hendrickx.

agenda: Filosofisch café

stenen

In dit filosofisch café onderzoeken we deugden en praten we over welke deugden we zelf zouden willen ontwikkelen. Een goed gesprek o.l.v. Nanda van Bodegraven. 

agenda: Live muziek

Yemen Roots

Van klezmer tot klassiek, in het kader van het Internationaal Joods Muziek Concours geven uiteenlopende Israëlische ensembles een gratis optreden in de OBA.

agenda: Poëzie op zondag

Jabik Veenbaas

Ineke Holzhaus gaat in gesprek met Jabik Veenbaas. Naast dichter is hij vertaler en filosoof. Veenbaas leest voor uit zijn laatste bundel Stad van liefde.

agenda: Cees Nooteboom

cees nooteboom

In deze eerste sessie van een reeks met Europese schrijvers spreekt literatuurcritica Margot Dijkgraaf met Cees Nooteboom en de Italiaanse schrijver Andrea Bajani.

jeugd: English story time

book

Come and listen to the most fun and exciting stories in OBA Buitenveldert. Afterwards it's time for some music and movement too! 

agenda: Workshop poëzie

Ineke Holzhaus

Ook in 2017 begeleidt Ineke Holzhaus workshops poëzie schrijven in de OBA. Laat u inspireren door dichters van formaat. 

agenda: Benelux grenzen

benelux

Anno 2017 heeft Nederland nog altijd een paar 'grensconflicten' met Duitsland en België. Meer daarover hoor je in de lezing van Aad Engelfriet.

agenda: Architectuurvaart

ij

Ervaar 4 eeuwen havenuitbreiding vanaf het water met architectuurhistoricus Alex Hendriksen van Architectuur Tours Amsterdam. 

agenda: Faces of Science

Faces of Science

Drie jonge, veelbelovende wetenschappers vertellen je alles over hun (promotie)onderzoek tijdens deze wetenschappelijke talkshow. 

jeugd: Codeteam (12-18 jaar)

Heb jij altijd je eigen game of programma willen leren bouwen? Doe dan mee met het OBA CodeTeam. Voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. 

agenda: English Spoken

Engelse conversatielessen voor iedereen die zijn of haar Engels wil verbeteren. Dit keer gaat het gesprek over A.S. Byatts The Children's Book.

agenda: Schrijfworkshops

De schrijvende zussen Renee en Eva Kelder verzorgen maandelijks hun schrijfworkshops in OBA Linnaeus en OBA Waterlandplein. 

 1. OBA Junior Boekhappen (4+)

  woensdag 26 april 2017 | 15:00 | Waterlandplein

  26 april 2017

  wo 26 apr

 2. Voorlezen (4+) in OBA Diemen

  woensdag 3 mei 2017 | 15:00 | Diemen

  3 mei 2017

  wo 03 mei

 3. Top Joodse muziekensembles - Eran Har Evan Trio

  maandag 8 mei 2017 | 18:00 | Javaplein

  8 mei 2017

  ma 08 mei

 4. Modemuze@OBA - Open Depotbezoek: (historische) kleding binnenstebuiten

  vrijdag 19 mei 2017 | 13:00 | Overige

  19 mei 2017

  vr 19 mei

 5. Voorlezen en knutselen in OBA Waterlandplein

  woensdag 24 mei 2017 | 15:00 | Waterlandplein

  24 mei 2017

  wo 24 mei

 6. Un printemps français - Jacques Mougenot

  woensdag 24 mei 2017 | 20:00 | Centrale OBA - OBA Theater

  24 mei 2017

  wo 24 mei

 7. Inloop social media en internet

  woensdag 31 mei 2017 | 10:00 | Banne

  31 mei 2017

  wo 31 mei

 8. Letterpret

  woensdag 31 mei 2017 | 13:00 | Javaplein

  31 mei 2017

  wo 31 mei

 9. LyricLab in OBA van der Pek

  donderdag 1 juni 2017 | 19:00 | Van der Pek

  1 juni 2017

  do 01 jun

Volledige agenda

Volksuniversiteit: taalcursussen

mozaiek

Leer ook Chinees, Italiaans en Grieks in de korte vakantiecursussen als voorbereiding op je reizen! Startdata: rond 16 mei.

50% korting voor OBA-leden

Iedereen met een OBA-pas ontvangt altijd 50% korting op toegangskaarten voor OBA-activiteiten. Sommige activiteiten zijn zelfs helemaal gratis toegankelijk voor OBA-leden. Koopt u uw kaarten online, kies dan voor de kaartsoort OBA-pas. Koopt u uw kaarten in de bibliotheek, laat dan uw OBA-pas zien. Bent u nog geen lid? Klik op onderstaande link om u in te schrijven.

Toegangskaarten kopen

Kaarten voor activiteiten in de Centrale OBA kunt u online kopen via de online agenda en aan de balie in de Centrale OBA. Kaarten voor activiteiten in de andere OBA-vestigingen zijn verkrijgbaar aan de balie van de vestiging waar de voorstelling plaatsvindt. Reserveren kan telefonisch en per e-mail.

agenda: Open podium

vrouw met microfoon

Elke laatste zaterdagmiddag van de maand is er een Open Podium. Voor iedereen die wil voorlezen uit eigen werk, voor iedereen die wil komen luisteren.

Oefenspreekuren

In veel OBA-vestigingen zijn oefenspreekuren, waar u onder begeleiding kunt werken op de oefen-pc. Hier ziet u wanneer het oefenspreekuur bij u in de buurt is.

Agenda: OBA live

Theodor Holman ontving wetenschapsfilosoof Ton Derksen over zijn boek Onterecht vast. Kijk hier terug naar deze talkshow van 16 maart jl.

Exposities in de OBA

Wist je dat in de OBA regelmatig interessante exposities te zien zijn? Ideaal om even mee te pikken als je toch in één van onze vestigingen bent.

Lees de OBA-krant van mei

cover oba krant mei

Meedoen aan Amsterdam Vertelt, iets bouwen in de Maakplaats 021 of Monic Hendrickx en Stefan Hertmans horen spreken? Lees er vast meer over in de krant!

Baby- en peuterpret!

Hokus, pokus, pilatus pas... wat zit er in de tovertas? Jij mag het raden. Een vogel? Een voetbal? Maria's muziek komt langs. Zing, klap en stamp je mee? 

jeugd: bibliobios

Weekentip: elke zaterdag en zondag kunnen kinderen in het Annie M.G. Schmidt Theater in de Centrale OBA verfilmde kinderboeken kijken.

jeugd: Voorleesuurtjes

Ook voor de allerjongste lezers valt er in de OBA veel te beleven. Zo zijn er iedere week voorleesuurtjes voor peuters, kleuters en kinderen tot 8 jaar. 

OBA voor de allerkleinsten

Voor de allerjongsten organiseert de OBA diverse Boekstartactiviteiten, zoals voorlezen en muziekochtenden.

expo: Modemuze@OBA

Campagnebeeld modemuze: man in jurk

Maak kennis met de rijkdom van mode, kostuum en accessoires die zich in museale collecties bevinden. Van historische kleding tot hedendaagse outfits.