jeugd: Knuffels logeren

Komt jouw knuffel ook een nachtje logeren in de OBA? Wanneer je hem weer komt ophalen, heeft hij vast een leuk boekje voor je uitgezocht!

jeugd: Panama (2+)

Een beeldende, muzikale familievoorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar, geïnspireerd door het bekroonde kinderboek O wat mooi is Panama van Janosch.

agenda: Club 2e vaderland

Anush Avetysian uit Armenië is te gast in OBA Club 2e vaderland. Ze zal vertellen over haar werk als sociaal projectontwikkelaar en haar 1e vaderland: Armenië.

agenda: Spoken beat night

Deze keer een speciale Poëzieweek-editie van de Spoken beat night, met dichter Mustafa Stitou en tenor-saxofonist en klarinettist Ab Baars. 

agenda: Boek en film

Het boek Life of Pi werd geschreven door Yann Martel en verfilmd door Ang Lee. In OBA Waterlandplein wordt het boek besproken en daarna de film vertoond.  

jeugd: Mini Lectores (3+)

Voor kinderen die Spaans spreken of begrijpen organiseren de Mini Lectores elke maand Spaanstalige storytelling met prentenboeken en workshops.

agenda: KNAW en de OBA

KNAW en Akademie van Kunsten organiseren een debat over de cultuursector die wordt geconfronteerd met een enorme professionaliseringsslag. 

agenda: Gesprek van het Hart

26 januari t/m 1 februari is het Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen. Als vooruitblik hierop zijn K. Michel en Vicky Francken te gast in Gesprek van 't Hart. 

jeugd: Kris kras atelier (1,5+)

Vrolijke workshops waarin kinderen van 1,5 - 5 jaar kunnen tekenen, smeren, gieten, krassen, schilderen en dippen, onder begeleiding van een cultuurpedagoog.  

jeugd: Superheldencursus

Superman, Obama, je oma, wie je superheld ook is, ze hebben het vak ooit moeten leren. In de cursus Hoe word ik een superheld? ga je met andere stadmakertjes aan de slag.

jeugd: codeteam (12-18 jaar)

Heb jij altijd je eigen game of programma willen leren bouwen? Doe dan mee met het OBA CodeTeam. Voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. 

OBA voor de allerkleinsten

Voor de allerjongsten organiseert de OBA diverse Boekstartactiviteiten, zoals voorlezen en muziekochtenden.

agenda: Schrijfworkshops

De schrijvende zussen Renee en Eva Kelder verzorgen in 2017 weer maandelijks hun schrijfworkshops in OBA Linnaeus en OBA Waterlandplein. 

agenda: Jazz on Sunday

Kom zondag ook genieten van 'The Library Sessions', in OBA de Hallen. Sander Nolan & friends openen, daarna volgt een jamsessie met gastmuzikanten. 

agenda: Hipster/Muslim

Moslims en hipsters wisselen van outfit in deze eigenzinnige fototentoonstelling die op 27 januari in de OBA Staatsliedenbuurt opent.

agenda: Dichter bij Campert

Verloop van jaren - Dichter bij Remco Campert is een film over weemoed, vergankelijkheid, de naderende dood en de poëzie als levenselixer.

jeugd: Voorleesdagen 2017

Voor baby’s, peuters, kleuters en hun ouders zijn er de Nationale Voorleesdagen, van 25 januari t/m 4 februari. Kom je ook naar een voorstelling over de kleine walvis?

agenda: Linnaeus Live

Christine Otten is op 26 januari te gast in Linnaeus Live, waar ze zal spreken over haar laatste boek: We hadden liefde, we hadden wapens.

agenda: Lezing over Europa

Tijdens deze lezing door Natasja Nikolić staat Europa centraal en kijken we hoe we hier zijn beland, waar de uitdagingen liggen en naar de toekomst.

agenda: Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn is naast cabaratier een fanatieke vogelaar en auteur van de Volkomen Vogelgids. Op 21 januari is hij te gast in het Olympisch Kwartier.

agenda: Dictee van Noord

Voor de echte taalvirtuozen, pennenlikkers en spellingsexperts wordt op donderdag 19 januari het Groot dictee van Amsterdam Noord georganiseerd.

agenda: Faces of Science

Drie jonge, veelbelovende wetenschappers vertellen je alles over hun (promotie)onderzoek tijdens deze wetenschappelijke talkshow. 

agenda: Flamenco

Ter gelegenheid van de Flamenco Biennale komt Antonio Gómez de los Reyes (Sevilla, 1961) naar de OBA voor een masterclass.

agenda: Niet meer zonder jou

Op 13 januari opende de spraakmakende fototentoonstelling 'Niet meer zonder jou' van fotograaf Cigdem Yuksel in OBA Javaplein.

agenda: Amsterdam Vertelt

Doe mee met workshops en masterclasses van professionele fotografen en schrijvers tijdens het bijzondere wijkproject Amsterdam Vertelt.

te doen bij de oba

 1. De kleine walvis met Roos Dansverhalen (2-8 jaar)

  zaterdag 28 januari 2017 | 15:00 | Molenwijk

  28 januari 2017

  za 28 jan

 2. Voorlezen met knuffels

  woensdag 1 februari 2017 | 14:30 | Molenwijk

  1 februari 2017

  wo 01 feb

 3. Meeleesclub in OBA de Hallen

  donderdag 2 februari 2017 | 09:30 | De Hallen

  2 februari 2017

  do 02 feb

 4. Voorlezen in OBA Cinétol (4+)

  zaterdag 4 februari 2017 | 15:00 | Cinétol

  4 februari 2017

  za 04 feb

 5. Winterse Sidewalk Booksale

  zondag 5 februari 2017 | 10:00 | De Hallen

  5 februari 2017

  zo 05 feb

 6. Poëzie op Zondag

  zondag 12 februari 2017 | 16:00 | Centrale OBA - Hella Haassezaal

  12 februari 2017

  zo 12 feb

 7. Voorlezen en knutselen (4+) in OBA Cinétol

  woensdag 15 februari 2017 | 15:00 | Cinétol

  15 februari 2017

  wo 15 feb

 8. Leesclub Makkelijk lezen in OBA Javaplein

  donderdag 16 februari 2017 | 10:00 | Javaplein

  16 februari 2017

  do 16 feb

 9. Spreekuur voor ouderen

  dinsdag 28 februari 2017 | 10:00 | Spaarndammerbuurt

  28 februari 2017

  di 28 feb

Volledige agenda

Taalcursussen Volksuniversiteit

Wil je in het nieuwe jaar een vreemde taal leren of je taalkennis verbeteren? Wat je motivatie ook is, Volksuniversiteit Amsterdam helpt je graag op weg.

50% korting voor OBA-leden

Iedereen met een OBA-pas ontvangt altijd 50% korting op toegangskaarten voor OBA-activiteiten. Sommige activiteiten zijn zelfs helemaal gratis toegankelijk voor OBA-leden. Koopt u uw kaarten online, kies dan voor de kaartsoort OBA-pas. Koopt u uw kaarten in de bibliotheek, laat dan uw OBA-pas zien. Bent u nog geen lid? Klik op onderstaande link om u in te schrijven.

Toegangskaarten kopen

Kaarten voor activiteiten in de Centrale Bibliotheek kunt u online kopen via de online agenda en aan de balie in de Centrale OBA. Kaarten voor activiteiten in de andere OBA-vestigingen zijn verkrijgbaar aan de balie van de vestiging waar de voorstelling plaatsvindt. Reserveren kan telefonisch en per e-mail.

Oefenspreekuren

In veel OBA-vestigingen zijn oefenspreekuren, waar u onder begeleiding kunt werken op de oefen-pc. Hier ziet u wanneer het oefenspreekuur bij u in de buurt is.

Agenda: OBA live

Theodor Holman presenteerde op 8 december een nieuwe aflevering van OBA Live vanuit OBA Javaplein. Kijk hierboven terug naar de aflevering.

Exposities in de OBA

Wist je dat in de OBA regelmatig interessante exposities te zien zijn? Ideaal om even tussendoor mee te pikken als je toch in één van onze vestigingen bent.

Agenda: open podium

Voorlezen uit je eigen werk, best spannend! Voor iedereen die durft is er elke laatste zaterdag van de maand het Open Podium in de Centrale OBA.

lees de oba-krant van januari

Wordt januari een maand vol poëzie met een bezoek aan het open podium en een film over Campert? Of wil je leren hoe die DigiD nou werkt? Lees de krant!

Baby- en peuterpret!

Hokus, pokus, pilatus pas... wat zit er in de tovertas? Jij mag het raden. Een vogel? Een voetbal? Maria's muziek komt langs. Zing, klap en stamp je mee? 

jeugd: bibliobios

Weekentip: elke zaterdag en zondag kunnen kinderen in het Annie M.G. Schmidt Theater in de Centrale OBA verfilmde kinderboeken kijken.

jeugd: Voorleesuurtjes

Ook voor de allerjongste lezers valt er in de OBA veel te beleven. Zo zijn er iedere week voorleesuurtjes voor peuters, kleuters en kinderen tot 8 jaar. 

agenda: OBA Live

Theodor Holman ontving biografe Eva Rovers over de biografie Boud, het verzameld leven van Boudewijn Büch tijdens OBA Live op 12 januari in OBA Javaplein.