nieuws: boek & spelen van start

Op maandag 3 oktober gaat de nieuwe serie Boek & Spelen van start. In deze talkshow bevraagt literatuurcriticus Margot Dijkgraaf schrijvers en acteurs over hun relatie tot tekst en taal. Thomas Verbogt is te gast in de eerste editie.

Agenda: Faces of Science

Bestond er al social media in de zestiende eeuw? En hoe discriminerend is jouw muzieksmaak? In Faces of Science vertellen jonge wetenschappers over hun onderzoek. 

Expo: 5 jaar oorlog in Syrië

Op 6 oktober opent in OBA Banne een indrukwekkende tentoonstelling van fotografe Mona van den Berg.

Expo: lezen van beeld

Foto’s worden vaak als vanzelfsprekend voor ‘waar’ aangenomen, maar de betekenis van het beeld is vaak niet zo eenduidig als het lijkt. 

Expo: Retour afzender

In 2014 gaf Lou Muuse zich op als vrijwilliger bij asielzoekercentra en begon het fotoproject Retour afzender. Vanaf 9 september te zien in OBA Javaplein.

Expo: amazing New York

Waar de meeste toeristen in New York vooraanstaande musea bezoeken of flink gingen shoppen, keek de Amsterdamse fotokunstenaar Bjørn Vijlbrief vooral omhoog.

Workshop: Hoe schrijf je een gedicht?

Ineke Holzhaus geeft weer een nieuwe reeks workshops Gedichten schrijven met een dichter op je schouder. Zowel voor de ervaren poëet als voor beginners erg interessant.

Agenda: la pianiste

Tijdens De Canon van de Boekverfilming bespreekt een panel van De Groene Amsterdammer een boekverfilming die je zeker gezien moet hebben. Deze keer: La Pianiste.

Nieuws: Peter van Straaten wint Inktspotprijs

Bovenstaande tekening van Peter van Straaten en het werk van de andere tekenaars die dit jaar kans maakten op de Inktspotprijs, zijn vanaf woensdag 28 september in de Centrale OBA te bewonderen.

lezing: de mannen van Michelangelo

Michelangelo Buonarroti (1475-1564) deed de wereld versteld staan als schilder, beeldhouwer, tekenaar, architect, dichter en urbanist. In deze lezing wordt ingegaan op Michelangelo’s mannelijke naakten.

Expo: De Bibliotheek Van Licht

Volgens kunstenaars Raul Balai en Femi Dawkins is er niet één historisch verhaal, maar zijn er parallelle narratieven. Daarom ontwikkelden zij De Bibliotheek Van Licht.

Nieuws: studieleeskringen open voor inschrijvingen

Meer te weten komen over de oostgrens van Europa of de ontdekking van de aarde? Doe mee met de studieleeskringen van De Wereld Academie.

te doen bij de oba

 1. Voorlezen in OBA Cinétol (4+)

  zaterdag 1 oktober 2016 | 15:00 | Cinétol

  1 oktober 2016

  za 01 okt

 2. Het geheim van de Tweelingzus van Oma (7-9 jaar)

  woensdag 5 oktober 2016 | 15:00 | Bijlmer

  5 oktober 2016

  wo 05 okt

 3. Hoe voorkom je diabetes?

  donderdag 6 oktober 2016 | 15:00 | Reigersbos

  6 oktober 2016

  do 06 okt

 4. Voorleesvoorstelling: Oma mag ik mijn pop terug? (6+)

  zaterdag 15 oktober 2016 | 11:30 | Centrale OBA - Annie M.G. Theater

  15 oktober 2016

  za 15 okt

 5. De Bibliobios

  zondag 16 oktober 2016 | 15:00 | Centrale OBA - Annie M.G. Theater

  16 oktober 2016

  zo 16 okt

 6. Spreekuur internet en sociale media in OBA Bos en Lommer

  dinsdag 18 oktober 2016 | 14:00 | Bos en Lommer

  18 oktober 2016

  di 18 okt

 7. Kom naar het oefenspreekuur in OBA Bijlmer

  vrijdag 21 oktober 2016 | 14:00 | Bijlmer

  21 oktober 2016

  vr 21 okt

 8. Digisterker

  vrijdag 28 oktober 2016 | 10:00 | Osdorp

  28 oktober 2016

  vr 28 okt

 9. Voorlezen in OBA Geuzenveld

  woensdag 9 november 2016 | 15:00 | Geuzenveld

  9 november 2016

  wo 09 nov

Volledige agenda

Lees de nieuwe OBA-krant online!

Wat ga jij deze maand bij de OBA doen: luisteren naar wereldverhalen, studeren met StudyShare of naar een vrolijke theatervoorstelling tijdens de Kinderboekenweek?

agenda: kinderboekenweek 2016

Van 5 tot en met 16 oktober is het weer Kinderboekenweek, met dit jaar als thema: ‘Voor altijd jong: opa's en oma's’. 

 

Voorlezen en meer

Ook voor de allerkleinste lezers is er in de OBA veel te beleven. Lidmaatschap is voor iedereen tot 19 jaar gratis en baby's tot 18 maanden ontvangen bij lidmaatschap een bijzonder BoekStart-koffertje. Ook wordt er elke week in veel OBA-vestigingen voorgelezen. Kom samen met uw kind genieten van een leuk boek.

Oefenspreekuren

In veel OBA-vestigingen zijn oefenspreekuren. Tijdens deze spreekuren kunt u onder begeleiding werken op de oefen-pc. Hier ziet u wanneer het oefenspreekuur bij u in de buurt is.

50% korting voor OBA-leden

Iedereen met een OBA-pas ontvangt altijd 50% korting op toegangskaarten voor OBA-activiteiten. Sommige activiteiten zijn zelfs helemaal gratis toegankelijk voor OBA-leden. Koopt u uw kaarten online, kies dan voor de kaartsoort OBA-pas. Koopt u uw kaarten in de bibliotheek, laat dan uw OBA-pas zien. Bent u nog geen lid? Klik op onderstaande link om u in te schrijven.

Toegangskaarten kopen

Kaarten voor activiteiten in de Centrale Bibliotheek kunt u online kopen via de online agenda en aan de balie in de Centrale OBA. Kaarten voor activiteiten in de andere OBA-vestigingen zijn verkrijgbaar aan de balie van de vestiging waar de voorstelling plaatsvindt. Reserveren kan telefonisch en per e-mail.

Exposities in de OBA

Wist je dat in de OBA regelmatig interessante exposities te zien zijn? Ideaal om even tussendoor mee te pikken als je toch in één van onze vestigingen bent.