agenda: Mariëlle Hageman

Mariëlle Hageman is schrijver, redacteur en (archief)onderzoeker. Ze zal spreken over haar pasverschenen boek Amsterdam in de wereld.

agenda: Boekpresentatie

Pim Lammers en Milja Praagman presenteren hun boek: Het lammetje dat een varken is, het eerste Nederlandse transgenderprentenboek voor kinderen.

agenda: Lezing creativiteit

Inspirerende lezing over kinderen en creativiteit van cultuurpedagoog Sabine Plamper met praktische tips voor ouders en professionals.

jeugd: Mini AppLab (3+)

Kom ook experimenteren met de leukste creatieve apps! Het Mini AppLab staat in de Centrale OBA en is in de voorjaarsvakantie elke dag te bezoeken. 

Slotdebat verkiezingen

Op de avond van 15 maart, de dag van de verkiezingen, gaan jongeren met jonge partijleden in gesprek over de uitkomst. 

jeugd: Mini Lectores

Speciaal voor kinderen die Spaans spreken of begrijpen organiseren de Mini Lectores elke maand Spaanstalige Storytelling.

jeugd: Fieperdefiep Festival

Op woensdag 22 februari verandert de centrale OBA in een interactieve theaterspeeltuin voor jonge kinderen vanaf 2 jaar! 

agenda: Boek en spelen

Schrijver Thomas Verbogt en actrice Debby Petter zijn op 23 februari te gast in het OBA Theater, waar ze zullen praten over hoe zij werken met tekst. 

jeugd: Kinderschrijfcafé (9+)

Wil je leren hoe je een spannend verhaal schrijft? Een stripverhaal bedenkt en maakt? Of een gedicht? Kom dan naar het Kinderschrijfcafé in OBA Linnaeus. 

agenda: English Spoken

Engelse conversatiebijeenkomst in OBA Linnaeus voor iedereen die zijn Engels wil verbeteren. Deze keer met The White Road van Edmund de Waal. 

agenda: Schrijfworkshops

De schrijvende zussen Renee en Eva Kelder verzorgen in 2017 weer maandelijks hun schrijfworkshops in OBA Linnaeus en OBA Waterlandplein. 

jeugd: Mini Lectores (3+)

Voor kinderen die Spaans spreken of begrijpen organiseren de Mini Lectores elke maand Spaanstalige storytelling met prentenboeken en workshops.

agenda: KNAW en de OBA

De KNAW en de OBA organiseren een serie minisymposia over kunst en wetenschap in het OBA Theater. Toegang is gratis. 

jeugd: Kris kras atelier (1,5+)

Vrolijke workshops waarin kinderen van 1,5 - 5 jaar kunnen tekenen, smeren, gieten, krassen, schilderen en dippen, onder begeleiding van een cultuurpedagoog.  

agenda: Voorproef Cinedans

In de entreehal van de OBA worden films getoond die zijn gemaakt tijdens verschillende Cinedans LAB workshops. 

agenda: Faces of Science

Drie jonge, veelbelovende wetenschappers vertellen je alles over hun (promotie)onderzoek tijdens deze wetenschappelijke talkshow. 

jeugd: Maakplaats 021

Lasersnijden, stop-motion animaties maken, leren programmeren, een onderzoek doen in je eigen buurt... het kan allemaal in Maakplaats 021.

agenda: Linnaeus Live

Maandelijkse literaire talkshow i.s.m. Schrijvers uit Oost en onder leiding van Maaike Bergstra. Dit keer zijn Victor Frölke en Stephan Enter te gast.

agenda: Potluck

Learning a language is the best excuse for meeting new people! Bring your own favorite dish from your home country and taste the dishes of others.

agenda: Gesprek van 't Hart

Maandelijks programma in OBA Roelof Hartplein o.l.v. Robert van Altena, dit keer is Maria Barnas te gast. Ze zal spreken over haar nieuwste boek Altijd Augustus.

agenda: Boek en Film

Op 28 februari staat Boek & Film in OBA Waterlandplein in het teken van The Notebook. Het boek van Nicholas Sparks, film van Nick Cassavetes.

agenda: open podium

Voorlezen uit je eigen werk, best spannend! Voor iedereen die durft is er elke laatste zaterdag van de maand het Open Podium in de Centrale OBA.

agenda: Poëzie schrijven

Ineke Holzhaus begeleidt workshops poëzie schrijven in de OBA, bestemd voor wie poëzie wil gaan schrijven of al eerder poëzie geschreven heeft. Laat je inspireren!

agenda: Hipster/Muslim

Moslims en hipsters wisselen van outfit in deze eigenzinnige fototentoonstelling die op 27 januari in de OBA Staatsliedenbuurt opent.

jeugd: Superheldencursus

Superman, Obama, je oma, wie je superheld ook is, ze hebben het vak ooit moeten leren. In de cursus Hoe word ik een superheld? ga je met andere stadmakertjes aan de slag.

agenda: 100 jaar De Stijl (6+)

Hoe kunstzinnig ben jij? Luister naar schilderachtige verhalen  en doe mee met onze workshop, gegeven door een echte kunstenaar.

agenda: Amsterdam Vertelt

Doe mee met workshops en masterclasses van professionele fotografen en schrijvers tijdens het bijzondere wijkproject Amsterdam Vertelt.

te doen bij de oba

 1. De Bibliobios (3+)

  zondag 26 februari 2017 | 15:00 | Centrale OBA - Annie M.G. Theater

  26 februari 2017

  zo 26 feb

 2. Jazz on Sunday – The Library Sessions

  zondag 26 februari 2017 | 16:00 | De Hallen

  26 februari 2017

  zo 26 feb

 3. Spreekuur voor ouderen

  dinsdag 28 februari 2017 | 10:00 | Spaarndammerbuurt

  28 februari 2017

  di 28 feb

 4. Voorlezen (4+) in OBA Diemen

  woensdag 8 maart 2017 | 15:00 | Diemen

  8 maart 2017

  wo 08 mrt

 5. Digisterker in OBA Waterlandplein

  donderdag 9 maart 2017 | 10:00 | Waterlandplein

  9 maart 2017

  do 09 mrt

 6. Grip op je geld (in OBA Slotermeer)

  vrijdag 10 maart 2017 | 09:30 | Slotermeer

  10 maart 2017

  vr 10 mrt

 7. Voorlezen in OBA Cinétol (4+)

  zaterdag 11 maart 2017 | 15:00 | Cinétol

  11 maart 2017

  za 11 mrt

 8. Kom naar het oefenspreekuur in OBA Hagedoornplein

  dinsdag 21 maart 2017 | 14:00 | Hagedoornplein

  21 maart 2017

  di 21 mrt

 9. Boekenweek 2017 De Parelduiker -Een verboden toneelstuk van Slauerhoff

  zaterdag 25 maart 2017 | 16:00 | Centrale OBA - OBA Theater

  25 maart 2017

  za 25 mrt

Volledige agenda

Volksuniversiteit

Ontdek nu het ruime aanbod aan cursussen, lezingen en
workshops. binnen, buiten, overal!

50% korting voor OBA-leden

Iedereen met een OBA-pas ontvangt altijd 50% korting op toegangskaarten voor OBA-activiteiten. Sommige activiteiten zijn zelfs helemaal gratis toegankelijk voor OBA-leden. Koopt u uw kaarten online, kies dan voor de kaartsoort OBA-pas. Koopt u uw kaarten in de bibliotheek, laat dan uw OBA-pas zien. Bent u nog geen lid? Klik op onderstaande link om u in te schrijven.

Toegangskaarten kopen

Kaarten voor activiteiten in de Centrale Bibliotheek kunt u online kopen via de online agenda en aan de balie in de Centrale OBA. Kaarten voor activiteiten in de andere OBA-vestigingen zijn verkrijgbaar aan de balie van de vestiging waar de voorstelling plaatsvindt. Reserveren kan telefonisch en per e-mail.

Oefenspreekuren

In veel OBA-vestigingen zijn oefenspreekuren, waar u onder begeleiding kunt werken op de oefen-pc. Hier ziet u wanneer het oefenspreekuur bij u in de buurt is.

jeugd: Junior Company

Het jongerengezelschap van Het Nationale Ballet komt naar de OBA. Ervaar de schoonheid van ballet, ontmoet een balletdanser en leer over de geschiedenis van dans!

Agenda: OBA live

Theodor Holman presenteerde 2 februari een nieuwe aflevering van OBA Live vanuit OBA Javaplein. Kijk hierboven terug naar de aflevering.

Exposities in de OBA

Wist je dat in de OBA regelmatig interessante exposities te zien zijn? Ideaal om even tussendoor mee te pikken als je toch in één van onze vestigingen bent.

Lees de oba-krant van februari

Waar ga jij deze maand naartoe? Een balletvoorstelling, een middag 3D-printen of dompel je jezelf onder in de wereld van Fiep Westendorp?

Baby- en peuterpret!

Hokus, pokus, pilatus pas... wat zit er in de tovertas? Jij mag het raden. Een vogel? Een voetbal? Maria's muziek komt langs. Zing, klap en stamp je mee? 

jeugd: bibliobios

Weekentip: elke zaterdag en zondag kunnen kinderen in het Annie M.G. Schmidt Theater in de Centrale OBA verfilmde kinderboeken kijken.

jeugd: Voorleesuurtjes

Ook voor de allerjongste lezers valt er in de OBA veel te beleven. Zo zijn er iedere week voorleesuurtjes voor peuters, kleuters en kinderen tot 8 jaar. 

agenda: OBA Live

Op 2 februari vindt er weer een nieuwe editie van OBA Live plaats in de OBA Javaplein. Theodor Holman zal in gesprek gaan met Bordewijk biograaf Elly Kamp. 

OBA voor de allerkleinsten

Voor de allerjongsten organiseert de OBA diverse Boekstartactiviteiten, zoals voorlezen en muziekochtenden.

jeugd: codeteam (12-18 jaar)

Heb jij altijd je eigen game of programma willen leren bouwen? Doe dan mee met het OBA CodeTeam. Voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar.