Foto: Anne van der Weijden

Samen met je buren foto's maken en verhalen schrijven over elkaar en de buurt waar je in woont, het kan allemaal binnen het wijkproject Amsterdam Vertelt van de OBA en Fotografiemuseum Foam. Doe je ook mee?

Onder begeleiding van professionele fotografen en schrijvers gaan bewoners van vier Amsterdamse buurten gedurende twee jaar samen aan de slag met fotografie en verhalen. Amsterdam Vertelt brengt deelnemers niet alleen in contact met kunst en cultuur maar ook met hun eigen creatieve talenten, én met elkaar.

Masterclasses & workshops

De masterclasses en workshops worden begeleid door professionele fotografen, schrijvers en museumdocenten die een sterke binding met de betreffende wijk hebben.

De aankomende masterclass fotografie in OBA Banne wordt begeleid door Henk Wildschut. De masterclass schrijven wordt begeleid door Christine Otten.

De mooiste resultaten van de workshops en masterclasses worden gepubliceerd in een echt magazine.

Masterclass
Verbreed je kennis op het gebied van fotografie in de Masterclass Fotografie of beschrijf je mooiste verhaal over de buurt tijdens de Masterclass Schrijven. De Masterclasses zijn voor jongeren (16–20 jaar) en 65+ers.

Workshops

Tijdens de workshop Vertel jouw verhaal wissel je verhalen uit met buurtgenoten en leg je het verhaal van de ander vast in woord en beeld. De workshop is voor jongeren (12–16 jaar) en 65+ers.       

Jongeren (12–16 jaar) en ouderen (65+) met een taalachterstand kunnen deelnemen aan de workshop Beeld en Taal waarin fotografie wordt ingezet om nieuwe woorden te leren.

Met dank aan:

Amsterdam Vertelt wordt ondersteund door:
The Art of Impact
Fonds voor Cultuurparticipatie
Fonds Sluyterman van Loo
FNO (Fonds Nuts Ohra)
Stichting Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen (Amsterdam)
en Stichting RCOAK

Foam en de OBA zijn vriend van Lang Leve Kunst.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over Amsterdam Vertelt? Stuur een mailtje naar studio@foam.org.

Reizende tentoonstelling

Het wijkproject Amsterdam Vertelt vindt plaats in verschillende OBA-vestigingen. In iedere vestiging gaat het telkens van start met een reizende tentoonstelling met werken uit de collectie van Foam. Masterclasses en workshops op verschillende niveaus worden aansluitend aangeboden. 

In de eerste maand dat de expositie in een wijk te zien is, kan je meedoen aan de workshops en masterclasses. Als je het online aanmeldformulier invult, wordt contact met je opgenomen over de exacte tijden en data.

Data & locaties

Amsterdam Noord
OBA Banne | februari 2017 t/m april 2017

Amsterdan Nieuw-West
OBA Slotermeer | mei 2017 t/m juli 2017

Amsterdam Zuid
OBA Buitenveldert | augustus 2017 t/m oktober 2017

nieuws: Prijs voor Amsterdam

De OBA, Foam en de gemeente Amsterdam hebben voor hun samenwerking de BNG Bank 'Lang Leve Kunst Prijs' gewonnen. De prijs werd op 23 november uitgereikt.

Schrijf je ook in voor Amsterdam Vertelt

Wil je meedoen met Amsterdam Vertelt? Meld je aan voor de workshop of masterclass via het online inschrijfformulier.

Noord | OBA Banne | februari 2017 t/m april 2017

Aanmelden voor OBA Banne is niet meer mogelijk.

Nieuw-West | OBA Slotermeer | mei 2017 t/m juli 2017

Zuid | OBA Buitenveldert | aug. 2017 t/m oktober 2017

video: Amsterdam Vertelt

Bekijk hierboven het filmpje over Amsterdam Vertelt

Lees het eerste magazine!

De mooiste resultaten van de workshops en masterclasses van Amsterdam Vertelt in Amsterdam Zuidoost zijn gepubliceerd in een echt magazine dat op 19 januari feestelijk werd gepresenteerd in OBA Reigersbos.

I love Noord artikel

De website I love Noord schreef een mooi artikel over Amsterdam Vertelt in Noord. 

Amsterdam Vertelt in MUG

Het MUG Magazine schreef een prachtig artikel over Amsterdam Vertelt. Klik op onderstaande link om het magazine te lezen. (zie pagina 20 voor het artikel)