Literatuur

Welkom op de literatuurpagina

Zomerleesgroepen

Voor wie in juli en augustus niet op vakantie gaat, is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij een van de zomerleesgroepen van Senia. Deze leesgroepen komen in de zomermaanden drie keer bijeen.

lees verder

Vaste literaire programmering in de OBA:

Tolshow

In de Tolshow gaat een schrijver die aan het begin van zijn schrijversloopbaan staat in gesprek met zijn voorbeeld. Elke derde woensdag van de maand. 

Canon vd boekverfilming

I.s.m. het radioprogramma OBA Live en het weekblad De Groene Amsterdammer een serie avonden over film en literatuur: De Canon van de Boekverfilming. 

Poëzie op zondag

Intiem poëzieprogramma op zondagmiddag dat bewijst dat gedichten dichterbij komen, als je ernaar luistert en wanneer je van de dichter zelf hoort. 

Poëzie schrijven

ineke holzhaus

Ineke Holzhaus begeleidt workshops poëzie schrijven. De bijeenkomsten zijn bestemd voor wie poëzie wil gaan schrijven of al eerder poëzie geschreven heeft.

 

Un printemps Français

Vier avonden waarop een originele kijk op de actuele Franse cultuur wordt gegeven, o.l.v. journalist, schrijver, producent en presentator Olivier Barrot. 

Gesprek van 't Hart

robert altena

Maandelijks literair programma met bijzondere gasten. Onder leiding van Robert van Altena, in OBA Roelof Hartplein.

Boek en Spelen

Schrijvers en acteurs – tovenaars met taal, verbeelding en werkelijkheid. Hoe zet de een de zinnen op papier, hoe draagt de ander ze voor? 

Spoken Beat Night

Spoken word artiest Jeannine Valeriano maakt met bijzondere gasten cross-over concerten vol jazz, spoken word, wereldmuziek, live animatie en beats.

Lido

hallen

Literaire donderdag is een maandelijkse talkshow in OBA de Hallen. Belcampo maakt soep voor een zacht prijsje, boekhandel Hoogstins levert de boeken. 

Boek & Film

nachttrein

Deelnemers lezen vooraf het boek en kijken samen de film. Na het vertonen van de film wordt onder leiding van Rita Bonenberg een gesprek gevoerd.

Schrijfworkshops

Zin om een gedicht te schrijven, je levensverhaal op papier te zetten of een ander schrijfproject te starten? De OBA helpt je op weg!

Linnaeus Live

Maandelijkse literaire talkshow i.s.m. Schrijvers uit Oost onder leiding van Maaike Bergstra.

OBA Live

Iedere drie weken presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de OBA aan het Javaplein. Tussen 17.00-18.00 uur ontvangt hij een actuele hoofdgast. 

Open podium

Elke laatste zaterdagmiddag van de maand is er een Open Podium. Voor iedereen die wil voorlezen uit eigen werk, voor iedereen die wil komen luisteren.

Boekentips: