Maakplaats 021

iedereen is een maker bij Maakplaats 021

Maakplaats 021 is een speelkamer in de OBA waar jongens en meisjes uit de buurt op een laagdrempelige manier hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontplooien. Zélf ontwerpen, bouwen en aan de slag met nieuwe technologieën.

Kijk in de agenda voor alle Maakplaats 021 activiteiten. 

FabSchool (10-14)

Elke vrijdagmiddag kun je aan de slag met de lasersnijder of de vinylsnijder bij Maakplaats 021 Waterlandplein, in Amsterdam-Noord.

Maak je buurt

Elke woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 in OBA Waterlandplein gaan we met elkaar kijken hoe je buurt in elkaar zit, welke mensen er wonen en meer. 

OBA Codeteam (12-18)

Het OBA CodeTeam is een team waarin jongeren van 12 t/m 18 jaar van experts én van elkaar leren programmeren. 

Mini Applab (3+)

Kom ook experimenteren met de leukste creatieve apps! Het Mini AppLab staat in de Centrale OBA en is in de voorjaarsvakantie elke dag te bezoeken. 

Animatieplaats (8-14)

In deze workshop maak je een heuse animatiefilm in stop-motion. Je werkt samen aan de film op een groot vlak. Zo ontstaat foto na foto het verhaal.

verwacht: NewTechKids

Vanaf april gaat NewTechKids van start. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Dominique over Maakplaats 021

De OBA kinderdirecteur Dominique opende de eerste Maakplaats 021 en schreef er een blog over.

lees verder

Waarom Maakplaats 021?

Technologie speelt een steeds grotere rol in het dagelijks leven van ons allemaal. We zijn er afhankelijk van geworden. Tegelijkertijd snappen we er steeds minder van. Om de razendsnelle ontwikkelingen de baas te blijven is het noodzakelijk de jonge generatie te laten spelen met de achterkant van technologie.

Daarom is er Maakplaats 021, een samenwerking tussen de OBA, Waag Society / Fablab Amsterdam, Pakhuis deZwijger en de Hogeschool van Amsterdam met steun van de Gemeente Amsterdam.

Lees meer over dit project op maakplaats021.nl

Volg Maakplaats 021

Dat kan via fb.com/021waterlandplein en op social via #maakplaats021.