Maakplaats 021

iedereen is een maker bij Maakplaats 021

Maakplaats 021 is een speelkamer in de OBA waar jongens en meisjes uit de buurt op een laagdrempelige manier hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontplooien. Zélf ontwerpen, bouwen en aan de slag met nieuwe technologieën.

Kijk in de agenda voor alle Maakplaats 021 activiteiten. 

FabSchool (10-14)

meisjes

Elke vrijdagmiddag kun je aan de slag met de lasersnijder of de vinylsnijder bij Maakplaats 021 Waterlandplein, in Amsterdam-Noord.

Maak je buurt

Elke woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 in OBA Waterlandplein gaan we met elkaar kijken hoe je buurt in elkaar zit, wie er wonen en meer. 

OBA CodeTeam (12-18)

jongetje achter pc

Het OBA CodeTeam is een team waarin jongeren van 12 t/m 18 jaar van experts én van elkaar leren programmeren. 

De kinderdirecteur blogt

kinderdirecteur

De OBA kinderdirecteur Dominique opende de eerste Maakplaats 021 en schreef er een blog over.

NewTechKids (7-12)

Kinderen die knutselen

Leer over computerwetenschap en robotica met behulp van LEGO Mindstorms. Los technologische uitdagingen uit het verleden, het heden en de toekomst op!

Choco ondernemers

Met de Choco ondernemers leer je in 14 lessen alles over fairtrade chocolade, samenwerken en leer je een bedrijfje op te starten.

Waarom Maakplaats 021?

Technologie speelt een steeds grotere rol in het dagelijks leven van ons allemaal. We zijn er afhankelijk van geworden. Tegelijkertijd snappen we er steeds minder van. Om de razendsnelle ontwikkelingen de baas te blijven is het noodzakelijk de jonge generatie te laten spelen met de achterkant van technologie.

Daarom is er Maakplaats 021, een samenwerking tussen de OBA, Waag Society / Fablab Amsterdam, Pakhuis deZwijger en de Hogeschool van Amsterdam met steun van de Gemeente Amsterdam.

Lees meer over dit project op maakplaats021.nl

Volg Maakplaats 021

Dat kan via fb.com/021waterlandplein en op social via #maakplaats021.