Speciaal voor baby’s, peuters, kleuters en hun ouders zijn er de Nationale Voorleesdagen, van 25 januari t/m 4 februari. Bekijk hier wat er in de OBA te beleven is: van voorlezen met de burgemeester tot mooie theatervoorstellingen over de kleine walvis en knuffels die komen logeren.

prentenboek top 10

De directeur leest voor

Niemand minder dan OBA directeur Martin Berendse komt voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar: De kleine walvis van Benji Davies. Na het voorlezen gaan we heerlijk genieten van een voorleesontbijt!

LET OP: aanmelden is niet meer mogelijk. 

Cadeautje voor nieuwe leden

Kinderen tussen 2 en 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de OBA, krijgen naast de OBA-pas een lief vingerpoppetje cadeau van de walvis uit het boek De kleine walvis. Kinderen worden gratis lid. 

Had ik maar een vriend (2+)

Een interactieve voorstelling met gebaren die de kinderen leren én een live muzikant! De voorstelling is gebaseerd op het prentenboek van het jaar. 

Voorstelling Ton Meijer (2+)

Ieder jaar maakt Ton een voorstelling over het prentenboek van het jaar. Dit jaar speelt, vertelt en zingt hij samen met de 2 plussers en hun ouders het verhaal van de kleine walvis.

Knuffels in de OBA

Neem je knuffel mee naar het voorlezen in de OBA. Daar worden jij en je knuffel voorgelezen door schrijver en illustrator Mylo Freeman. Daarna gaan de knuffels naar bed tussen de boeken.

kleur en win

Hou je van kleuren? Tijdens de Nationale Voorleesdagen kun je een mooie kleurplaat ophalen bij de OBA. Lever deze in en maak kans op een prijzenpakket met o.a. vrijkaartjes voor jeugdtheater bij de OBA.

Prentenboek van het jaar:

De kleine walvis van Benji Davies is het prentenboek van het jaar. Kom het ook lenen bij de OBA! 

Maria's Muziek (2+)

Hé, wat ligt daar op het strand? Een vis. Ja! Een echte walvis! Maar een vis woont toch in de zee? En niet op het strand? Gelukkig komt Boy er aan. Hij gaat de kleine walvis helpen!