Boekenweek 2017

Welkom op de literatuurpagina

Boekenweek in de OBA:

Van 25 maart tot en met 2 april is het weer Boekenweek! Het thema van dit jaar is: 'Verboden vruchten'.

Op deze pagina staat een greep uit onze boekenweekprogramma's, kijk in onze agenda voor een compleet overzicht van alle boekenweekprogrammering. 

Boeken op recept

Kom met al je verboden verlangens naar het inloopspreekuur, stort je hart uit en ontvang een hoogstpersoonlijk boekenrecept.

 

I speak

Zin in vernieuwing, ontspanning en een avond met toegevoegde waarde als garantie? Dichter Gershwin Bonevacia presenteert I Speak.

 

Theaterstuk Arlekijn Hulla

Theater Kwast slaat de handen ineen met Arthur Japin om met hem eenmalig een stuk uit 1747 te spelen van zijn voorvader Jacques Japin.

 

Boekenweek Live!

Herman Koch is op woensdag 29 maart te gast bij de talkshow Boekenweek Live! die door Arie Boomsma gepresenteerd wordt vanuit het OBA Theater.

lees verder

Vaste literaire programmering in de OBA:

Boek en Spelen

Schrijvers en acteurs – tovenaars met taal, verbeelding en werkelijkheid. Hoe zet de een de zinnen op papier, hoe draagt de ander ze voor? 

Spoken Beat Night

Spoken word artiest Jeannine Valeriano maakt met bijzondere gasten cross-over concerten vol jazz, spoken word, wereldmuziek, live animatie en beats.

Lido

hallen

Literaire donderdag is een maandelijkse talkshow in OBA de Hallen. Belcampo maakt soep voor een zacht prijsje, boekhandel Hoogstins levert de boeken. 

Tolshow

In de Tolshow gaat een schrijver die aan het begin van zijn schrijversloopbaan staat in gesprek met zijn voorbeeld. Elke derde woensdag van de maand. 

Canon vd boekverfilming

I.s.m. het radioprogramma OBA Live en het weekblad De Groene Amsterdammer een serie avonden over film en literatuur: De Canon van de Boekverfilming. 

 

Poëzie op zondag

Intiem poëzieprogramma op zondagmiddag dat bewijst dat gedichten dichterbij komen, als je ernaar luistert en wanneer je van de dichter zelf hoort. 

 

Boek & Film

Deelnemers lezen vooraf het boek en kijken samen de film. Na het vertonen van de film zal onder leiding van Rita Bonenberg een gesprek worden gevoerd.

Schrijfworkshops

Zin om een gedicht te schrijven, je levensverhaal op papier te zetten of een ander schrijfproject te starten? De OBA helpt je op weg!

Linnaeus Live

Maandelijkse literaire talkshow i.s.m. Schrijvers uit Oost onder leiding van Maaike Bergstra.

Poëzie schrijven

ineke holzhaus

Ineke Holzhaus begeleidt workshops poëzie schrijven. De bijeenkomsten zijn bestemd voor wie poëzie wil gaan schrijven of al eerder poëzie geschreven heeft.

 

Un printemps Français

Vier avonden waarop een originele kijk op de actuele Franse cultuur wordt gegeven, o.l.v. journalist, schrijver, producent en presentator Olivier Barrot. 

OBA Live

Theodor Holman

Iedere drie weken presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de OBA aan het Javaplein. Tussen 17.00-18.00 uur ontvangt hij een actuele hoofdgast. 

Open podium

Elke laatste zaterdagmiddag van de maand is er een Open Podium. Voor iedereen die wil voorlezen uit eigen werk, voor iedereen die wil komen luisteren.

naar de agenda

Boekentips: