Uitleg catalogus

Verschillende materialen

U vindt onze catalogus in een zoekbalk bovenin elke pagina. Het is mogelijk om op auteur, titel en onderwerp te zoeken. Als de zoekresultaten verschijnen ziet u in de linkerkolom welke materialen er allemaal zijn. Zo zult u als u Madonna intoetst bij de zoekresultaten niet alleen muziekcd's krijgen, maar ook zien dat er boeken, bladmuziek en dvd's zijn. Ook artikelen in kranten en tijdschriften die over Madonna gaan, worden getoond door de zoekmachine. De website is namelijk ook aangesloten op een digitale bibliotheek, waarin onder andere een kranten- en tijdschriftenarchief is opgenomen. Binnen de bibliotheken is het mogelijk om deze artikelen online te lezen op de computer. In de catalogus kunt u ook bijzondere materialen tegenkomen zoals eBooks en Daisy-roms.  

Meer dan de OBA-collectie alleen

De zoekmachine zoekt ook naar materialen buiten de OBA. Zo is de website van de OBA aangesloten op die van de Centrale Discotheek Rotterdam die de grootste muziekcollectie van Europa heeft. Meer dan 400.000 cd's, zo'n 15.000 muziek-dvd's en 300.000 lp's, ook voor u als OBA-lid te leen. U kunt de cd's gratis lenen (deze actie geldt tot 1 januari 2017). U kunt zelf een reservering uit deze collectie bestellen.  

eBooks

Een eBook is een elektronische tekst die is voorzien van een pagina-indeling die lijkt op die van een normaal boek. U kunt ze lezen als u een eBookreader in bezit heeft, of op mobiele apparaten als een iPad, Blackberry of Smartphone. De OBA heeft een groeiende verzameling eBooks, het grootste gedeelte is Engelstalig. Om daarvan gebruik te kunnen maken heeft u een inlog nodig.

Klik hier voor de pagina met meer informatie over eBooks bij de OBA.