• Welkom bij de OBA

  Welkom op de jeugdpagina van de OBA. Hier vind je informatie die voor jou handig is. Wil je lekker lui lezen of moet je voor school aan de slag? Dan moet je bij de OBA zijn. Ben je op zoek naar een speciaal boek of iets anders? Typ dan een zoekwoord, de titel of de naam van de schrijver in de balk bovenin je scherm.

 • Werkstuk maken voor school

  Moet je voor school een werkstuk maken of een spreekbeurt houden? Waar het ook over gaat, je vindt informatie bij de OBA. Zoals de handige boekjes van Docukit of andere informatie, onze medewerkers helpen je graag!

  Ook online kun je veel informatie over verschillende onderwerpen vinden. Kijk eens op Schooltv of Op Expeditie.

 • De OBA bij jou in de buurt

  De OBA heeft veel vestigingen verspreid door Amsterdam en omgeving. Ook bij jou in de buurt is een vestiging te vinden. Wil je weten waar? Kijk dan hier.

 • Boekbespreking maken

  Moet je voor school een boekbespreking maken? Door iets speciaals te vertellen over een schrijver wordt een boekbespreking interessanter. Kijk eens bij de interviews met schrijvers op deze pagina. Of zoek meteen op schrijver via de website Leesplein.nl. Je kunt natuurlijk ook altijd langskomen bij de OBA. We helpen je graag verder!

 • Leen boetevrij bij de OBA

  Goed nieuws voor alle jeugdleden van de OBA! Vanaf nu leen je altijd boetevrij!

meest geleende kinderboeken in 2016

jeugd: Maakplaats 021

Vinylsnijden, leren programmeren, filmpjes maken, een onderzoek doen in je eigen buurt...in de Maakplaats 021 leer je het allemaal.

Boekennieuws

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.

De OBA bij jou in de buurt

In dit filmpje leiden we je rond door OBA Slotermeer. Wist je dat daar van alles te lezen, te zien en te doen is voor kinderen? Klik door naar ons YouTube-kanaal en bekijk ook de filmpjes over OBA Geuzenveld, Osdorp en Slotervaart.

de oba op instagram

OBA junior leent boetevrij

Leestip van de week

 • Net als jij Bekijk details

  Jessie is verhuisd. Ze doet haar best om vrienden te maken in haar nieuwe klas, maar het loopt niet zo soepel. Gelukkig kan ze appen het haar oude vriendinnen en chatten met Bo, haar online steun en toeverlaat.

  Bekijk details van Net als jij

 • Armstrong Bekijk details

  Van alle muizen is er één die zich niet alleen met kaas bezig houdt. Hij tuurt door een telescoop naar de nachtelijke hemel. Naar de maan. Zijn vrienden geloven dat de maan van kaas is gemaakt, maar hij...

  Bekijk details van Armstrong

 • Siem Subliem en het ei van Jannes Bekijk details

  Je kent ze wel, van die ouders die een heel duidelijk plan hebben voor de toekomst van hun kind. Alles wordt gedaan om de droom van de ouders te verwezenlijken en het kind heeft niets meer te zeggen. Siem...

  Bekijk details van Siem Subliem en het ei van Jannes

 • Kom je verdwalen Bekijk details

  Morgen begint de Poëzieweek. Dit boek laat je verdwalen in bijzondere platen en dromerige gedichten. Neem de tijd, geef aandacht en het geeft zoveel terug!

  Bekijk details van Kom je verdwalen

 • Het verhaal van de Gelaarsde Poes Bekijk details

  Overdag is Kitty een braaf poesje, maar ´s nachts klimt ze uit het washok om met haar geweer op muizen te schieten. Dat ze daarbij af en toe iets of iemand anders raakt, maakt niet uit.

  Bekijk details van Het verhaal van de Gelaarsde Poes

Bekijk alle leestips voor 6-12 jaar

Voorjaarsvakantie in de OBA

De voorjaarsvakantie komt er weer aan! In de OBA zijn extra veel leuke activiteiten georganiseerd, van voorstellingen tot stop motion animatie.

agenda: Boekpresentatie

Pim Lammers en Milja Praagman presenteren hun boek: Het lammetje dat een varken is, het eerste Nederlandse transgenderprentenboek voor kinderen.

jeugd: Junior Company

Het jongerengezelschap van Het Nationale Ballet komt naar de OBA. Ervaar de schoonheid van ballet, ontmoet een balletdanser en leer over de geschiedenis van dans!

Word gratis lid van de OBA

Wist je dat je tot 19 jaar gratis lid wordt van de OBA? Met je OBA-pas leen je jeugdboeken, strips, luisterboeken, cd's, dvd's en games. Ook zijn computergebruik en draadloos internet in de bibliotheek gratis. Vraag je ouders of verzorgers om je online aan te melden als lid of kom samen naar een OBA-vestiging.

bijles in de OBA

Kun je wel wat hulp gebruiken met lezen, spelling of rekenen? Elke week geeft Studiemax bijles in 16 vestigingen van de OBA. Op de website van Studiemax lees je meer over de bijlessen in de bibliotheek en hoe je je kunt inschrijven. Klik hieronder. 

leestips voor kids van 4 tot 12 jaar

Klik hieronder voor de leukste nieuwe leestips voor iedereen van 4 tot 12 jaar. Speciaal geselecteerd door de OBA. Met jouw (gratis) OBA-pas kun je al deze boeken lenen. Wat is jouw favoriet?

jeugd: Kinderschrijfcafé (9+)

Wil je leren hoe je een spannend verhaal schrijft? Een stripverhaal bedenkt en maakt? Of een gedicht? Kom dan naar het Kinderschrijfcafé in OBA Linnaeus.