Maakplaats 021

test

iedereen is een maker bij Maakplaats 021

Maakplaats 021 is een speelkamer in de OBA waar jongens en meisjes uit de buurt op een laagdrempelige manier hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontplooien. Zélf ontwerpen, bouwen en aan de slag met nieuwe technologieën.

Bekijk de activiteiten hieronder of bekijk het complete overzicht in de agenda

Nieuwe Maakplaats!

logo

Op donderdag 6 juli opent een nieuwe maakplaats in OBA Reigersbos. En de hele buurt is uitgenodigd om de opening te komen vieren!

Maakplaats 021 inloop

meisje

Elke week kun je in Maakplaats 021 Oosterdok aan de slag met de lasersnijder, 3D-printers en meer. Kom zélf ontwerpen en bouwen met nieuwe technologieën. 

Leren coderen

jongen met pc

Het OBA CodeTeam is een team waarin jongeren van 12 t/m 18 jaar wekelijks leren programmeren, van experts en van elkaar.

Locaties

Er zijn 3 maakplaatsen in de stad:

De kinderdirecteur blogt

dominique

Dominique, de kinderdirecteur van de OBA opende de allereerste Maakplaats 021 en schreef er een blog over. 

Waarom Maakplaats 021?

Technologie speelt een steeds grotere rol in het dagelijks leven van ons allemaal. We zijn er afhankelijk van geworden. Tegelijkertijd snappen we er steeds minder van. Om de razendsnelle ontwikkelingen de baas te blijven is het noodzakelijk de jonge generatie te laten spelen met de achterkant van technologie.

Daarom is er Maakplaats 021, een samenwerking tussen de OBA, Waag Society / Fablab Amsterdam, Pakhuis de Zwijger en de Hogeschool van Amsterdam met steun van de Gemeente Amsterdam.

Lees meer over dit project op maakplaats021.nl

Volg Maakplaats 021

Dat kan via fb.com/021waterlandplein en op social via #maakplaats021.