Hulp bij digitaal

Hulp bij digitaal

Kun je wel wat tips gebruiken bij het online aanvragen van je DigiD of studiefinanciering? Geen probleem, als Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) helpen we je graag. Ook voor hulp bij je tablet, videobellen, oefenen met de computer of een cursus kun je bij ons terecht. Toegang is altijd gratis. 

 

Cursussen

We bieden verschillende gratis cursussen aan. Zo kun je beter en veiliger met je computer werken.

ga naar de agenda

Gratis inloop

Je kunt bij 17 verschillende vestigingen langskomen voor je vragen over je smartphone, computer of de digitale overheid. Een afspraak is niet nodig. Dan nemen we alle tijd voor je en helpen we je weer op weg. Kijk hieronder in de agenda wanneer je langs kunt komen.

ga naar de agenda

Oefenen

Wil je oefenen met de computer, internet, je smartphone of tablet? Kom naar het gratis Oefenuur in de OBA. Je kunt hier zelf oefenen. En er zijn ook begeleide oefenuren.

zelf oefenen bij een OBA in de buurt

begeleid oefenen in jouw buurt

Ik wist nog niet hoe het internet werkte. Het is best intimiderend, maar je kunt niet zonder. Het is fijn dat je hier zo prettig geholpen geholpen wordt, want thuis voel ik toch een blokkade om ermee te beginnen.

— Meneer de Vries, deelnemer Klik&Tik cursus

Ik wist niet hoe ik een e-mail kon doorsturen. Tijdens het inloopspreekuur heb ik uitleg gekregen. En nu weet ik nu hoe het moet. Het is een stuk eenvoudiger dan het leek.

— Maaike

Ik wilde graag op mijn smartphone en tablet bij mijn Berichtenbox van de overheid kunnen. Na uren zwoegen lukte het nog niet. Samen met een OBA-medewerker ben ik door alle stappen heengelopen. Toen het lukte was ik enorm opgelucht.

— Sonja


Leestips om nog meer van de digitale wereld te ontdekken