Vanaf zondagavond 20:00 uur tot maandagochtend 10:00 uur vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

Queer Theater Festival

Het Queer Theater Festival in de OBA

Tijdens de Pride vindt in Amsterdam het Queer Theater Festival plaats. Met diverse theaterproducties worden verhalen verteld vanuit verschillende perspectieven van de queer community. Het festival wordt gehouden tijdens Pride 2022 in het OBA Theater. Het Queer Theater Festival is een initiatief van de OBA in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel, Theater van de Heelheid, stichting Zou jij het zijn, De Gemeenschap. 


Activiteiten

Performance Iconic*Stories

De audiovisuele installatie van Iconic*Stories heeft een nieuwe huiskamer gevonden aan de Oosterdokskade. Hier vind je portretten over huwelijk, coming out, ouderschap en genderidentiteit. Op 2 augustus kun je kijken naar een optreden.

lees meer

Boys won't be boys

Boys won't be boys

Boys won't be boys is een wervelende collage van jongens en mannen*. Ze zingen, dansen, dichten, grappen, rappen of vertellen in wisselende samenstelling over hun persoonlijke levens. Want het is stoer om je (als man) kwetsbaar op te stellen.

ga naar de agenda

Naar Paramaribo

Naar Paramaribo

Swingende politieke komedie over vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid. Vanuit een met tropische zwier ingerichte flat in het kille Nederland dromen drie jonge mannen over een land waar alles anders is dan hier: warmer, ontspannener, muzikaler. Suriname, daar willen ze heen.

ga naar de agenda

CHMSX Stories

CHMSX Stories

CHMSX Stories: rauw pompend muziektheater over sex met drugs is in 2022 weer te zien. Theater van de Heelheid verzamelde afgelopen jaren verhalen over het taboeonderwerp: chemsex - sex onder invloed van drugs. Deze eerlijke, spannende, mooie, eenzame en ook rauwe verhalen vormen samen: CHMSX Stories.

ga naar de agenda


Gay Games Amsterdam 1998

Gay Games

In de Prideweek viert IHLIA LGBTI Heritage het 25-jarig jubileum van de Gay Games Amsterdam 1998! Bekijk het unieke Frau Antjekostuum en allerlei andere Gay Games memorabilia in de expositie op het IHLIA-plein.

lees meer over de expositie

The Pink Sheep of the Family

The Pink Sheep

The Pink Sheep of the Family is een voorstelling van en met trans*personen uit verschillende generaties, die een ander perspectief op zowel gekozen als biologische familiebanden geven. 

ga naar de agenda

EXPOSITIE Iconic*stories

EXPOSITIE Iconic*stories

In 2021 is het exact 20 jaar geleden dat oud-burgemeester Job Cohen in Amsterdam de eerste koppels van gelijk geslacht in de echt verbond. Nederland schreef hiermee wereldgeschiedenis.

ga naar de agenda