Herfstvakantie

De herfstvakantie vier je in de OBA!

De herfst is begonnen en wij kijken alweer uit naar de herfstvakantie! Kom je ook met je kinderen naar de OBA voor de leukste activiteiten in Amsterdam: leen een familiefilm of (voorlees)boek, speel een game of ga naar een voorstelling. Tijdens de herfstvakantie is er van alles te doen bij de OBA bij jou in de buurt, voor jong en oud. 

Dansvoorstelling 'Ik zie je' (8+)

Een dansvoorstelling over twee vrienden die constant met elkaar botsen, omdat ze te veel op hun telefoon zitten.

De Klokkenluider van de Notre Dame (6+)

Poppenspeler Ila van der Pouw speelt een sfeervolle, eigen bewerking naar het boek van Victor Hugo.

Lichtkunstvoorstelling 'Fly me to the moon' (6+)

Een hedendaags sprookje over liefde, verdriet en strijd, schitterend vormgegeven en met live accordeonmuziek.

Amsterdamse Kunststreken (8+)

Tijdens deze creatieve taal- en schilderworkshop met kinderboekenschrijvers Ceciel de Bie en Reinoud Leenen maak je jouw eigen fantasierijke bril.

Kindercollege door Mechteld Jansen (9+)

Hoe word ik een kinderboekvertaler? Mechteld Jansen, vertaler van o.a. ‘Dagboek van een muts’ en ‘Ember en de ijsdraken’, vertelt je er alles over.

Beroepenspeurtocht

'Als je niet in de achtbaan durft, kun je beter geen straaljagerpiloot worden.' Waar of niet waar? Deze en andere leuke vragen kom je tijdens de Beroepenspeurtocht tegen. Vraag naar een exemplaar in je buurtvestiging.

Jazzfestafette

JazzFest is terug in de Indische Buurt met de JazzFestafette 2021, een festival voor jong en oud. Het gaat een echt FamilieFest worden, op zondagmiddag 17 oktober in OBA Javaplein.

Muizenhuis OBA Oosterdok

Een bezoek aan de jeugdafdeling van OBA Oosterdok is een gezellig uitje voor de allerkleinsten. Kom je ook het Muizenhuis van Sam en Julia in het echt bewonderen en even zwaaien naar de grote ijsbeer?


Tips

E-books en luisterboeken

lees meer over e-books en luisterboeken lenen

Als lid van de OBA heb je toegang tot duizenden e-books en luisterboeken uit de landelijke online Bibliotheek. In een paar stappen lees je ze op je smartphone, tablet of e-reader.

10 klassieke kinderboeken

bekijk de top 10 klassieke kinderboeken

Kinderboeken: ze zijn leuk voor jong en oud. Lees deze klassiekers samen met je (klein)kind of duik er zelf mee weg in een hoekje. We zetten enkele favorieten van bezoekers op een rijtje.

De Waanzinnige Podcast

lees meer over De Waanzinnige Podcast

Ben je op zoek naar leestips? In De Waanzinnige Podcast vertellen kinderen van 6 tot 12 jaar over hun lievelingsboeken. Kinderen zijn de baas; zij kiezen boeken uit die ze zelf hebben gelezen.