Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2021: worden wat je wil

6 t/m 17 oktober 2021

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, of je goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Word jij later astronaut, dokter of kok… of misschien wel een bekende zangeres, voetballer of YouTuber? Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!


Winnaars Gouden Griffel en Penseel 2021

 • Gozert

  Pieter Koolwijk

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Gozert

 • Hele verhalen voor een halve soldaat

  Benny Lindelauf

  Het is oorlog en zes broers worden om de beurt opgeroepen door het leger. Ze moeten zich melden bij een grenspost in de woestijn. Ze betalen de wachtpost ieder met een verhaal, in de hoop hun jongste broer voor het leger te behoeden. Met veel sfeervolle pentekeningen in kleur. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hele verhalen voor een halve soldaat

Feestelijk voorlezen (6+)

Weet jij al wat je worden wil? Misschien kom je op een idee als je luistert naar mooie verhalen over 'worden wat je wil' in de OBA? Na het voorlezen is er een leuke activiteit. Doe je met ons mee?

Beroepenspeurtocht (8+)

'Als je niet in de achtbaan durft, kun je beter geen straaljagerpiloot worden.' Waar of niet waar? Deze en andere leuke vragen kom je tijdens de Beroepenspeurtocht tegen. Vraag naar een exemplaar in je buurtvestiging.

KinderKunstBiënnale

Kinderkunstbiënale in OBA Oosterdok

Tijdens de Kinderboekenweek ontdek je, naast beroepen, ook kinderkunst. Bezoek de KinderKunstBiënnale in OBA Oosterdok en laat je onderdompelen in vijf unieke werelden gemaakt door kinderen en kunstenaars.

Wat wil je worden?