Buurtfestival Noord

Hieberdebieb! Hoera! De OBA bestaat 100 jaar. Dat vieren we met 100 dagen feest in heel de stad. Ook bij de bibliotheek bij jou in de buurt. Een feestelijke karavaan trekt door alle stadsdelen met muziek, een theatervoorstelling en leuke taalactiviteiten met bijzondere verhalen. De OBA 100 Karavaan is vanaf dit weekend in Amsterdam-Noord en start met een groots en gezellig buurtfestival.

Feest!

Van zaterdag 2 tot en met vrijdag 15 maart zijn er de leukste activiteiten in OBA Banne, OBA Molenwijk, OBA Van der Pek en OBA Waterlandplein. Kom gezellig inburgeren bij de InburgerBar, plof neer op het megabed tijdens de Grote Voorleesestafette, ga naar een theatervoorstelling of oefen mee met het seniorenkoor van Ouderen in de Wijk. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud. Op zaterdag 2 maart gaan we om 12.00 uur feestelijk van start met Jazz muziek o.l.v. studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Een greep uit het programma:

Speciaal te gast uit Apeldoorn is meneer Jaarsma. Hij reist voor het 100-jarig bestaan van de OBA naar Amsterdam om te vertellen over (de historie van) het pand waarin OBA Van der Pek gevestigd is. Dit pand is zijn geboortehuis, waar zijn ouders van 1949-1972 een warme bakker hebben gerund. Ga zitten en luister naar de fascinerende verhalen van deze oud-Amsterdammer.

De theatervoorstelling ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ (gespeeld door Eric Borrias) gaat over de wonderlijke avonturen van de 100-jarige Allan Karlsson, die op zijn 100ste verjaardag uit het raam van het bejaardenhuis stapt en op avontuur gaat. Leuk voor iedereen ouder dan 6 jaar.

Welk boek heeft je geraakt, ontroerd, geïnspireerd of waar heb je iets van geleerd? Deel je boekentip met ons. Laat op camera een review achter van jouw favoriete boek bij ‘Why I love this book’.

De bieb trakteert

Je bent van harte welkom. Neem/breng je buren mee! Wij trakteren dus alle toegang is gratis. Je kunt gewoon binnen komen lopen en aanmelden vooraf is niet nodig.