OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Online aanbod voor jeugd en jongeren


Voorlezen

Bereslim

Gratis digitale prentenboeken bij Bereslim

Prentenboeken komen tot leven bij Bereslim. Handig voor ouders die zelf even niet willen voorlezen en fijn voor de kinderen! Vraag de actiecode aan en je hebt direct toegang.

Wepboek

Wepboek digitale prentenboeken

De geanimeerde prentenboeken van Wepboek zijn goed voor de taalvaardigheid. Ze zijn zonder abonnement te bekijken en een mooi alternatief voor schermtijd.

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek is nu drie weken lang gratis beschikbaar! Er worden grappige, ontroerende en informatieve boeken voorgelezen voor kinderen van 0 tot 10 jaar 


Lezen & luisteren

e-books

leen e-books voor de OBA

Van voorleesboeken voor peuters tot informatieve boeken voor spreekbeurten en spannende verhalen voor tieners, voor elke leeftijd leen je als lid van de OBA direct e-books online.

luisterboeken

leen online luisterboeken voor kinderen

Met de LuisterBieb-app heb je toegang tot fijne luisterboeken voor kinderen van alle leeftijden. Nog geen lid? Ook voor jou staan er tijdelijk gratis luisterboeken in de app!


School & studie

Oefenen voor school

maak gebruik van Junior Einstein als lid van de OBA

Met Junior Einstein oefen je thuis met rekenen, taal, verkeer, tafels, aardrijkskunde, begrijpend lezen, geschiedenis, topo en nog veel meer.

Yoleo maakt lezen leuk

Yolea, makkelijk lezen online oefenen

Met Yoleo lees je (met een beetje hulp) makkelijk de leukste online boeken. En dat gewoon thuis! Door een account aan te maken en in te loggen met je OBA-abonnement.

Werkstuk & spreekbeurt

Zoek je betrouwbare informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? De landelijke bibliotheek heeft handige informatie per onderwerp op een rij gezet.

Lezen voor de lijst

Boeken lenen voor je lijst kan natuurlijk ook online! Check eerst even welk leesniveau je hebt en duik dan in onze collectie e-books en luisterboeken. Handig hoor.

Uittrekselbank

Uittrekselbank

In de uittrekselbank vind je handige uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en een heleboel auteursportretten.

Kijk naar Boekenweek Live!

Traditiegetrouw werd Boekenweek Live! ook dit jaar weer vanuit OBA Oosterdok uitgezonden. Presentator Tim Hofman ontvangt o.a. Annejet van der Zijl.