Online aanbod voor volwassenen


Lezen & luisteren

E-books

lees verder over e-books lenen

Als lid van de OBA heb je toegang tot ruim 28.000 e-books. Hulp nodig? Onze klantenservice staat voor je klaar!

Luisterboeken

luisterboeken lenen bij de OBA

Lekker lui op de bank, op de fiets of tijdens het schoonmaken, een luisterboek is super handig. Probeer het eens met de LuisterBieb-app.

Podcasts

tips voor podcasts

Gek op boeken en benieuwd naar de verhalen achter de werken? Deze podcasts zijn je beste vriend.

Online oefenen

online oefenen bij de OBA

Thuis oefenen met taal, rekenen, inburgeren en computeren? Dat kan allemaal. Wil je weten wat je allemaal kan oefenen? Neem een kijkje op onze speciale pagina.

wijzer.amsterdam

Stel je vraag aan wijzer.amsterdam. We bieden betrouwbare ondersteuning bij vragen over digitaal en online.


Livestreams terugkijken

OBA Studio

OBA Studio is een nieuwe, gratis online mogelijkheid om vanuit huis te genieten van programma's van de OBA. Bekijk de playlist op het YouTube-kanaal van de OBA voor de planning.

OBA Live

Iedere maand presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit OBA Javaplein. Bekijk uitzendingen met boeiende gasten uit het archief. Wat dacht je van de special over Ischa Meijer?

HeyU

Literatuurcriticus en programmamaker Margot Dijkgraaf ging met schrijvers uit heel Europa in gesprek over uiteenlopende thema's. Begin eens bij Colm Tóibín, of kijk het gesprek met Eberhard van der Laan terug.Databanken voor thuis

Kranten, boeken & tijdschriften

Online databank Delpher

In Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Je kunt bijvoorbeeld op zoek naar een krant uit je geboortejaar.

Bezoek musea online

Europeana - Gezicht op het Noordeinde te Volendam door George Sherwood Hunter

Verken miljoenen kunstwerken, artefacten, boeken, video's en geluiden uit meer dan 3500 musea, galerijen, bibliotheken en archieven in Europa!

Theorie-examens rijbewijzen

ga naar Theorie.nl

Met Theorie.nl kun je op een makkelijke, overzichtelijke manier oefenen voor je theorie-examen auto, bromfiets en motor. De examens zijn actueel en conform de CBR-wijze.