Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Online aanbod voor volwassenen


Lezen & luisteren

Nieuw: de online leesclub

Lezen is leuk, maar samen lezen is nog veel leuker! De OBA organiseert al jaren leesclubs en doet dat vanaf nu ook online. In deze tijden van corona is de online leesclub een veilig alternatief om toch met een groep mensen bij elkaar te komen.

lees meer over de online leesclub van de OBA

E-books en luisterboeken

lees verder over e-books en luisterboeken lenen

Als lid van de OBA heb je toegang tot de Online Bibliotheek-app, waarin je duizenden e-books en luisterboeken vindt. Hulp nodig? Onze klantenservice staat voor je klaar!

Podcasts

bekijk het overzicht van podcasts

Gek op boeken en benieuwd naar de verhalen achter de werken of nieuwe aanbevelingen? Deze podcasts zijn je beste vriend.

Nieuw: TijdschriftenBieb

tijdschriftenbieb app

De TijdschriftenBieb is een gratis app voor iedereen die lid is van de OBA. Met deze app lees je de leukste tijdschriften. Van Happinez tot Autoweek, er zit voor iedereen wat bij.

Internationale kranten tijdschriften lees je online via PressReader

Online databank PressReader bevat duizenden kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in 60 verschillende talen. Van El Pais en Elle Decoration tot Top Gear, er zitten voor iedereen interessante titels bij. Hoe werkt het?

lees meer over PressReader


Online oefenen

online oefenen bij de OBA

Thuis oefenen met taal, rekenen, inburgeren en computeren? Dat kan allemaal. Wil je weten wat je allemaal kan oefenen? Neem een kijkje op onze speciale pagina.

wijzer.amsterdam

Stel je vraag aan wijzer.amsterdam. We bieden betrouwbare ondersteuning bij vragen over digitaal en online.

Informatiepunt Digitale Overheid

lees meer over het Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de Digitale Overheid? Kom dan naar het telefonische spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid. 


Livestreams terugkijken

The John Adams Institute X OBA: The Churchill Complex

Live stream over Ian Buruma’s nieuwste boek Het Churchillcomplex, Opkomst en ondergang van de Anglo-Amerikaanse orde.

Dr. Roberta Haar, Professor of Foreign Policy Analysis & Transatlantic Relations at University College Maastricht, Faculty of Science and Engineering, gaat samen met co-host Andrew Gawthorpe, universitair docent Amerikaanse geschiedenis aan de Universiteit Leiden, in gesprek met Ian Buruma. Ian wordt beschouwt als één van de leidende denkers uit het Westen over de plaats Amerika op het wereld toneel.

OBA Studio

OBA Studio is een nieuwe, gratis online mogelijkheid om vanuit huis te genieten van programma's van de OBA. Bekijk de playlist op het YouTube-kanaal van de OBA voor de planning.

Cinema Literair

In samenwerking met filmcriticus Gawie Keyser en De Groene Amsterdammer legt de OBA iedere maand de rode loper uit voor literatuur- en filmfanaten. In de talkshow bespreekt Gawie boek en film met een spraakmakende gast.

Erfgoed in beweging

Een verdiepend programma van Beyond Walls over de actuele betekenis van koloniaal erfgoed. Met medewerking van Imara Limon, Richard Kofi, Amanda Pinatih, Raki Ap en Yopi Abraham.Databanken voor thuis

Kranten, boeken & tijdschriften

Online databank Delpher

In Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Je kunt bijvoorbeeld op zoek naar een krant uit je geboortejaar.

Bezoek musea online

Europeana - Gezicht op het Noordeinde te Volendam door George Sherwood Hunter

Verken miljoenen kunstwerken, artefacten, boeken, video's en geluiden uit meer dan 3500 musea, galerijen, bibliotheken en archieven in Europa!

Theorie-examens rijbewijzen

ga naar Theorie.nl

Met Theorie.nl kun je op een makkelijke, overzichtelijke manier oefenen voor je theorie-examen auto, bromfiets en motor. De examens zijn actueel en conform de CBR-wijze.