Actueel

Resultaat 101 - 110 (van 1005)

 • Top 3 dichtbundels van Gershwin Bonevacia

  21 mei 2019

  Gershwin Bonevacia kennen we natuurlijk als stadsdichter van Amsterdam. Hij is ook de organisator van de Poetry Night, die vier keer per jaar in de OBA is. Nu tipt hij zijn favoriete dichtbundels.

  Bekijk details van Top 3 dichtbundels van Gershwin Bonevacia

 • Top 10 | Brievenschrijvers

  21 mei 2019

  Brieven, wie schrijft ze nog? We mailen, appen en posten nu vooral met elkaar. Gelukkig zijn er veel mooie boeken met interessante briefwisselingen uitgegeven. Je vindt tien pareltjes in onze tiplijst van deze week.

  Bekijk details van Top 10 | Brievenschrijvers

 • OBA NEXT een stap dichterbij

  20 mei 2019

  De gemeente Amsterdam heeft deze week haar Voorjaarsnota gepubliceerd, waarin beschreven staat waar het geld van de stad de komende jaren naartoe gaat. Op de website van de gemeente lees je alle voornemens. 

  Bekijk details van OBA NEXT een stap dichterbij

 • Leerlingen van Amsterdam Designathon Challenge presenteren bibliotheek van de toekomst

  20 mei 2019

  Basisscholieren van montessorischool De Regenboog in Amsterdam hebben een nieuw leerconcept voor de bibliotheek van morgen ontworpen. Amirah (9 jaar), Sierra (10) en Veronique (11) hebben de ‘Room of Science’ bedacht, een ruimte waar kinderen van alles kunnen leren over de wetenschap. Het ontwerp, dat op vrijdag 17 mei de finale van de Amsterdam Designathon Challenge won in de OBA, wordt meegenomen in de plannen voor OBA NEXT, de in 2025 nieuw te openen bibliotheek op de Zuidas.

  Bekijk details van Leerlingen van Amsterdam Designathon Challenge presenteren bibliotheek van de toekomst

 • Expositie 'Zie wie ik aan 't worden ben'

  16 mei 2019

  De expositie ‘Zie wie ik aan ’t worden ben’ toont de portretten en verhalen van AlzheimerFluisteraars als Jan, Liesbeth, Gülec, Marlies, Joris en Adelheid die samen met hun dierbaren die Alzheimer kregen, op de foto gingen. Ontmoet de familieleden die hun geliefden achterna tuimelden om met hen in verbinding te blijven. Bewonder hun foto’s, hun avontuur en verhaal.

  Bekijk details van Expositie 'Zie wie ik aan 't worden ben'

 • Ontdekking in het duister

  16 mei 2019

  Ontdek de OBA in het duister en ga op avontuur in de wereld van de bibliotheek die ’s nachts tot leven komt. Als OBA Oosterdok aan het eind van de dag voor publiek gesloten is, gaan de deuren open voor een nachtelijke bezoek aan dit iconische gebouw. Alleen de noodverlichting brandt en je bent slechts uitgerust met een zaklamp. Durf jij het aan?

  Bekijk details van Ontdekking in het duister

 • Viering twee jaar Maakplaats 021 in Pakhuis de Zwijger

  9 mei 2019

  Maakplaats 021 bestaat twee jaar! Op maandag 6 mei vierden we deze mijlpaal groots in Pakhuis de Zwijger – met een programma waarin o.a. denker en maker Astrid Poot, het programma-team, de maakplaats-coaches en kinderen hun visie gaven op wat maken voor hen betekent en de rol die Maakplaats 021 daarin speelt.

  Bekijk details van Viering twee jaar Maakplaats 021 in Pakhuis de Zwijger

 • Gewijzigde openingstijden Hemelvaartsdag en Pinksteren

  9 mei 2019

  Tijdens en rond de feestdagen heeft de OBA aangepaste openingstijden.

  Bekijk details van Gewijzigde openingstijden Hemelvaartsdag en Pinksteren

 • Top 10 | Vogels spotten

  9 mei 2019

  Vogels spotten in Amsterdam? Ja hoor, dat kan! In het Amsterdamse Bos of tijdens een een fietstochtje naar Holysloot spot je met een beetje geluk zelfs een ijsvogel. De boeken uit deze top 10 helpen je de juiste vogels herkennen. Voor je het weet ben je een echte vogelaar.

  Bekijk details van Top 10 | Vogels spotten

 • OBA 100 | Top 3 controversiële boeken

  8 mei 2019

  De OBA bestaat 100 jaar en dat vieren we 100 dagen lang! In deze feestelijke periode maken we elke week een top drie met bijzondere stukken uit de collectie. Deze week: drie boeken die veel stof deden opwaaien.

  Bekijk details van OBA 100 | Top 3 controversiële boeken