Actueel

Resultaat 21 - 30 (van 1027)

 • Midzomer Mokum in de OBA

  6 juli 2020

  Tijdens de zomervakantie organiseert de OBA van 4 juli tot en met 16 augustus ruim 300 jeugdactiviteiten onder de noemer Midzomer Mokum in de OBA. Dit zomerprogramma is onderdeel van Midzomer Mokum van de gemeente Amsterdam. Verspreid over 12 vestigingen kunnen kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 23 jaar deelnemen aan diverse gratis activiteiten. Naast leren en doen, biedt de OBA vooral een fijne plek om vakantie te vieren.

  Bekijk details van Midzomer Mokum in de OBA

 • Extra lang lenen in de zomer

  3 juli 2020

  In de zomermaanden kan je bij de OBA meer boeken lenen, en ze ook langer houden. Handig!

  Bekijk details van Extra lang lenen in de zomer

 • Pilot thuistoegang verdiepende bronnen gestart

  2 juli 2020

  Door krantenarchieven bladeren om een artikel uit je geboortejaar op te zoeken, in literaire collecties duiken om meer te weten te komen over je favoriete schrijver of je onderdompelen in wetenschappelijke tijdschriften voor dat onderzoek dat je nog moet afronden: je kunt enorm veel informatie vinden in online databanken. En die kun je tijdelijk in huis halen!

  Bekijk details van Pilot thuistoegang verdiepende bronnen gestart

 • OBA Oosterdok weer elke dag geopend

  1 juli 2020

  Goed nieuws! OBA Oosterdok is weer 7 dagen per week open van 8.00 - 22.00 uur. Je kan werken en studeren, eten en drinken in Restaurant Babel, maar ook kranten en tijdschriften lezen, afspreken, tentoonstellingen en activiteiten bezoeken, printen en kopiëren en natuurlijk materialen uit onze collectie lenen.

  Bekijk details van OBA Oosterdok weer elke dag geopend

 • VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

  1 juli 2020

  De VakantieBieb is weer open! In de vernieuwde app geniet je deze zomer niet alleen van e-books, maar ook van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de OBA. De app is beschikbaar tot en met 31 augustus.

  Bekijk details van VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

 • Bestel nu de OBA Junior Vakantietas voor 6-12 of 12-15 jaar!

  24 juni 2020

  De vakantietas is er weer! Voorkom een zomerdip en stil je leeshonger. Duik in verhalen en reis deze zomer lekker in je hoofd. Met dit jaar, in samenwerking met de OBA-Maakplaatsen, extra 'Do-It-Yourself Lees-Maak-Beleef-opdrachten' voor thuis.

  Bekijk details van Bestel nu de OBA Junior Vakantietas voor 6-12 of 12-15 jaar!

 • Schrijfwedstrijd Nieuw Amsterdams Peil: Hoe ziet het leven in Amsterdam eruit na corona?

  22 juni 2020

  Ben jij tussen de 13 en 25 jaar oud en hou je van schrijven? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd Nieuw Amsterdams Peil van de OBA! Vertel in 200 tot maximaal 1000 woorden hoe het leven er in Amsterdam volgens jou uitziet na Corona. Het verhaal mag volledig fictief zijn of op waarheid berust. Het kan gaan over sociale interacties of juist over de aanblik van de stad. Je bent vrij om jouw verhaal in de vorm te schrijven die bij je past. Denk hierbij aan proza, poëzie, column, filmscript, scenario,...

  Bekijk details van Schrijfwedstrijd Nieuw Amsterdams Peil: Hoe ziet het leven in Amsterdam eruit na corona?

 • Studeren in de OBA kan weer!

  10 juni 2020

  Vanaf dinsdag 16 juni kun je weer studeren in OBA Oosterdok. Het werkt misschien wel anders dan je gewend was. Want hoewel we openbare studieplekken op dit moment nog niet aanbieden, kun je toch bij ons leren volgens de OBA StudyShare methode. Uiteraard op 1,5 meter afstand en vooraf reserveren is noodzakelijk.

  Bekijk details van Studeren in de OBA kan weer!

 • OBA Mercatorplein gaat weer open na verbouwing

  5 juni 2020

  OBA Mercatorplein opent in juli weer haar deuren voor publiek! De vestiging is in de afgelopen maanden volledig verbouwd. Op zaterdag 4 juli (10.00-16.00 uur) ben je als lid en buurtbewoner van harte welkom om deze vernieuwde OBA-locatie te bezoeken. We bieden die dag een doorlopend programma aan voor jong en oud. Uiteraard houden we daarbij rekening met de veiligheidsvoorschriften van het RIVM.

  Bekijk details van OBA Mercatorplein gaat weer open na verbouwing

 • Hoera, de eerste Maakplaatsen gaan weer open!

  4 juni 2020

  Het heeft even geduurd, maar het goede nieuws mag eindelijk met jullie gedeeld worden: vanaf 15 juni gaan de eerste Maakplaatsen weer voorzichtig open!

  Bekijk details van Hoera, de eerste Maakplaatsen gaan weer open!