Actueel

Resultaat 31 - 40 (van 992)

 • De OBA tipt

  20 februari 2020

  Het voorjaar komt eraan, maar het weer blijft onstuimig. Een prachtig excuus om nog even te ontsnappen naar de wondere wereld van het geschreven woord. In deze editie van 'De OBA tipt' vind je 4 tips voor inspirerende activiteiten in en rondom Amsterdam, met onder meer lezingen en voordrachten. De grootste overeenkomst: het vieren van het boek!

  Bekijk details van De OBA tipt

 • De OBA tipt

  14 februari 2020

  Een tweede storm dient zich mogelijk aan in Amsterdam en Valentijnsdag is hier: het belooft een turbulent weekend te worden! In deze allereerste editie van 'OBA tipt' vind je 4 tips voor de leukste activiteiten in en rondom de stad, zowel voor de waaghalzen die de wind willen trotseren als de stille genieters die vanaf de bank iets willen meekrijgen.

  Bekijk details van De OBA tipt

 • Boekpresentatie 'Knokken voor je boeken' in OBA Oosterdok

  30 januari 2020

  Het jubileumboek “Knokken voor je Boeken” is uitgebracht ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Vereniging Onbeperkt Lezen en daarmee wordt 125 jaar leesbelangen van blinden, slechtzienden en mensen met een andere leesbeperking gevierd.

  Bekijk details van Boekpresentatie 'Knokken voor je boeken' in OBA Oosterdok

 • Gratis loopbaangesprek in OBA Oosterdok en OBA Bijlmerplein

  29 januari 2020

  Op OBA Oosterdok en OBA Bijlmerplein krijg je gratis loopbaanadvies en advies over werk en scholing! De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door bijvoorbeeld automatisering veranderen en verdwijnen banen. Maar er komt ook nieuw werk bij. Kom naar “De Werkvloer” van House of Skills; naar een loopbaan spreekuur of maak een afspraak met een loopbaancoach en krijg hulp bij het ontdekken welk werk het beste bij jou en je skills past. Je vindt House of Skills op de eerste etage in OBA Oosterdok en in OBA...

  Bekijk details van Gratis loopbaangesprek in OBA Oosterdok en OBA Bijlmerplein

 • Verbouwing OBA Mercatorplein start 1 maart

  28 januari 2020

  OBA Mercatorplein is vanaf 1 maart 2020 tijdelijk gesloten, omdat deze locatie wordt verbouwd. Naar verwachting duurt de hele verbouwing circa 3 maanden. In het vernieuwde OBA Mercatorplein vind je straks een Maakplaats 021 en een leescafé.

  Bekijk details van Verbouwing OBA Mercatorplein start 1 maart

 • Flexbieb ♥ OBA

  20 januari 2020

  FlexBieb en de OBA werken sinds mei 2019 samen. Dat begint zijn vruchten af te werpen voor IJburgers.

  Bekijk details van Flexbieb ♥ OBA

 • Expo Abacus van Bilal Chahal in OBA Oosterdok

  20 januari 2020

  De nieuwste kunstvorm van Bilal Chahal, 'Abacus, variations on a theme', staat van 30 januari tot en met 1 maart 2020 in OBA Oosterdok. Deze artistieke en technische installatie heeft als thema het telraam en is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de OBA. Eerder heeft het kunstwerk in het Art College van Xiamen in China gestaan. De tentoonstelling wordt op 30 januari om 18.00 uur geopend door Patrick Healy.

  Bekijk details van Expo Abacus van Bilal Chahal in OBA Oosterdok

 • Beleef de Nationale Voorleesdagen bij de OBA

  15 januari 2020

  Nog even en de Nationale Voorleesdagen gaan van start. Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari wordt er in alle OBA-vestigingen weer extra veel voorgelezen. De voorleesactiviteiten zijn speciaal gericht op de allerkleinsten en hun ouders.

  Bekijk details van Beleef de Nationale Voorleesdagen bij de OBA

 • De meest geleende boeken van 2019

  10 januari 2020

  Welke boeken werden het meest geleend bij de OBA in 2019? Bekijk alle favorieten van het afgelopen jaar voor volwassenen en kinderen!

  Bekijk details van De meest geleende boeken van 2019

 • Top 10 | Prentenboeken 2020

  8 januari 2020

  Oog in oog met de Grote Vijf, een speelse zoektocht naar tegenstellingen of een spannend ridderavontuur. Deze fraai geïllustreerde prentenboeken zijn zowel leuk als leerzaam!

  Bekijk details van Top 10 | Prentenboeken 2020