Actueel

Resultaat 31 - 40 (van 1001)

 • Kom zingen, bewegen en muziek maken met je peuter

  29 oktober 2019

  Op vrijdagochtend 8 november start een kennismakingscursus Muziek met peuters in samenwerking met Muziekschool Amsterdam in OBA Slotermeer en OBA Geuzenveld. Kom vijf keer samen met je (klein)kind zingen, bewegen, muziek maken en verhalen luisteren. Een muzikale ontdekkingsreis aan de hand van prentenboeken rondom thema’s uit dit seizoen.

  Bekijk details van Kom zingen, bewegen en muziek maken met je peuter

 • Bloomsbury Revisited

  29 oktober 2019

  Deze miniserie van drie lezingen gaat terug naar het Engeland van het begin van de 20ste eeuw. Centraal staat Charleston Farmhouse, trefpunt van de Bloomsbury Group. Dit landhuis in Zuid-Engeland werd vanaf 1910 bewoond door kunstschilder Vanessa Bell (de zus van schrijfster Virginia Woolf) met haar drie kinderen en kunstenaar Duncan Grant. Samen maakten zij dit huis tot een prachtig gedecoreerde en warme ontmoetingsplek.

  Bekijk details van Bloomsbury Revisited

 • OBA getroffen door minder subsidie

  29 oktober 2019

  Wethouder Meliani van Cultuur wil 2% extra subsidie voor culturele instellingen terugbrengen naar 0,9%. De OBA wordt het hardst getroffen door dit besluit. Directeur Martin Berendse: “Voor 2020 is dit zo’n 250.000 euro minder, maar voor de jaren erna betekent dit een gat in de begroting van zes ton.”

  Bekijk details van OBA getroffen door minder subsidie

 • Opening Huis van alle Talen

  29 oktober 2019

  De bekende Marokkaans-Franse auteur en journalist Leïla Slimani is zaterdag 2 november aanstaande op uitnodiging van Institut de Français des Pays-Bas en de OBA aanwezig bij de opening van het Huis van alle Talen. Literatuurcriticus en auteur Margot Dijkgraaf gaat met Slimani in gesprek over haar werk en de sociaal maatschappelijke thema’s die hierin centraal staan.

  Bekijk details van Opening Huis van alle Talen

 • Kick-off Ouderen in de Wijk in OBA Linnaeus

  23 oktober 2019

  In OBA Linnaeus starten we na 9 november wekelijks met een seniorenmiddag. Elke donderdag van 14.00-16.00 uur worden tal van activiteiten voor senioren georganiseerd in samenwerking met verschillende wijkorganisaties. Er is altijd tijd om gezellig met buurtgenoten koffie te drinken. Meedoen is gratis en vrijblijvend.

  Bekijk details van Kick-off Ouderen in de Wijk in OBA Linnaeus

 • Ook de OBA maakt zich sterk voor mediawijsheid

  23 oktober 2019

  De Week van de Mediawijsheid staat voor de deur: ook de OBA maakt zich sterk voor mediawijsheid. Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het leven? En wanneer zit technologie ons juist in de weg? Tijdens de Week van de Mediawijsheid van 8 t/m 15 november wordt iedereen de vraag gesteld: wanneer kies jij om aan of uit te staan?

  Bekijk details van Ook de OBA maakt zich sterk voor mediawijsheid

 • Genieten van de kracht van verhalen

  8 oktober 2019

  Op 4 oktober werd tijdens de Nationale Voorleeslunch in heel Nederland voorgelezen aan ouderen. In de OBA lazen Maarten Spanjer, Sjaak Swart en Ajouad el Miloudi voor aan ouderen uit Amsterdam.

  Bekijk details van Genieten van de kracht van verhalen

 • Top 10 | Jeugdfilms 2019

  4 oktober 2019

  Samen met je kinderen een mooie film kijken is super gezellig! Zeker als het maar blijft regenen buiten. Daarom tippen we 10 interessante jeugdfilms uit 2019 die nu te leen zijn bij de OBA.

  Bekijk details van Top 10 | Jeugdfilms 2019

 • Verbouwing OBA Osdorp

  2 oktober 2019

  OBA Osdorp wordt verbouwd. Vanaf maandag 28 oktober 2019 t/m maandag 11 november 2019 is deze OBA-locatie tijdelijk gesloten. Naar verwachting duurt de hele verbouwing 6 tot 8 weken. Dat betekent dat OBA Osdorp vanaf dinsdag 12 november weer open is, maar dat er overlast zal zijn van verbouwingsactiviteiten.

  Bekijk details van Verbouwing OBA Osdorp

 • Snel afgeleid? OBA StudyShare gaat weer van start

  2 oktober 2019

  Scholieren en studenten die snel afgeleid worden tijdens het studieproces zijn welkom bij OBA StudyShare, vanaf donderdag 17 oktober in OBA Oosterdok. OBA StudyShare is de ultieme manier om geconcentreerd te studeren en te werken.

  Bekijk details van Snel afgeleid? OBA StudyShare gaat weer van start