Actueel

Resultaat 41 - 50 (van 886)

 • Het Grote Maakplaatsweekend

  10 januari 2019

  Op zaterdag 9 en zondag 10 februari vindt het Grote Maakplaatsweekend plaats op de jeugdetage in de Centrale OBA Oosterdok. De OBA bestaat dit jaar maar liefst 100 jaar en pakt daarom groots uit met dit feest waarbij iedereen (6+) een maker kan worden.

  Bekijk details van Het Grote Maakplaatsweekend

 • Top 10 | Goede voornemens

  10 januari 2019

  Wat zijn jouw goede voornemens dit jaar? Wil je minder alcohol drinken, werken aan je relatie of meer uit je dag halen? De e-books uit deze top 10 geven een steuntje in de rug.

  Bekijk details van Top 10 | Goede voornemens

 • Extra veel voorleesplezier in de OBA

  10 januari 2019

  In januari wordt er tijdens de Nationale Voorleesdagen extra veel aandacht geschonken aan voorlezen in de OBA. De voorleesdagen vinden plaats van 23 januari tot en met 2 februari en worden volgens traditie geopend met voorleesontbijtjes in diverse OBA-vestigingen. Dit jaar staat het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ centraal.

  Bekijk details van Extra veel voorleesplezier in de OBA

 • Online werkzaamheden

  4 januari 2019

  Op maandag 7 Januari 2019 start vanaf 22:00 uur een update van het bibliotheeksysteem. Vanaf dat moment kan tijdelijk geen gebruik gemaakt worden van een aantal online diensten.

  Bekijk details van Online werkzaamheden

 • Jongeren aan het woord over burgerschap

  21 december 2018

  In februari 2019 OBA organiseert Radiolab Denktank 020, een scholenprogramma voor middelbare scholieren. Samen gaan zij oplossingen bedenken tegen discriminatie en krijgen zij een stem in het discriminatiedebat in Amsterdam. Radiolab Denktank 020 geeft een concrete invulling aan burgerschap in het onderwijs. Deelname is gratis voor scholen.

  Bekijk details van Jongeren aan het woord over burgerschap

 • Ontdek de toekomst van leren in Amsterdam

  20 december 2018

  Hoe ziet de toekomst van leren eruit? Welke onderwijsvernieuwing vindt plaats in Amsterdam en daarbuiten? De conferentie Brave New Learning op 11 en 12 februari 2019 staat geheel in het teken van leren en ontwikkelen in de 21e eeuw.

  Bekijk details van Ontdek de toekomst van leren in Amsterdam

 • Deze boeken en dvd's werden het meest geleend in 2018

  18 december 2018

  Welke boeken en dvd's werden in 2018 het meest geleend in Amsterdam? De OBA zet ze voor je op een rijtje. Er zitten veel oude bekenden bij en een enkele nieuwkomer.

  Bekijk details van Deze boeken en dvd's werden het meest geleend in 2018

 • Nieuwe XL vestiging in Nieuw-West en Beleidsvisie

  13 december 2018

  De OBA wil de komende jaren het bestaande vestigingennetwerk uitbreiden met 15 nieuwe (soms tijdelijke) locaties in Amsterdam. Dat staat in de nieuwe Beleidsvisie die op donderdag 13 december 2018 aan de stad gepresenteerd wordt. Met name in gebieden waar Amsterdam nieuwe woonwijken ontwikkelt, wil de OBA op loopafstand van scholen vrije toegang bieden tot kennis, informatie en cultuur.

  Bekijk details van Nieuwe XL vestiging in Nieuw-West en Beleidsvisie

 • Vol concentratie aan de studie in de OBA

  13 december 2018

  Scholieren en studenten die snel afgeleid worden tijdens het studeren en einde dag niet weer met een schuldgevoel naar buiten willen lopen, kunnen in december en januari terecht bij OBA StudyShare in OBA Oosterdok. Tijdens de gratis concentreersessie studeren de deelnemers in een stille ruimte, onder toezicht van een Studybob die de tijd in de gaten houdt. Zo krijgt afleiding bij het studeren geen kans.

  Bekijk details van Vol concentratie aan de studie in de OBA

 • Top 10 | E-books thrillers

  11 december 2018

  Tien spannende boeken die perfect zijn om op een regenachtige dag te lezen. Ze zijn allemaal bij de OBA te leen als e-book.

  Bekijk details van Top 10 | E-books thrillers