Actueel

Resultaat 51 - 60 (van 992)

 • StudieMax: bijles in de OBA

  29 november 2019

  De OBA biedt samen met StudieMax wekelijks in meerdere vestigingen bijlessen aan voor basisschoolleerlingen. Alle vakken van het basisonderwijs worden aangeboden. De kosten van deze bijlessen van hoge kwaliteit bedragen €8 per les van een uur.

  Bekijk details van StudieMax: bijles in de OBA

 • Aangepaste openingstijden feestdagen 2019/2020

  25 november 2019

  Tijdens de maanden december en januari zijn de openingstijden van de OBA gewijzigd. Noteer ze alvast in je agenda en voorkom dat je voor een dichte deur komt te staan.

  Bekijk details van Aangepaste openingstijden feestdagen 2019/2020

 • Amsterdams Buurt Film Festival

  21 november 2019

  De 4e editie van het Amsterdams Buurt Film Festival (ABFF) wordt dit jaar op zaterdag 14 december aanstaande gehouden in OBA Oosterdok. Gedurende een dagvullend programma worden ruim 60 films en rapportages vertoont over alles wat er in de Amsterdamse buurten gebeurt. De documentaires zijn gemaakt door zowel beginnende (hobbymatige) filmakers als professionals.

  Bekijk details van Amsterdams Buurt Film Festival

 • Tevredenheidsonderzoek OBA

  19 november 2019

  Vorig jaar heeft de OBA een klantonderzoek (KTO) laten uitvoeren naar de tevredenheid van gebruikers over de OBA. De uitkomsten waren positief, maar er zijn ook punten die voor verbeteringen vatbaar zijn. We zijn de 755 mensen die hebben deelgenomen aan dit onderzoek dankbaar voor het delen van hun mening. Hierdoor verbeteren wij onze dienstverlening.

  Bekijk details van Tevredenheidsonderzoek OBA

 • IDFA in de OBA

  19 november 2019

  Op woensdag 20 november aanstaande start de 32 editie van IDFA, het International Documentary Festival Amsterdam. Tot en met 1 december worden er op diverse locaties uiteenlopende documentaires vertoond. De OBA is dit jaar één van deze ontmoetingsplaatsen voor filmliefhebbers met een programmering voor jeugd en volwassenen.

  Bekijk details van IDFA in de OBA

 • Veilige wifi in heel Amsterdam

  15 november 2019

  De gemeente Amsterdam biedt vanaf 15 november veilige wifi in de openbare ruimte. Op ruim 50 locaties in de stad krijgen alle Amsterdammers vrij toegang tot draadloos internet, via het netwerk ‘publicroam’. Het is de bedoeling dat in het voorjaar van 2020 ook alle OBA-locaties zijn aangesloten op publicroam.

  Bekijk details van Veilige wifi in heel Amsterdam

 • Top 3 Kookboeken van foodblogger Mooncake

  12 november 2019

  Als iemand de verborgen culinaire parels in de stad weet te vinden, is het Jonneke de Zeeuw van Mooncake wel. Ze ontdekt niet alleen de beste eetgelegenheden, speciaal voor de OBA selecteert ze de meest bijzondere kookboeken voor de permanente Mooncake kookboekencollectie die vanaf 17 november te zien is in OBA Oosterdok. Omdat het deze week Nationale Kookboekenweek is, tipt ze er alvast drie:

  Bekijk details van Top 3 Kookboeken van foodblogger Mooncake

 • Mooncake presenteert kookboekencollectie in de OBA

  8 november 2019

  Foodblogger Jonneke de Zeeuw, beter bekend als Mooncake, krijgt haar eigen kookboekencollectie in het Huis van alle Talen van de OBA. Op 17 november presenteert ze de collectie aan het publiek. Hiermee geeft ze een nieuwe dimensie aan de al uitgebreide collectie van de OBA.

  Bekijk details van Mooncake presenteert kookboekencollectie in de OBA

 • Je bent nooit te oud om te leren

  5 november 2019

  De stichting Oud Geleerd Jong Gedaan organiseert lezingen in de OBA voor senioren door studenten.

  Bekijk details van Je bent nooit te oud om te leren

 • Maak je eigen lichtkunstwerk tijdens Amsterdam Light Festival

  5 november 2019

  Achter in Artis, ver weg van de olifanten en de krokodillen, de tapirs en de tarantula’s, daar leven ze: de NACHTLOERRRDERS! Vreemde, bijzondere, loerende ogen die oplichten in het donker. Maakplaats 021 in OBA Oosterdok organiseert in samenwerking met het Amsterdam Light Festival vier workshops in de kerstvakantie, waarin kinderen hun eigen Nachtloerrrder ontwerpen en maken! De lichtkunstwerken zullen te zien zijn tijdens het Amsterdam Light Festival.

  Bekijk details van Maak je eigen lichtkunstwerk tijdens Amsterdam Light Festival