Actueel

Resultaat 61 - 70 (van 992)

 • Nederland Leest duurzaam

  1 november 2019

  Het is november: de maand van Nederland Leest! Het thema van dit jaar is duurzaamheid. In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Begin met het lenen van een bibliotheekboek over duurzaamheid, dat alleen al is duurzamer dan een nieuw boek kopen.

  Bekijk details van Nederland Leest duurzaam

 • Vier Sinterklaas in de OBA

  29 oktober 2019

  Het duurt niet lang meer voor het 5 december is...en daarom kun je je bij de OBA komen voorbereiden op de komst van Sinterklaas!

  Bekijk details van Vier Sinterklaas in de OBA

 • Kom zingen, bewegen en muziek maken met je peuter

  29 oktober 2019

  Op vrijdagochtend 8 november start een kennismakingscursus Muziek met peuters in samenwerking met Muziekschool Amsterdam in OBA Slotermeer en OBA Geuzenveld. Kom vijf keer samen met je (klein)kind zingen, bewegen, muziek maken en verhalen luisteren. Een muzikale ontdekkingsreis aan de hand van prentenboeken rondom thema’s uit dit seizoen.

  Bekijk details van Kom zingen, bewegen en muziek maken met je peuter

 • Bloomsbury Revisited

  29 oktober 2019

  Deze miniserie van drie lezingen gaat terug naar het Engeland van het begin van de 20ste eeuw. Centraal staat Charleston Farmhouse, trefpunt van de Bloomsbury Group. Dit landhuis in Zuid-Engeland werd vanaf 1910 bewoond door kunstschilder Vanessa Bell (de zus van schrijfster Virginia Woolf) met haar drie kinderen en kunstenaar Duncan Grant. Samen maakten zij dit huis tot een prachtig gedecoreerde en warme ontmoetingsplek.

  Bekijk details van Bloomsbury Revisited

 • OBA getroffen door minder subsidie

  29 oktober 2019

  Wethouder Meliani van Cultuur wil 2% extra subsidie voor culturele instellingen terugbrengen naar 0,9%. De OBA wordt het hardst getroffen door dit besluit. Directeur Martin Berendse: “Voor 2020 is dit zo’n 250.000 euro minder, maar voor de jaren erna betekent dit een gat in de begroting van zes ton.”

  Bekijk details van OBA getroffen door minder subsidie

 • Opening Huis van alle Talen

  29 oktober 2019

  De bekende Marokkaans-Franse auteur en journalist Leïla Slimani is zaterdag 2 november aanstaande op uitnodiging van Institut de Français des Pays-Bas en de OBA aanwezig bij de opening van het Huis van alle Talen. Literatuurcriticus en auteur Margot Dijkgraaf gaat met Slimani in gesprek over haar werk en de sociaal maatschappelijke thema’s die hierin centraal staan.

  Bekijk details van Opening Huis van alle Talen

 • Kick-off Ouderen in de Wijk in OBA Linnaeus

  23 oktober 2019

  In OBA Linnaeus starten we na 9 november wekelijks met een seniorenmiddag. Elke donderdag van 14.00-16.00 uur worden tal van activiteiten voor senioren georganiseerd in samenwerking met verschillende wijkorganisaties. Er is altijd tijd om gezellig met buurtgenoten koffie te drinken. Meedoen is gratis en vrijblijvend.

  Bekijk details van Kick-off Ouderen in de Wijk in OBA Linnaeus

 • Ook de OBA maakt zich sterk voor mediawijsheid

  23 oktober 2019

  De Week van de Mediawijsheid staat voor de deur: ook de OBA maakt zich sterk voor mediawijsheid. Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het leven? En wanneer zit technologie ons juist in de weg? Tijdens de Week van de Mediawijsheid van 8 t/m 15 november wordt iedereen de vraag gesteld: wanneer kies jij om aan of uit te staan?

  Bekijk details van Ook de OBA maakt zich sterk voor mediawijsheid

 • Genieten van de kracht van verhalen

  8 oktober 2019

  Op 4 oktober werd tijdens de Nationale Voorleeslunch in heel Nederland voorgelezen aan ouderen. In de OBA lazen Maarten Spanjer, Sjaak Swart en Ajouad el Miloudi voor aan ouderen uit Amsterdam.

  Bekijk details van Genieten van de kracht van verhalen

 • Top 10 | Jeugdfilms 2019

  4 oktober 2019

  Samen met je kinderen een mooie film kijken is super gezellig! Zeker als het maar blijft regenen buiten. Daarom tippen we 10 interessante jeugdfilms uit 2019 die nu te leen zijn bij de OBA.

  Bekijk details van Top 10 | Jeugdfilms 2019