Actueel

Resultaat 61 - 70 (van 1027)

 • De Jonge Uitvinders: 'Het is belangrijk dat kinderen leren wie ze zijn en wat ze kunnen' (deel 2)

  24 januari 2020

  Op vrijdag 17 januari vond de afsluiting van het eerste blok van de Jonge Uitvinders plaats, een workshopserie in Maakplaats 021 Slotermeer waarin kinderen van scholen uit de buurt zich ontwikkelen van beginner tot expert-uitvinder. De kinderen hebben de afgelopen weken met verschillende digitale en analoge technieken kennisgemaakt en laten tijdens de afsluiting trots zien wat ze hebben gemaakt en geleerd. Jonge Uitvinder Hakan: ‘Ik vind creatief zijn heel leuk. Ik heb hier al een knikkerbaan gemaakt...

  Bekijk details van De Jonge Uitvinders: 'Het is belangrijk dat kinderen leren wie ze zijn en wat ze kunnen' (deel 2)

 • Flexbieb ♥ OBA

  20 januari 2020

  FlexBieb en de OBA werken sinds mei 2019 samen. Dat begint zijn vruchten af te werpen voor IJburgers.

  Bekijk details van Flexbieb ♥ OBA

 • Expo Abacus van Bilal Chahal in OBA Oosterdok

  20 januari 2020

  De nieuwste kunstvorm van Bilal Chahal, 'Abacus, variations on a theme', staat van 30 januari tot en met 1 maart 2020 in OBA Oosterdok. Deze artistieke en technische installatie heeft als thema het telraam en is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de OBA. Eerder heeft het kunstwerk in het Art College van Xiamen in China gestaan. De tentoonstelling wordt op 30 januari om 18.00 uur geopend door Patrick Healy.

  Bekijk details van Expo Abacus van Bilal Chahal in OBA Oosterdok

 • Het voorjaarsprogramma van Maakplaats 021

  16 januari 2020

  De kerstvakantie ligt inmiddels al ver achter ons. Ook de maakplaatsen zijn terug van vakantie en openen vanaf deze week weer hun deuren! Vanaf maandag 16 januari kunnen kinderen en jongeren er weer aan de slag met nieuwe technologie. Leren programmeren met Scratch, je eigen 3D-ontwerp ontwikkelen én printen, of samen een gezonde snackbar ontwerpen? In de maakplaatsen is er ruim baan voor creatief initiatief. Bekijk hieronder het programma per maakplaats, of bekijk alle maakplaats-activiteiten in...

  Bekijk details van Het voorjaarsprogramma van Maakplaats 021

 • Beleef de Nationale Voorleesdagen bij de OBA

  15 januari 2020

  Nog even en de Nationale Voorleesdagen gaan van start. Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari wordt er in alle OBA-vestigingen weer extra veel voorgelezen. De voorleesactiviteiten zijn speciaal gericht op de allerkleinsten en hun ouders.

  Bekijk details van Beleef de Nationale Voorleesdagen bij de OBA

 • De meest geleende boeken van 2019

  10 januari 2020

  Welke boeken werden het meest geleend bij de OBA in 2019? Bekijk alle favorieten van het afgelopen jaar voor volwassenen en kinderen!

  Bekijk details van De meest geleende boeken van 2019

 • Top 10 | Prentenboeken 2020

  8 januari 2020

  Oog in oog met de Grote Vijf, een speelse zoektocht naar tegenstellingen of een spannend ridderavontuur. Deze fraai geïllustreerde prentenboeken zijn zowel leuk als leerzaam!

  Bekijk details van Top 10 | Prentenboeken 2020

 • De Grote Maakplaatsdag komt eraan!

  2 januari 2020

  Op zondagmiddag 2 februari vindt De Grote Maakplaatsdag plaats op de Jeugdetage van OBA Oosterdok. Maak je eigen knikkerbaan, bouw mee aan stad van de toekomst of maak een kunstwerk met de ArtBot. Leren door te maken, dat kan bij Maakplaats 021 in de OBA. Ben jij erbij?

  Bekijk details van De Grote Maakplaatsdag komt eraan!

 • De Jonge Uitvinders: in één jaar van beginner tot expert (deel 1)

  19 december 2019

  In samenwerking met Cultura Nederland presenteert Maakplaats 021: de Jonge Uitvinders. Drie elkaar opvolgende workshopseries in Maakplaats 021 Slotermeer waarin kinderen op verschillende niveaus aan de slag gaan met techniek, digitale fabricage, stadmaken en creativiteit. In negen maanden groeien de kinderen uit van beginner tot jonge uitvinder.

  Bekijk details van De Jonge Uitvinders: in één jaar van beginner tot expert (deel 1)

 • Jan Brokken presenteert zijn nieuwe boek Stedevaart

  19 december 2019

  Het academisch culturele podium SPUI25 organiseert in samenwerking met Atlas Contact de boekpresentatie Stedevaart van Jan Brokken. Deze feestelijke en muzikale presentatie vindt op 31 januari 2020 plaats van 17.00 tot 18.30 uur in het theater van OBA Oosterdok.

  Bekijk details van Jan Brokken presenteert zijn nieuwe boek Stedevaart