Actueel

Resultaat 71 - 80 (van 992)

 • Verbouwing OBA Osdorp

  2 oktober 2019

  OBA Osdorp wordt verbouwd. Vanaf maandag 28 oktober 2019 t/m maandag 11 november 2019 is deze OBA-locatie tijdelijk gesloten. Naar verwachting duurt de hele verbouwing 6 tot 8 weken. Dat betekent dat OBA Osdorp vanaf dinsdag 12 november weer open is, maar dat er overlast zal zijn van verbouwingsactiviteiten.

  Bekijk details van Verbouwing OBA Osdorp

 • Snel afgeleid? OBA StudyShare gaat weer van start

  2 oktober 2019

  Scholieren en studenten die snel afgeleid worden tijdens het studieproces zijn welkom bij OBA StudyShare, vanaf donderdag 17 oktober in OBA Oosterdok. OBA StudyShare is de ultieme manier om geconcentreerd te studeren en te werken.

  Bekijk details van Snel afgeleid? OBA StudyShare gaat weer van start

 • Smibanese University Classes

  1 oktober 2019

  Nu de OBA samenwerkt met SMIB, het hiphopcollectief uit Zuidoost dat onder meer muziek, kleding en tijdschriften maakt, is onlangs de eerste Smibanese University Lecture gehouden in OBA Oosterdok. Naast de Smibliotheek, geven de hiphoppers hoorcolleges, maar dan wel iedere keer in een andere vorm en met een andere inhoud. Het kan een college zijn over een bepaald onderwerp, een interview met een gast of gewoon echt les krijgen.

  Bekijk details van Smibanese University Classes

 • Opening Maakplaats 021 bij OBA Javaplein

  30 september 2019

  Op 12 september openden we de zevende vestiging van Maakplaats 021, ditmaal in OBA Javaplein! De leerlingen van de Indische Buurt-school hadden de primeur en gingen meteen aan de slag.

  Bekijk details van Opening Maakplaats 021 bij OBA Javaplein

 • Black Achievement Month 2019

  27 september 2019

  Tijdens de Black Achievement Month in oktober brengt de OBA talenten en prestaties van personen met Afrikaanse roots onder de aandacht. Beleef de evenementen en laat je tijdens de Black Achievement Month inspireren door de vele talenten, die voor het voetlicht komen!

  Bekijk details van Black Achievement Month 2019

 • Vernieuwde openingstijden

  25 september 2019

  Onlangs zijn de openingstijden van een aantal vestigingen vernieuwd. De actuele tijden vind je altijd op de vestigingspagina’s. Hieronder een overzicht van de nieuwe tijden.

  Bekijk details van Vernieuwde openingstijden

 • Laag inkomen? Pak je kans!

  24 september 2019

  De OBA organiseert samen met gemeente Amsterdam dit najaar weer twee Pak je Kans middagen. We helpen mensen die een laag inkomen en weinig vermogen hebben op weg. Nieuw dit jaar is een Pak je Kans middag speciaal voor ondernemers in OBA Oosterdok!

  Bekijk details van Laag inkomen? Pak je kans!

 • Top 3 | Lezen voor de lijst-boeken van Margje Woodrow

  24 september 2019

  Margje Woodrow is schrijver van jeugdthrillers en één van de auteurs van '3PAK', het boekenweekgeschenk voor jongeren. Haar nieuwste boek ‘Buitenspel’ ligt net in de winkels én in de bibliotheek. Wat leest zij zelf? Margje dook in de verplichte literatuurlijst Lezen voor de lijst en koos drie favorieten.

  Bekijk details van Top 3 | Lezen voor de lijst-boeken van Margje Woodrow

 • Kom naar de Nationale Voorleeslunch in de OBA

  17 september 2019

  Op 4 oktober, Nationale Ouderendag, lezen bekende en onbekende Nederlanders voor aan ouderen in heel Nederland. In de OBA komen Maarten Spanjer, Sjaak Swart en Ajouad el Miloudi ouderen uit Amsterdam voorlezen.

  Bekijk details van Kom naar de Nationale Voorleeslunch in de OBA

 • Buurt en OBA-directeur in gesprek Slotervaart

  16 september 2019

  “We zoeken naar een manier om terug te komen in Slotervaart. Helaas lukt dat niet op deze plek. Vandaag sluiten we echt en dat doe ik niet voor mijn lol.” Dat zei OBA-directeur Martin Berendse zaterdagmiddag tegen zo’n 60 buurtbewoners in de OBA-vestiging bij het Sierplein.

  Bekijk details van Buurt en OBA-directeur in gesprek Slotervaart