OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Actueel

Resultaat 71 - 80 (van 1011)

 • Freek de Jonge geeft de OBA een cadeau

  20 augustus 2019

  Freek de Jonge viert zijn 75ste verjaardag met een cadeau aan de OBA. Op zijn geboortedag 30 augustus, reikt De Jonge om 12.00 uur de unieke en indrukwekkende box 'Neerlands Hoop In Bange Dagen' uit aan Job Cohen, voorzitter de Raad van Toezicht van de OBA. De box, bestaande uit 3 boeken, 9 dvd's, 3 cd's en 1 EP, wordt opgenomen in de collectie van de OBA en is vervolgens beschikbaar voor een breed publiek. Later volgen ook de andere bibliotheken in Nederland.

  Bekijk details van Freek de Jonge geeft de OBA een cadeau

 • Vijf zomerse tips tegen de leesdip

  20 augustus 2019

  Het is natuurlijk gewoon heel erg leuk om te lezen tijdens je vakantie. Maar wist je dat het voor je kind ook heel erg belangrijk is? Door te blijven (voor)lezen blijft het leesniveau op peil. Met deze vijf tips voorkom je een leesdip.

  Bekijk details van Vijf zomerse tips tegen de leesdip

 • Top 10 | Boeken uit je favoriete vakantieland

  13 augustus 2019

  Een boek lezen van een schrijver uit je favoriete vakantieland is altijd fijn. En het is natuurlijk helemaal bijzonder om zo'n titel mee te nemen op reis. Daarom stelden we deze zomer een top 10 samen met actuele titels van internationale schrijvers. Ook leuk voor thuisblijvers!

  Bekijk details van Top 10 | Boeken uit je favoriete vakantieland

 • Top 10 | Anders op reis

  13 augustus 2019

  Zin om op pad te gaan, maar heb je nog geen duidelijke plannen? Laat je inspireren door deze top 10 van reisgidsen, van solo op reis tot stedentrips met kinderen of een trip naar de meest beroemde filmlocaties, de keuze is reuze.

  Bekijk details van Top 10 | Anders op reis

 • Top 10 | BBQ

  6 augustus 2019

  Het BBQ-seizoen is aangebroken. Stook het vuur en maak een culinaire reis met recepten van over de hele wereld, leer koken met een kamado en verfijn je BBQ-techniek. Ook vegetariƫrs kunnen deze zomer volop aan het roosteren slaan. Laat je inspireren!

  Bekijk details van Top 10 | BBQ

 • Gratis OBA-lidmaatschap voor stadspashouders

  15 juli 2019

  Wanneer je voor 1 september 2020 een OBA-lidmaatschap afsluit, ben je een heel jaar gratis lid van de bibliotheek. Deze actie is speciaal voor stadspashouders met een stadspas met groene stip.

  Bekijk details van Gratis OBA-lidmaatschap voor stadspashouders

 • Deze e-books werden tot nu het meest geleend in 2019

  15 juli 2019

  Bij de OBA kun je ook e-books lenen, wel zo makkelijk. Je hoeft ze nooit terug te brengen en verlengen gaat heel eenvoudig. Deze titels werden het afgelopen halfjaar het meest geleend:

  Bekijk details van Deze e-books werden tot nu het meest geleend in 2019

 • Lees je krant of tijdschrift eens digitaal!

  12 juli 2019

  Wist je dat je bij de OBA toegang krijgt tot duizenden internationale kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in 60 verschillende talen? Met PressReader download je ze makkelijk op je telefoon, tablet of computer.

  Bekijk details van Lees je krant of tijdschrift eens digitaal!

 • Gemeenteraad stemt in met de ontwikkeling van OBA NEXT

  10 juli 2019

  De OBA kan aan de slag met een nieuwe vestiging aan de Zuidas, zo heeft de gemeenteraad van Amsterdam besloten. In het Kenniskwartier vlakbij station Amsterdam Zuid wil de OBA in 2025 een nieuwe bibliotheek openen.

  Bekijk details van Gemeenteraad stemt in met de ontwikkeling van OBA NEXT

 • I challenge you to love me

  10 juli 2019

  Vanaf donderdag 11 juli is de fototentoonstelling 'I challenge you to love me' te zien in OBA De Hallen. Diana Blok fotografeerde op verzoek van de Nederlandse Ambassade in Braziliƫ de LGBT-gemeenschap in het land. De foto's tonen de zoektocht naar een seksuele identiteit terwijl het geweld tegen de LGBT-gemeenschap groeit.

  Bekijk details van I challenge you to love me