Actueel

Resultaat 861 - 870 (van 886)

 • Poëziewedstrijd Amsterdamse jongeren

  13 mei 2014

  Van 14 tot en met 16 mei vormt het Theater van ’t Woord in de Centrale Bibliotheek het decor voor het literaire festival PoëzieRevue XL. In zes afwisselende literaire shows brengen meer dan 200 jongeren van verschillende middelbare scholen in Amsterdam hun gedicht op het podium.

  Bekijk details van Poëziewedstrijd Amsterdamse jongeren

 • Verkiezingsmarkt Europees Parlement

  5 mei 2014

  Op donderdag 22 mei worden de verkiezingen voor het Europees Parlement gehouden. Om de vijf jaar worden de leden van het parlement rechtstreeks gekozen door de burgers van de Europese Unie. Weet u nog niet op welke partij u gaat stemmen? Kom zaterdag 17 mei tussen 12.00 en 15.00 uur naar de verkiezingsmarkt in de Centrale Bibliotheek en laat u informeren door de verschillende partijen.

  Bekijk details van Verkiezingsmarkt Europees Parlement

 • Verhuizing Duivendrecht, verbouwing Reigersbos

  5 mei 2014

  In mei heropent de OBA twee bibliotheekvestigingen. Bibliotheek Reigersbos ondergaat een grondige verbouwing. Na een aantal weken gesloten te zijn geweest, opent op 16 mei de geheel vernieuwde bibliotheek. Bibliotheek Duivendrecht verhuist naar een nieuwe, tijdelijke locatie en is daarom gesloten tussen donderdag 1 en woensdag 7 mei.

  Bekijk details van Verhuizing Duivendrecht, verbouwing Reigersbos

 • Verhalen over de oorlog bij de OBA

  28 april 2014

  Dit jaar doet Bibliotheek Indische Buurt mee met Open Joodse Huizen. Een programma met kleinschalige bijeenkomsten waar over ervaringen in de Tweede Wereldoorlog wordt verteld. Het vindt plaats op 3, 4 en 5 mei in acht Nederlandse steden, georganiseerd in samenwerking met het Joods Cultureel Kwartier.

  Bekijk details van Verhalen over de oorlog bij de OBA

 • Amsterdam door andermans ogen (en oren!)

  22 april 2014

  Amsterdam is heel anders dan je denkt – als je er oog voor hebt. Of oor. Zoveel wordt wel duidelijk op de foto- en geluidsinstallatie 'In the beginning no bird sang', in de gloednieuwe Bibliotheek IJburg. Ook de andere OBA-vestigingen vormen in mei het startpunt van een geheel nieuwe stadservaring: Amsterdam zoals u het nog nooit hebt gezien, of gehoord. Hieronder een selectie uit ons aanbod.

  Bekijk details van Amsterdam door andermans ogen (en oren!)

 • Word vrijwilliger bij SeniorWeb voor Tabletcafés in de OBA

  14 april 2014

  SeniorWeb zoekt extra vrijwilligers/ambassadeurs die ervaring hebben met verschillende soorten tablets voor de Tabletcafés die zij organiseert in de bibliotheek. Tijdens het tabletcafé wisselen gebruikers ervaringen en tips uit. Klanten nemen hun eigen tablet mee. U ondersteunt als vrijwilliger de bibliothecaris en helpt bezoekers met hun vragen. Een Tabletcafé duurt ongeveer 1,5 uur en vindt één keer per maand plaats.

  Bekijk details van Word vrijwilliger bij SeniorWeb voor Tabletcafés in de OBA

 • Meivakantie bij de OBA

  10 april 2014

  De meivakantie komt er aan! Bij de OBA is er natuurlijk weer van alles te doen voor kinderen. Er zijn theatervoorstellingen, concerten en workshops. Natuurlijk staan de kasten vol met leuke boeken om te lezen, films om te bekijken of cd's om te luisteren onderweg naar de vakantiebestemming. Hieronder een selectie uit ons programma.

  Bekijk details van Meivakantie bij de OBA

 • Nationale Tuinontwerpdag bij de OBA

  8 april 2014

  Op vrijdag 11 april organiseert de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) in samenwerking met zestig bibliotheken, tuinarchitectuurparken en lokale architectuurcentra door heel Nederland de veertiende Nationale Tuinontwerpdag. Een groot aantal tuinarchitecten en -ontwerpers zal u die dag adviseren over het ontwerp, aanleg en beheer van uw eigen tuin. Ook bij de OBA kunt u op 11 april terecht voor advies over uw tuin, tijdens het spreekuur van tuinarchitecte Miek Witsenburg.

  Bekijk details van Nationale Tuinontwerpdag bij de OBA

 • Schrijvers lezen ook, portretten uit HP/De Tijd

  7 april 2014

  Voor de rubriek WritLit van HP/De Tijd hebben twee jonge kunstenaars, Anne Stolwijk (collages) en Rik Reimert (tekeningen), portretten gemaakt van Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Met schrijversportretten van Cees Nooteboom, Hanna Bervoets, Ronald Giphart, Manon Uphoff, Nelleke Noordervliet en 15 anderen. De schrijvers hebben hun leeslijst met drie favoriete boeken samengesteld.

  Bekijk details van Schrijvers lezen ook, portretten uit HP/De Tijd

 • Nieuwe aflevering Leef en leer

  6 april 2014

  Dinsdag 8 april wordt een nieuwe aflevering van Leef en leer! uitgezonden. De vijfde en laatste aflevering van het populaire tv programma gaat over: gezondheid in Amsterdam West. Leef en leer! is dinsdag 8 april om 19.15 en 21.15 uur uur te zien bij AT5. De uitzending wordt woensdag 9 april om 20.40 uur herhaald.

  Bekijk details van Nieuwe aflevering Leef en leer