Actueel

Resultaat 901 - 910 (van 985)

 • Jeugdtheater bij de OBA

  25 maart 2015

  Bij de OBA is vrijwel elke maand een jeugdtheatervoorstelling te zien. Aanstaande zondag, 29 maart, speelt de vrolijke en ontroerende voorstelling 'Biggels en Tuiten' in het theater van de OBA. Zondag 12 april is het de beurt aan het muzikale sprookje 'Vuurtoren Wacht'.

  Bekijk details van Jeugdtheater bij de OBA

 • OBA IJburg viert eerste verjaardag

  19 maart 2015

  Woensdag 25 maart is OBA IJburg jarig en dat wordt gevierd! In deze vestiging van de OBA staan kinderen en jongeren centraal. Speciaal voor de jonge(re) bezoeker worden er deze middag daarom diverse feestelijke activiteiten georganiseerd.

  Bekijk details van OBA IJburg viert eerste verjaardag

 • Middag van het Kinderboek 2015

  11 maart 2015

  Draaien maar! is het thema van de 7e Middag van het Kinderboek, die dit jaar niet plaatsvindt in september, maar al op zaterdag 11 april om 13.15 uur. Het thema suggereert het al: de lezingen zullen te maken hebben met scenario en film. De gerenommeerde scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm, bekend van onder meer De Daltons en van A’dam - E.V.A., komt over zijn vak vertellen. Gioia Smid en Marieke van Middelkoop van de Fiep Westendorp Foundation vertellen over de totstandkoming van de animatiefilm...

  Bekijk details van Middag van het Kinderboek 2015

 • Doe mee aan de Nederlandse Kinderjury

  10 maart 2015

  Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen meedoen met de Nederlandse Kinderjury en bepalen wat het beste boek van vorig jaar is. De schrijver van dat boek wint de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De stemperiode voor de Nederlandse Kinderjury 2015 is van woensdag 4 maart t/m woensdag 13 mei 2015.

  Bekijk details van Doe mee aan de Nederlandse Kinderjury

 • Op de foto voor de OBA

  9 maart 2015

  Ben jij tussen de 8 en 12 jaar en vind je het leuk om voor de OBA op de foto te gaan?

  Bekijk details van Op de foto voor de OBA

 • Interactieve talkshow Boekenweek Live

  9 maart 2015

  Kijk woensdag 11 maart vanaf 13.00 uur via deze website mee naar de interactieve talkshow Boekenweek Live, voor en met middelbare scholieren.

  Bekijk details van Interactieve talkshow Boekenweek Live

 • Leestussendoortje van de OBA

  19 februari 2015

  Vanaf vandaag kunt u de VerhalenBieb-app van de bibliotheek gratis downloaden via de App Store of Google Play Store. Met 20 verhalen in de categorieën humor, spanning, drama en biografie. Iedere maand komt er een nieuw verhaal bij van bekende en minder bekende auteurs. Zo kunt u op een makkelijke manier altijd en overal korte verhalen te lezen op uw smartphone of tablet.

  Bekijk details van Leestussendoortje van de OBA

 • OBA Agenda van maart is uit

  16 februari 2015

  Wilt u weten wat er volgende maand allemaal te doen is bij de OBA? Lees de OBA Agenda van maart.

  Bekijk details van OBA Agenda van maart is uit

 • Cinedans on Tour

  15 februari 2015

  Van 11 t/m 15 maart is de volgende editie van het Cinedans - Dance on Screen Festival in EYE. Dit is het dansfilmprogramma dat Cinedans jaarlijks samenstelt. Met de beste dansfilms van het afgelopen festival die op tournee zijn geweest door Nederland en ver daarbuiten. Op zondag 1 maart wordt bij de OBA de Cinedans on Tour 2014 afgesloten en geven we het startschot van het Cinedans Festival van 2015.

  Bekijk details van Cinedans on Tour

 • Ontmoet schrijvers in de OBA

  12 februari 2015

  Ontmoet uw favoriete schrijvers in de OBA. Maartje Wortel (foto: Michiel van Nieuwkerk) Ronald Giphart, Adriaan van Dis, Isa Hoes en vele anderen geven een lezing en beantwoorden de vragen die u altijd al wilde stellen. Als u lid bent van de OBA krijgt u ook nog eens 50% korting op toegangskaarten voor deze literaire ontmoetingen.

  Bekijk details van Ontmoet schrijvers in de OBA