Actueel

Resultaat 901 - 910 (van 963)

 • Vier kerstvakantie bij de OBA

  16 december 2014

  Op 19 december begint voor veel basisscholen de kerstvakantie. Bij de OBA kunnen kinderen en hun ouders terecht voor (voor)leesboeken over Kerst, recepten voor de feestdagen of een mooie kerstfilm of cd. Daarnaast is er in de bibliotheek van alles te doen.

  Bekijk details van Vier kerstvakantie bij de OBA

 • OBA presenteert beleidsplan 2015-2018: samen voor heel Amsterdam

  2 december 2014

  Maandag 1 december 2014 presenteert de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) haar strategische plan voor de periode 2015-2018. De allerlaatste periode van de eerste eeuw OBA, tot stand gekomen tijdens de eerste honderd dagen van directeur Martin Berendse. Met als motto ‘Samen voor heel Amsterdam’ wil de OBA er zijn voor, van en door alle Amsterdammers. Samenwerking en verbinding zijn de rode draden die in aanloop naar het honderdjarige bestaan van de organisatie door alle activiteiten lopen.

  Bekijk details van OBA presenteert beleidsplan 2015-2018: samen voor heel Amsterdam

 • Hans Hagen

  30 november 2014

  Woensdag 3 december zijn Hans Hagen, Floor Minnaert en Julika Marijn bij de OBA. In het Theater van 't Woord, in de Centrale Bibliotheek. Voor iedereen vanaf 3 jaar.

  Bekijk details van Hans Hagen

 • Week van de Mediawijsheid

  19 november 2014

  Met de Week van de Mediawijsheid vraagt Mediawijzer.net van 21 t/m 28 november aandacht voor het belang van mediawijsheid voor kinderen en hun omgeving. Kinderen groeien op met internet, tablets en smartphones. De mediasamenleving biedt hen kansen en leidt tegelijkertijd ook tot vragen. In Bibliotheek IJburg wordt de komende periode extra aandacht besteedt aan mediawijsheid voor kinderen.

  Bekijk details van Week van de Mediawijsheid

 • Boektrailers voor en door jongeren

  18 november 2014

  Op de jongeren website van de OBA staan dertien boektrailers, van boeken van de Leeskr8! leeslijst. Een boektrailer is een kort filmpje over de kern van een verhaal. We kennen ze van speelfilms. Als je zin heb in een film, kun je eerst op internet een trailer bekijken. Die helpen je een keus te maken. Een boektrailer doet hetzelfde, maar dan voor een boek. Er is bijvoorbeeld een trailer van het boek ''Supercito, voetbalschoenen en sms-alarm' van Gonneke Huizing, 'De laatste rit' van Mirjam Eppinga...

  Bekijk details van Boektrailers voor en door jongeren

 • Dolly Bellefleur ontvangt Andreaspenning na optreden OBA

  17 november 2014

  Afgelopen zondag, 16 november, vierde Dolly Bellefleur haar 25-jarig artiestenjubileum in het Theater van 't Woord bij de OBA. Na afloop van haar show in het bomvolle theater overhandigde burgemeester Van der Laan haar de Andreaspenning.

  Bekijk details van Dolly Bellefleur ontvangt Andreaspenning na optreden OBA

 • Première jeugdtheatervoorstelling In de maneschijn

  6 november 2014

  Zondag 23 november gaat om 15.00 uur de jeugdvoorstelling ‘In de maneschijn’ in première bij de OBA. Deze voorstelling van Tg. Winterberg en STIP theaterproducties, gaat over het meest spannende én troostrijke avontuur in de nacht: de droom. Een poëtisch, beeldend en lichtvoetig belevingsverhaal voor iedereen die wel eens bang is in het donker of gewoon lekker wil slapen.

  Bekijk details van Première jeugdtheatervoorstelling In de maneschijn

 • Jazzmusici aan ’t Woord

  4 november 2014

  Vrijdag 21 november gaat een nieuwe serie van start bij de OBA: Bimhuis at OBA. Vaste musici van het Bimhuis delen inzichten in de jazzgeschiedenis tijdens een lezing bij de OBA. In het Bimhuis vindt later een concert van de betreffende muzikant plaats.

  Bekijk details van Jazzmusici aan ’t Woord

 • Drents Museum in de OBA

  30 oktober 2014

  Vrijdag 31 oktober opent een nieuwe tentoonstelling in de expozaal van de Centrale Bibliotheek. Van 1 november 2014 t/m 25 januari 2015 presenteert het Drents Museum hier een keuze uit de collectie Art Nouveau en Art Deco. Onder de titel 'Schoonheid als levensnoodzaak' zijn affiches, boekbanden, metaal- en glaswerk, keramiek en meubels te zien van Nederlandse kunstenaars die tussen 1890 en 1935 werkzaam zijn geweest.

  Bekijk details van Drents Museum in de OBA

 • Theatercollege Vreemde Vogels

  27 oktober 2014

  Neerlandicus Rutger Martens en filosoof Walter Breukers combineren in hun theatercollege ‘Vreemde Vogels’ de diepgang van een college met de magie van het theater. Zondag 2 november om 15.00 uur, in het Theater van ’t Woord in de Centrale Bibliotheek.

  Bekijk details van Theatercollege Vreemde Vogels