Actueel

Resultaat 911 - 920 (van 992)

 • Doe mee aan de Nederlandse Kinderjury

  10 maart 2015

  Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen meedoen met de Nederlandse Kinderjury en bepalen wat het beste boek van vorig jaar is. De schrijver van dat boek wint de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De stemperiode voor de Nederlandse Kinderjury 2015 is van woensdag 4 maart t/m woensdag 13 mei 2015.

  Bekijk details van Doe mee aan de Nederlandse Kinderjury

 • Op de foto voor de OBA

  9 maart 2015

  Ben jij tussen de 8 en 12 jaar en vind je het leuk om voor de OBA op de foto te gaan?

  Bekijk details van Op de foto voor de OBA

 • Interactieve talkshow Boekenweek Live

  9 maart 2015

  Kijk woensdag 11 maart vanaf 13.00 uur via deze website mee naar de interactieve talkshow Boekenweek Live, voor en met middelbare scholieren.

  Bekijk details van Interactieve talkshow Boekenweek Live

 • Leestussendoortje van de OBA

  19 februari 2015

  Vanaf vandaag kunt u de VerhalenBieb-app van de bibliotheek gratis downloaden via de App Store of Google Play Store. Met 20 verhalen in de categorieën humor, spanning, drama en biografie. Iedere maand komt er een nieuw verhaal bij van bekende en minder bekende auteurs. Zo kunt u op een makkelijke manier altijd en overal korte verhalen te lezen op uw smartphone of tablet.

  Bekijk details van Leestussendoortje van de OBA

 • OBA Agenda van maart is uit

  16 februari 2015

  Wilt u weten wat er volgende maand allemaal te doen is bij de OBA? Lees de OBA Agenda van maart.

  Bekijk details van OBA Agenda van maart is uit

 • Cinedans on Tour

  15 februari 2015

  Van 11 t/m 15 maart is de volgende editie van het Cinedans - Dance on Screen Festival in EYE. Dit is het dansfilmprogramma dat Cinedans jaarlijks samenstelt. Met de beste dansfilms van het afgelopen festival die op tournee zijn geweest door Nederland en ver daarbuiten. Op zondag 1 maart wordt bij de OBA de Cinedans on Tour 2014 afgesloten en geven we het startschot van het Cinedans Festival van 2015.

  Bekijk details van Cinedans on Tour

 • Ontmoet schrijvers in de OBA

  12 februari 2015

  Ontmoet uw favoriete schrijvers in de OBA. Maartje Wortel (foto: Michiel van Nieuwkerk) Ronald Giphart, Adriaan van Dis, Isa Hoes en vele anderen geven een lezing en beantwoorden de vragen die u altijd al wilde stellen. Als u lid bent van de OBA krijgt u ook nog eens 50% korting op toegangskaarten voor deze literaire ontmoetingen.

  Bekijk details van Ontmoet schrijvers in de OBA

 • Genomineerden Woutertje Pieterse Prijs 2015

  11 februari 2015

  De genomineerden voor de Woutertje Pieterse Prijs van 2015 zijn woensdag 10 februari bekendgemaakt. De winnaar van de 28ste Woutertje Pieterse Prijs wordt op 11 april bekendgemaakt tijdens de Middag van het Kinderboek in de Centrale OBA. Aan de prijs is een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro verbonden.

  Bekijk details van Genomineerden Woutertje Pieterse Prijs 2015

 • Uitreiking Valentijnprijs

  10 februari 2015

  Vier Valentijnsdag bij de OBA! Op Valentijnsdag, zaterdag 14 februari, wordt de winnaar van de Valentijnprijs 2015 bekendgemaakt tijdens een speciale Valentijnsmiddag in de Centrale OBA. Met live optredens van de genomineerde schrijvers, omlijst met gedichten, dans en romantische muziek. De prijsuitreiking is tevens de feestelijke afsluiting van de Week van het Romantische Boek.

  Bekijk details van Uitreiking Valentijnprijs

 • OBA viert 96e verjaardag

  7 februari 2015

  Zondag 8 februari viert de OBA haar 96e verjaardag. Kom naar de Centrale OBA en vier dit met ons mee! Trakteer uzelf op een gratis concert, geniet van koffie of thee voor € 0,96 bij LaPlace of draai aan het 'Wheel of Fortune' voor een mooie prijs!

  Bekijk details van OBA viert 96e verjaardag