Actueel

Resultaat 911 - 920 (van 1004)

 • De Havenstraat in beeld, Jo Spier en de tuin van de walvis

  1 juni 2015

  In de Centrale OBA zijn vanaf vandaag 3 nieuwe exposities te zien.

  Bekijk details van De Havenstraat in beeld, Jo Spier en de tuin van de walvis

 • Beleef de Maand van het Spannende boek bij de OBA

  29 mei 2015

  De maand juni staat bij de OBA in het teken van spannende boeken en activiteiten met speciale aandacht voor politieverhalen.

  Bekijk details van Beleef de Maand van het Spannende boek bij de OBA

 • Nieuwe serie: Bimhuis aan ’t woord

  26 mei 2015

  Het Bimhuis bestaat 40 jaar. Om dat te vieren begint in de OBA de nieuwe serie 'Bimhuis aan ’t woord', waarin vaste spelers van het Bimhuis vertellen over de hoogtepunten van de jazzgeschiedenis.

  Bekijk details van Nieuwe serie: Bimhuis aan ’t woord

 • De OBA Agenda van juni is uit

  21 mei 2015

  Wilt u weten wat er volgende maand allemaal te doen is bij de OBA? Lees de OBA Agenda van juni.

  Bekijk details van De OBA Agenda van juni is uit

 • Expo Bart Chabot 'Greatest Bits'

  22 april 2015

  In samenwerking met het Letterkundig Museum en uitgeverij De Bezige Bij organiseert de OBA een bijzondere tentoonstelling over het leven en werk van auteur, dichter en performer Bart Chabot. De tentoonstelling is tot en met 31 augustus (gratis) te zien in de expozaal in de Centrale OBA.

  Bekijk details van Expo Bart Chabot 'Greatest Bits'

 • Samenwerkingsovereenkomst OBA en NOB

  21 april 2015

  Op maandag 20 april hebben de OBA en Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarmee het voor Nederlandse kinderen in het buitenland mogelijk wordt om een digitaal jeugdlidmaatschap aan te vragen bij de OBA.

  Bekijk details van Samenwerkingsovereenkomst OBA en NOB

 • Woutertje Pieterse Prijs 2015 voor Bette Westera en Sylvia Weve

  13 april 2015

  Afgelopen zaterdag werd tijdens de Middag van het Kinderboek in de Centrale OBA de Woutertje Pieterse Prijs 2015 uitgereikt aan Bette Westera en Sylvia Weve voor 'Doodgewoon'. De prijs, waaraan, een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro is verbonden, werd daarmee voor de 28e keer uitgereikt. Doodgewoon is uitgegeven door Gottmer Uitgeversgroep.

  Bekijk details van Woutertje Pieterse Prijs 2015 voor Bette Westera en Sylvia Weve

 • A.L. Snijders met ZKV’s en ZKS’s

  9 april 2015

  A. L. Snijders, dé uitvinder van de ZKV’s – de Zeer Korte Verhalen - is donderdag 16 april te gast bij de OBA. In dit theaterprogramma speelt pianist Marcel Worms er ZKS's (Zeer Korte Stukjes) van o.a.Federico Mompou bij en zijn de door Peter van Straaten gemaakte illustraties te zien.

  Bekijk details van A.L. Snijders met ZKV’s en ZKS’s

 • Prijsuitreiking Dioraphte Literatour Prijs bij OBA

  1 april 2015

  In het Theater van 't Woord in de Centrale OBA werden vrijdag 27 maart de winnaars van de Dioraphte Literatour Prijs 2015 bekendgemaakt. Jaap Robben oogstte de meeste stemmen met Birk en won daarmee de Publiekprijs. In de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig heeft De veteraan van Johan Faber gewonnen. Het boek Eleanor & Park, vertaald door Annelies Jorna en Ineke Lenting en geschreven door Rainbow Rowell, won de juryprijs in de categorie Vertaald. De winnaars ontvingen uit handen van juryvoorzitter...

  Bekijk details van Prijsuitreiking Dioraphte Literatour Prijs bij OBA

 • Jeugdtheater bij de OBA

  25 maart 2015

  Bij de OBA is vrijwel elke maand een jeugdtheatervoorstelling te zien. Aanstaande zondag, 29 maart, speelt de vrolijke en ontroerende voorstelling 'Biggels en Tuiten' in het theater van de OBA. Zondag 12 april is het de beurt aan het muzikale sprookje 'Vuurtoren Wacht'.

  Bekijk details van Jeugdtheater bij de OBA