Actueel

Resultaat 921 - 930 (van 979)

 • Boektrailers voor en door jongeren

  18 november 2014

  Op de jongeren website van de OBA staan dertien boektrailers, van boeken van de Leeskr8! leeslijst. Een boektrailer is een kort filmpje over de kern van een verhaal. We kennen ze van speelfilms. Als je zin heb in een film, kun je eerst op internet een trailer bekijken. Die helpen je een keus te maken. Een boektrailer doet hetzelfde, maar dan voor een boek. Er is bijvoorbeeld een trailer van het boek ''Supercito, voetbalschoenen en sms-alarm' van Gonneke Huizing, 'De laatste rit' van Mirjam Eppinga...

  Bekijk details van Boektrailers voor en door jongeren

 • Dolly Bellefleur ontvangt Andreaspenning na optreden OBA

  17 november 2014

  Afgelopen zondag, 16 november, vierde Dolly Bellefleur haar 25-jarig artiestenjubileum in het Theater van 't Woord bij de OBA. Na afloop van haar show in het bomvolle theater overhandigde burgemeester Van der Laan haar de Andreaspenning.

  Bekijk details van Dolly Bellefleur ontvangt Andreaspenning na optreden OBA

 • Première jeugdtheatervoorstelling In de maneschijn

  6 november 2014

  Zondag 23 november gaat om 15.00 uur de jeugdvoorstelling ‘In de maneschijn’ in première bij de OBA. Deze voorstelling van Tg. Winterberg en STIP theaterproducties, gaat over het meest spannende én troostrijke avontuur in de nacht: de droom. Een poëtisch, beeldend en lichtvoetig belevingsverhaal voor iedereen die wel eens bang is in het donker of gewoon lekker wil slapen.

  Bekijk details van Première jeugdtheatervoorstelling In de maneschijn

 • Jazzmusici aan ’t Woord

  4 november 2014

  Vrijdag 21 november gaat een nieuwe serie van start bij de OBA: Bimhuis at OBA. Vaste musici van het Bimhuis delen inzichten in de jazzgeschiedenis tijdens een lezing bij de OBA. In het Bimhuis vindt later een concert van de betreffende muzikant plaats.

  Bekijk details van Jazzmusici aan ’t Woord

 • Drents Museum in de OBA

  30 oktober 2014

  Vrijdag 31 oktober opent een nieuwe tentoonstelling in de expozaal van de Centrale Bibliotheek. Van 1 november 2014 t/m 25 januari 2015 presenteert het Drents Museum hier een keuze uit de collectie Art Nouveau en Art Deco. Onder de titel 'Schoonheid als levensnoodzaak' zijn affiches, boekbanden, metaal- en glaswerk, keramiek en meubels te zien van Nederlandse kunstenaars die tussen 1890 en 1935 werkzaam zijn geweest.

  Bekijk details van Drents Museum in de OBA

 • Theatercollege Vreemde Vogels

  27 oktober 2014

  Neerlandicus Rutger Martens en filosoof Walter Breukers combineren in hun theatercollege ‘Vreemde Vogels’ de diepgang van een college met de magie van het theater. Zondag 2 november om 15.00 uur, in het Theater van ’t Woord in de Centrale Bibliotheek.

  Bekijk details van Theatercollege Vreemde Vogels

 • Nederland Leest ‘Een vlucht regenwulpen’

  21 oktober 2014

  Van 1 tot en met 30 november vindt de campagne Nederland Leest plaats. Doel van deze actie is om met zoveel mogelijk mensen in dezelfde periode, hetzelfde boek te lezen en daar met elkaar over in gesprek te gaan. Tijdens Nederland Leest krijgen leden van de OBA daarom gratis het Nederland Leest geschenk 'Een vlucht regenwulpen' van Maarten ‘t Hart uitgedeeld in de bibliotheek. Het gaat over een door afkomst en opvoeding tot isolement gedoemd kind, wiens angsten verzacht worden door een grote opmerkingsgave...

  Bekijk details van Nederland Leest ‘Een vlucht regenwulpen’

 • Digitale veiligheid in het Privacy Café

  21 oktober 2014

  Maandelijks vindt bij de OBA een Privacy Café van Bits of Freedom plaats. In deze gratis toegankelijke bijeenkomst over digitale veiligheid leert u hoe u uw sporen die u achterlaat op internet kunt beperken. De eerstvolgende bijeenkomst is op zondag 26 oktober om 14.00 uur.

  Bekijk details van Digitale veiligheid in het Privacy Café

 • Carrière Coach Café

  6 oktober 2014

  Dinsdag 16 oktober vindt van 19.30 tot 21.30 uur voor de eerste keer een Carrière Coach Café plaats bij de OBA. In de Harry Mulischzaal, op de zesde etage van de Centrale Bibliotheek. Tijdens dit Coach Café ontdekt u of u wel op het juiste carrière pad zit, of hoe u het juiste pad kunt ontdekken. Door te sparren, spiegelen en reflecteren ontstaat er ruimte voor het zetten van een volgende stap. Het Carrière Coach Café is er voor iedereen die vragen heeft over zijn of haar carrière, ongeacht het werk...

  Bekijk details van Carrière Coach Café

 • Herfstvakantie bij de OBA

  30 september 2014

  Op 11 oktober begint voor veel basisscholen in Amsterdam de herfstvakantie. Behalve dat de OBA allerlei grappige films, spannende boeken en mooie cd's te leen heeft voor kinderen, is er ook van alles te doen in de bibliotheek. In veel vestigingen wordt er voorgelezen en in de Centrale Bibliotheek kunnen kinderen elk zaterdag en zondag kijken naar een mooie kinderfilm. Daarnaast gaat woensdag 15 oktober de jeugdtheatervoorstelling 'Anders' in première in het Theater van 't Woord.

  Bekijk details van Herfstvakantie bij de OBA