Actueel

Resultaat 941 - 950 (van 984)

 • Prinsjesdag is Hoedjesdag bij de OBA

  11 september 2014

  Prinsjesdag is traditiegetrouw Hoedjesdag bij de OBA. Op dinsdag 16 september is er voor de zesde achtereenvolgende keer een hoedenshow in de Centrale Bibliotheek. Kom kijken met uw mooiste hoed op!

  Bekijk details van Prinsjesdag is Hoedjesdag bij de OBA

 • OBA opent Bibliotheekservicepunten in buurtcentra

  3 september 2014

  Maandag 1 september opende de OBA in samenwerking met Stadsdeel Centrum in verschillende buurtcentra in het centrum van Amsterdam enkele Bibliotheekservicepunten (BSP). Deze service maakt het mensen die niet zelf naar een bibliotheek kunnen gaan, vanwege bijvoorbeeld beperkte mobiliteit, makkelijker om toegang te krijgen tot onze collectie.

  Bekijk details van OBA opent Bibliotheekservicepunten in buurtcentra

 • Tijd voor taal

  2 september 2014

  Van 7 tot en met 14 september is het de Week van de Alfabetisering. Bij de OBA is er de hele maand september extra aandacht voor taal. Met taalfestivals, oefenspreekuren, een voorleesmarathon en meer brengen we taal dichter bij de mens en de mens dichter bij de taal. Hieronder vindt u een selectie uit het aanbod.

  Bekijk details van Tijd voor taal

 • Bibliotheek IJburg vanaf heden jeugdfiliaal

  1 september 2014

  IJburg is een wijk waar veel gezinnen met jonge kinderen wonen. Dat blijkt ook uit de eerste gebruikscijfers van Bibliotheek IJburg. Het filiaal wordt voornamelijk gebruikt door kinderen in de basisschool leeftijd. Om ons nog beter te kunnen richten op deze doelgroep is besloten om van Bibliotheek IJburg een jeugdbibliotheek te maken. De collectie in Bibliotheek IJburg is daarom vanaf nu volledig op deze jonge doelgroep afgestemd.

  Bekijk details van Bibliotheek IJburg vanaf heden jeugdfiliaal

 • OBA op de Uitmarkt

  19 augustus 2014

  De Uitmarkt is dé landelijke opening van het culturele seizoen. Dit jaar is het van 29 t/m 31 augustus feest rondom het Museumplein en het Leidseplein. Op zaterdag 30 en zondag 31 augustus staat de OBA op de Uitmarkt Boeken. Op het Museumplein, aan de kant van het Rijksmuseum. Op het OBA podium treden op zaterdag en zondag ruim veertig schrijvers op. Gevestigde en nieuwe namen, muzikale schrijvers en woordkunstenaars.

  Bekijk details van OBA op de Uitmarkt

 • Illustrator sieb posthuma overleden

  4 augustus 2014

  Vandaag bereikte ons het verdrietige nieuws dat illustrator en schrijver Sieb Posthuma gisteren in zijn woonplaats Amsterdam is overleden.

  Bekijk details van Illustrator sieb posthuma overleden

 • Jeugdtheaterprogramma 2014-2015 bekend

  8 juli 2014

  Ook voor seizoen 2014-2015 heeft de OBA in samenwerking met De Krakeling een mooi jeugdtheaterprogramma samengesteld. Met voorstellingen als 'De Gruffalo', 'Gedonderdag' en 'Biggels en Tuiten'. Allemaal in het Theater van 't Woord, allemaal met 50% korting op de toegangsprijs voor OBA-leden.

  Bekijk details van Jeugdtheaterprogramma 2014-2015 bekend

 • Zomer bij de OBA

  8 juli 2014

  Gelukkig is het lang licht, want er is deze zomer veel te doen in en rond de OBA. Natuurlijk kunt u reisgidsen en fijne boeken lenen voor op vakantie. In juli en augustus kunt u op de elke leenpas tien items tegelijk lenen, en als u direct bij de balie verlengt mag u deze 6 weken houden. Ook voor de thuisblijvers heeft de OBA veel te bieden. Het wordt een zomer vol lectuur, muziek, activiteiten, film en theater. Hieronder een selectie uit het aanbod.

  Bekijk details van Zomer bij de OBA

 • 'Feel bad' musical Misery

  6 juli 2014

  Theatermaker Florus van Rooijen bewerkte de beroemde thriller 'Misery' van Stephen King tot een gelijknamige spannende muziektheatervoorstelling. Deze muzikale thriller speelt tussen 7 en 31 augustus in het Theater van 't Woord van de OBA.

  Bekijk details van 'Feel bad' musical Misery

 • 7 jaar Centrale Bibliotheek: OBA trakteert!

  24 juni 2014

  Op 7-7-2007 opende de Centrale Bibliotheek op het Oosterdokseiland voor het eerst de deuren voor publiek. Dit jaar vieren we alweer de zevende verjaardag van deze bibliotheek. Dat doen we met een zevendaagse actie waarbij u een boek cadeau kunt krijgen.

  Bekijk details van 7 jaar Centrale Bibliotheek: OBA trakteert!