Actueel

Resultaat 961 - 970 (van 980)

 • Meivakantie bij de OBA

  10 april 2014

  De meivakantie komt er aan! Bij de OBA is er natuurlijk weer van alles te doen voor kinderen. Er zijn theatervoorstellingen, concerten en workshops. Natuurlijk staan de kasten vol met leuke boeken om te lezen, films om te bekijken of cd's om te luisteren onderweg naar de vakantiebestemming. Hieronder een selectie uit ons programma.

  Bekijk details van Meivakantie bij de OBA

 • Nationale Tuinontwerpdag bij de OBA

  8 april 2014

  Op vrijdag 11 april organiseert de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) in samenwerking met zestig bibliotheken, tuinarchitectuurparken en lokale architectuurcentra door heel Nederland de veertiende Nationale Tuinontwerpdag. Een groot aantal tuinarchitecten en -ontwerpers zal u die dag adviseren over het ontwerp, aanleg en beheer van uw eigen tuin. Ook bij de OBA kunt u op 11 april terecht voor advies over uw tuin, tijdens het spreekuur van tuinarchitecte Miek Witsenburg.

  Bekijk details van Nationale Tuinontwerpdag bij de OBA

 • Schrijvers lezen ook, portretten uit HP/De Tijd

  7 april 2014

  Voor de rubriek WritLit van HP/De Tijd hebben twee jonge kunstenaars, Anne Stolwijk (collages) en Rik Reimert (tekeningen), portretten gemaakt van Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Met schrijversportretten van Cees Nooteboom, Hanna Bervoets, Ronald Giphart, Manon Uphoff, Nelleke Noordervliet en 15 anderen. De schrijvers hebben hun leeslijst met drie favoriete boeken samengesteld.

  Bekijk details van Schrijvers lezen ook, portretten uit HP/De Tijd

 • Nieuwe aflevering Leef en leer

  6 april 2014

  Dinsdag 8 april wordt een nieuwe aflevering van Leef en leer! uitgezonden. De vijfde en laatste aflevering van het populaire tv programma gaat over: gezondheid in Amsterdam West. Leef en leer! is dinsdag 8 april om 19.15 en 21.15 uur uur te zien bij AT5. De uitzending wordt woensdag 9 april om 20.40 uur herhaald.

  Bekijk details van Nieuwe aflevering Leef en leer

 • Bibliotheek De Hallen open vanaf 5 april

  27 maart 2014

  Na een periode van bijna twintig jaar plannen maken en verwerpen is vorig jaar een begin gemaakt met de verbouwing van tramremise De Hallen. Bibliotheek De Hallen opent als een van de eerste voorzieningen in het pand haar deuren. Op vrijdag 4 april verricht Job Cohen, voorzitter van de Raad van Toezicht van de OBA, de officiële openingshandeling. Op zaterdag 5 april is de bibliotheek voor het eerst open voor publiek.

  Bekijk details van Bibliotheek De Hallen open vanaf 5 april

 • 26 maart: opening Bibliotheek IJburg

  24 maart 2014

  Eindelijk is het zover! Aanstaande woensdag opent Bibliotheek IJburg aan de Diemerparklaan 79 haar deuren. U bent van harte welkom in dit gloednieuwe filiaal, met onder meer een brede collectie jeugdboeken, de nieuwste boeken uit de top-500 en cd's en dvd's voor kinderen. Studeren of werken in de bibliotheek? Ook dat kan. Draadloos internet (wifi) is aanwezig. De bibliotheek is vanaf woensdag 26 maart zeven dagen per week geopend. Maandag t/m donderdag en zondag van 14.00 tot 17.30 uur, en vrijdag...

  Bekijk details van 26 maart: opening Bibliotheek IJburg

 • Kick off game 'hokjestest' bij de OBA

  19 maart 2014

  Vrijdag 21 maart is de internationale dag tegen racisme en discriminatie. De Gemeente Amsterdam heeft Critical Mass in het kader van deze dag opdracht gegeven een game te ontwikkelen over vooroordelen en stereotypen: 'Hokjestest'. Op vrijdag 21 maart om 11.30 uur vindt de kick off van deze game plaatst in de Centrale Bibliotheek. Wethouder Andrée Van Es speelt een live versie van het spel, iedereen is van harte uitgenodigd om mee te spelen.

  Bekijk details van Kick off game 'hokjestest' bij de OBA

 • Martin Berendse nieuwe directeur/ bestuurder OBA

  18 maart 2014

  Martin Berendse is per 1-7-2014 benoemd tot nieuwe directeur/bestuurder van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Hij volgt de huidige directeur Hans van Velzen op, die na 26 jaar afscheid neemt als directeur/bestuurder van de OBA.

  Bekijk details van Martin Berendse nieuwe directeur/ bestuurder OBA

 • Cinedans Dance on Screen Festival

  11 maart 2014

  Van 12 t/m 16 maart vindt het Cinedans Dance on Screen Festival plaats in EYE. Tijdens dit festival staat de dansfilm centraal. Van 9 tot 16 maart wordt als voorproefje op het festival een breed scala aan dansfilms en trailers van films getoond in de entreehal van de Centrale Bibliotheek. Dagelijks tussen 10.00 en 22.00 uur. Daarnaast is er in de bibliotheek extra aandacht voor onze collectie dansfilms en -boeken.

  Bekijk details van Cinedans Dance on Screen Festival

 • Verkiezingsdebat in helder Nederlands

  10 maart 2014

  In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart organiseert Stichting Lezen & Schrijven samen met het Nederlands Debat Instituut een verkiezingsdebat in helder Nederlands bij de OBA. Vrijdag 14 maart om 20.00 uur, in het Theater van 't Woord in de Centrale Bibliotheek.

  Bekijk details van Verkiezingsdebat in helder Nederlands