Actueel

Resultaat 981 - 990 (van 1028)

 • Lieve Amsterdammer

  22 september 2014

  "Lieve Amsterdammer, deze kaart is voor jou..." Heeft u ze al ergens zien liggen, de Lieve Amsterdammer kaarten? Coalitie Erbij Amsterdam verspreidde duizenden onbeschreven ansichtkaarten in de stad Amsterdam. Met het verzoek: "Is deze kaart nog leeg? Schrijf een boodschap en laat deze weer ergens achter.".

  Bekijk details van Lieve Amsterdammer

 • Talenfestival DRONGO over meertaligheid

  18 september 2014

  Zaterdag 27 september staat de Centrale Bibliotheek in het teken van het DRONGO Festival voor meertaligheid. Talenkennis is belangrijk in een wereld waarin we steeds meer met elkaar communiceren, ook over grenzen heen. De derde editie van het DRONGO Festival biedt voor elk wat wils. Van een spoedcursus Chinees en interactieve ‘labs’ tot taaltheater, lezingen en de mooiste verhalen. Voor kinderen en hun ouders is er een uitgebreid programma met onder andere workshops, een voorleesestafette en theater....

  Bekijk details van Talenfestival DRONGO over meertaligheid

 • Boekstart Vader Voorleesrecord afgelast

  16 september 2014

  Helaas gaat het Boekstart Vader Voorleesrecord op zondagmiddag 21 september bij de OBA niet door.

  Bekijk details van Boekstart Vader Voorleesrecord afgelast

 • Bibliotheken pakken uit: meer dan 1.000 nieuwe e-books van bestsellerauteurs

  13 september 2014

  Bibliotheken pakken zaterdag 13 september bij de start van de e-bookcampagne gelijk groot uit: meer dan 1.000 nieuwe e-books erbij, met ook veel recente titels. Van grote schrijvers als Anna Enquist, Maarten ‘t Hart (auteur van Nederland Leest in november), Arthur Japin, Paolo Coelho, Ilja Leonard Pfeiffer, Joost Zwagerman, Arnon Grunberg, Hella S. Haasse, Thomas Lieske en Thomas Rosenboom komt vrijwel het totale oeuvre inclusief de nieuwste titels van dit jaar beschikbaar. Bibliotheekleden hebben...

  Bekijk details van Bibliotheken pakken uit: meer dan 1.000 nieuwe e-books van bestsellerauteurs

 • Prinsjesdag is Hoedjesdag bij de OBA

  11 september 2014

  Prinsjesdag is traditiegetrouw Hoedjesdag bij de OBA. Op dinsdag 16 september is er voor de zesde achtereenvolgende keer een hoedenshow in de Centrale Bibliotheek. Kom kijken met uw mooiste hoed op!

  Bekijk details van Prinsjesdag is Hoedjesdag bij de OBA

 • OBA opent Bibliotheekservicepunten in buurtcentra

  3 september 2014

  Maandag 1 september opende de OBA in samenwerking met Stadsdeel Centrum in verschillende buurtcentra in het centrum van Amsterdam enkele Bibliotheekservicepunten (BSP). Deze service maakt het mensen die niet zelf naar een bibliotheek kunnen gaan, vanwege bijvoorbeeld beperkte mobiliteit, makkelijker om toegang te krijgen tot onze collectie.

  Bekijk details van OBA opent Bibliotheekservicepunten in buurtcentra

 • Tijd voor taal

  2 september 2014

  Van 7 tot en met 14 september is het de Week van de Alfabetisering. Bij de OBA is er de hele maand september extra aandacht voor taal. Met taalfestivals, oefenspreekuren, een voorleesmarathon en meer brengen we taal dichter bij de mens en de mens dichter bij de taal. Hieronder vindt u een selectie uit het aanbod.

  Bekijk details van Tijd voor taal

 • Bibliotheek IJburg vanaf heden jeugdfiliaal

  1 september 2014

  IJburg is een wijk waar veel gezinnen met jonge kinderen wonen. Dat blijkt ook uit de eerste gebruikscijfers van Bibliotheek IJburg. Het filiaal wordt voornamelijk gebruikt door kinderen in de basisschool leeftijd. Om ons nog beter te kunnen richten op deze doelgroep is besloten om van Bibliotheek IJburg een jeugdbibliotheek te maken. De collectie in Bibliotheek IJburg is daarom vanaf nu volledig op deze jonge doelgroep afgestemd.

  Bekijk details van Bibliotheek IJburg vanaf heden jeugdfiliaal

 • OBA op de Uitmarkt

  19 augustus 2014

  De Uitmarkt is dé landelijke opening van het culturele seizoen. Dit jaar is het van 29 t/m 31 augustus feest rondom het Museumplein en het Leidseplein. Op zaterdag 30 en zondag 31 augustus staat de OBA op de Uitmarkt Boeken. Op het Museumplein, aan de kant van het Rijksmuseum. Op het OBA podium treden op zaterdag en zondag ruim veertig schrijvers op. Gevestigde en nieuwe namen, muzikale schrijvers en woordkunstenaars.

  Bekijk details van OBA op de Uitmarkt

 • Illustrator sieb posthuma overleden

  4 augustus 2014

  Vandaag bereikte ons het verdrietige nieuws dat illustrator en schrijver Sieb Posthuma gisteren in zijn woonplaats Amsterdam is overleden.

  Bekijk details van Illustrator sieb posthuma overleden