Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 124)

 • “Je kan pas over een ander oordelen nadat je een mijl in zijn schoenen hebt gelopen” Bekijk details

  17 november 2021

  Interview met Henna Goudzand Nahar over haar boek 'De vrolijkste verjaardag van Sinterklaas'.

  Bekijk details van “Je kan pas over een ander oordelen nadat je een mijl in zijn schoenen hebt gelopen”

 • Zevende editie VRDays Europe strijkt neer in Amsterdam Bekijk details

  10 november 2021

  Van 13 tot 17 november is Amsterdam voor het zevende jaar op rij de locatie voor VRDays Europe. Het is het grootste Virtual & Augmented Reality festival van Europa en staat dit jaar in het teken van Immersive Tech. Op elk van de vijf dagen van de ‘Immersive Tech Week’ staat een ander thema centraal, met aandacht voor de impact die nieuwe technologieën hebben. Met onderwerpen van ethiek tot educatie en van wetenschap tot kunst, richt het event zich op verbinden, inspireren en het verder ontwikkelen...

  Bekijk details van Zevende editie VRDays Europe strijkt neer in Amsterdam

 • Update coronamaatregelen Bekijk details

  4 november 2021

  Vanaf zaterdag 6 november gelden landelijk nieuwe coronamaatregelen. De OBA volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid. Dit betekent voor jou als bezoeker aan de OBA:

  Bekijk details van Update coronamaatregelen

 • Mokum Maakcoalitie en Stichting Openbaar Primair Onderwijs “Samen tussen Amstel en IJ” bekrachtigen partnership Bekijk details

  4 november 2021

  De Mokum Maakcoalitie en Stichting Openbaar Primair Onderwijs “Samen tussen Amstel en IJ” (STAIJ) slaan de handen ineen. Woensdag 3 november werd deze samenwerking bekrachtigd door directeur Martin Berendse (OBA) en bestuurder Arnold Jonk (STAIJ). Hiermee is een belangrijke stap gezet in de verbinding tussen de OBA (initiatiefnemer van de Mokum Maakcoalitie) en het Amsterdams onderwijs.

  Bekijk details van Mokum Maakcoalitie en Stichting Openbaar Primair Onderwijs “Samen tussen Amstel en IJ” bekrachtigen partnership

 • The Glass Room in OBA Oosterdok Bekijk details

  29 oktober 2021

  De internationale tentoonstelling The Glass Room staat van 6 november t/m 16 januari 2022 in OBA Oosterdok. Deze unieke expositie laat 14 kunstwerken zien over data en privacy. Hiermee onderzoek je de reis van jouw persoonlijke gegevens op het internet. Hoeveel (persoonlijke) data worden er verzameld en wat gebeurt daarmee? De verschillende kunstwerken dagen je uit, stellen lastige vragen en geven daarmee een kijkje in je online leven.

  Bekijk details van The Glass Room in OBA Oosterdok

 • Gemeente Amsterdam en de OBA samen in de strijd tegen desinformatie Bekijk details

  27 oktober 2021

  Spelenderwijs digitaal weerbaar worden, dat is de bedoeling van het interactieve spel HackShield in de Bieb. Op dinsdag 9 november lanceren de OBA, ProBiblio, HackShield en de gemeente Amsterdam deze nieuwe AR-game voor kinderen van 8-12 jaar. Samen met hoofdpersoon Lux en de Cyber Agents van HackShield leren jonge spelers hoe je desinformatie herkent en omgaat met nepnieuws.

  Bekijk details van Gemeente Amsterdam en de OBA samen in de strijd tegen desinformatie

 • Eerste paal geslagen voor uitbreiding Theater de Omval en OBA Diemen Bekijk details

  21 oktober 2021

  Woensdag 20 oktober is de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van Theater de Omval en OBA Diemen. Wethouder Jeroen Klaasse van Kunst en Cultuur deed dat in aanwezigheid van vertegenwoordigers van Theater de Omval, Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en het bouwteam van SBB Ontwikkelen en Bouwen. Met de uitbreiding van Theater de Omval ontstaat een bruisend cultureel centrum waarin de twee grootste cultuuraanbieders in Diemen: het theater en de bibliotheek (OBA Diemen), samen te vinden zijn...

  Bekijk details van Eerste paal geslagen voor uitbreiding Theater de Omval en OBA Diemen

 • Finale editie OBA Live Javaplein Bekijk details

  13 oktober 2021

  Het programma OBA Live met presentator Theodor Holman heeft een lange geschiedenis binnen de OBA. Al vanaf 2008 werden er uitzendingen gemaakt vanaf de Prinsengracht, in 2007 verhuisde het – toen nog HUMAN – programma mee naar de studio op de 4e etage van de schitterende nieuwe OBA hoofdvestiging aan de Oosterdokskade. Op donderdag 14 oktober vindt de finale editie van OBA Live plaats.

  Bekijk details van Finale editie OBA Live Javaplein

 • OBA in oktober: extra veel kinderactiviteiten Bekijk details

  8 oktober 2021

  Tijdens de Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober) en de herfstvakantie (16 oktober t/m 24 oktober) zijn er extra veel jeugdactiviteiten bij de OBA voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zo zijn er jeugdtheatervoorstellingen, allerlei workshops en kun je een bezoek brengen aan de eerste Amsterdamse KinderKunstBiennale. De meeste activiteiten zijn gratis.

  Bekijk details van OBA in oktober: extra veel kinderactiviteiten

 • Workshops en livetoernooi voor Amsterdamse thuisschakers Bekijk details

  28 september 2021

  OBA, OSCAM en TNO zijn alle drie partijen die ruimte geven aan creatieve makers, kunst en nieuwe verhalenvertellers, maar ook de verbinding tussen mensen makkelijker willen maken. Schaken is een spel dat mensen van allerlei verschillende achtergronden en communities samenbrengt. Een spel waarbij mensen elkaar leren kennen en van elkaar kunnen leren.

  Bekijk details van Workshops en livetoernooi voor Amsterdamse thuisschakers