Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 96)

 • De OBA en Internationale Vrouwendag

  3 maart 2021

  Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag! Deze dag staat jaarlijks in het teken van de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen over de hele wereld. Wil je je graag verdiepen in feministische literatuur, zoek je leestips van inspirerende vrouwen of ben je benieuwd wat de OBA nog meer met deze onderwerpen doet? We hebben een paar interessante tips voor je op een rijtje gezet.

  Bekijk details van De OBA en Internationale Vrouwendag

 • Publicroam in de OBA

  2 maart 2021

  De OBA is gestart met publicroam. In alle OBA-vestigingen kunnen bezoekers vanaf nu gratis het wifi-netwerk gebruiken met behulp van publicroam naast het eigen wifi-netwerk OBA Wireless.

  Bekijk details van Publicroam in de OBA

 • Nieuwe leden Raad van Toezicht OBA

  1 maart 2021

  In de afgelopen weken heeft de werving van nieuwe leden van de Raad van Toezicht van de OBA plaatsgevonden. Er waren twee vacatures in verband met het vertrek van Femke den Boer en Sandra Chedi.

  Bekijk details van Nieuwe leden Raad van Toezicht OBA

 • Lees je krant of tijdschrift eens digitaal!

  25 januari 2021

  Wist je dat je bij de OBA toegang krijgt tot duizenden internationale kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in 60 verschillende talen? Met PressReader download je ze makkelijk op je telefoon, tablet of computer.

  Bekijk details van Lees je krant of tijdschrift eens digitaal!

 • MEMOThuis gratis beschikbaar tijdens de Nationale Voorleesdagen

  18 januari 2021

  Peuters en kleuters kunnen tijdens de Nationale Voorleesdagen op de leukste manieren kennismaken met boeken en voorlezen. Alle 27 OBA-vestigingen zijn op het moment helaas gesloten, maar gelukkig kun je online blijven lezen en luisteren.

  Bekijk details van MEMOThuis gratis beschikbaar tijdens de Nationale Voorleesdagen

 • Pilot thuistoegang verdiepende bronnen verlengd

  18 januari 2021

  Door krantenarchieven bladeren om een artikel uit je geboortejaar op te zoeken, in literaire collecties duiken om meer te weten te komen over je favoriete schrijver of je onderdompelen in wetenschappelijke tijdschriften voor dat onderzoek dat je nog moet afronden: je kunt enorm veel informatie vinden in online databanken. En die kun je tijdelijk in huis halen!

  Bekijk details van Pilot thuistoegang verdiepende bronnen verlengd

 • Directeur dankt Amsterdammers voor steun aan de OBA

  18 december 2020

  Begin november werd de OBA verrast door de gemeentebegroting met een aankondiging voor een extra bezuiniging vanaf 2023. In december bleek dat deze voorgenomen bezuinigingen worden ‘getemporiseerd’ om meer tijd te nemen voor een integraal plan voor de toekomst van de OBA. Lees de brief aan alle Amsterdammers van directeur Martin Berendse.

  Bekijk details van Directeur dankt Amsterdammers voor steun aan de OBA

 • Gewoon doorlezen met OBA Bestelservice

  15 december 2020

  Vanaf maandag 20 april kun je als lid boeken afhalen bij verschillende vestigingen van de OBA. Zo breiden we onze service uit voor iedereen die, naast alle e-books en luisterboeken, graag weer fysieke boeken wil lenen.

  Bekijk details van Gewoon doorlezen met OBA Bestelservice

 • Bezuinigingen op buurtvestigingen (voorlopig) van tafel

  15 december 2020

  De voorgenomen bezuinigingen op de OBA vanaf 2023 worden ‘getemporiseerd’ om meer tijd te nemen voor een integraal plan voor de toekomst van de OBA. Met dit voorstel van de wethouders Meliani en Everhardt heeft de coalitie in de gemeenteraad ingestemd. De wethouders schrijven in hun brief* dat het grote belang van de OBA voor de stad ‘niet ter discussie staat’ en dat ze de grote waarde van de OBA als laagdrempelige voorziening ‘zo veel mogelijk willen behouden en versterken in de toekomst’. OBA-directeur...

  Bekijk details van Bezuinigingen op buurtvestigingen (voorlopig) van tafel

 • Vier je kerstvakantie in de OBA

  11 december 2020

  Kom deze kerstvakantie van 19 december tot en met 3 januari naar de OBA en doe mee met de leukste jeugdactiviteiten. Onder de noemer Midwinter Mokum is er een uitgebreid programma georganiseerd voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Denk aan jeugdtheater, een dansvoorstelling, films, diverse workshops en zelf-maak-activiteiten in OBA maakplaatsen verspreid door Amsterdam.

  Bekijk details van Vier je kerstvakantie in de OBA