OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 1011)

 • De vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten

  27 maart 2020

  Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Online blijven we wel 24/7 open!

  Bekijk details van De vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten

 • De OBA tipt

  4 maart 2020

  Zaterdag is de officiële aftrap van de Boekenweek! De dag erna, zondag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Daarom staan deze week vrouwen centraal in de OBA, met als één van de hoogtepunten een ode aan rebelse Franse schrijfsters. Geheel in lijn met het thema van de Boekenweek: rebellen en dwarsdenkers. Heb je de rechten van vrouwen hoog in het vaandel staan, maar weet je nog niet precies hoe je je stem moet vormgeven? Of ben je gewoon benieuwd welke activiteiten er nog meer zijn georganiseerd...

  Bekijk details van De OBA tipt

 • Top 10 | Feministische boeken van nu

  4 maart 2020

  We moeten volgens Chimamanda Ngozi Adichie allemaal feminist zijn. In Zweden zijn ze het roerend met haar eens, want daar is haar essay verplichte kost voor middelbare scholieren. Maar wat betekent het eigenlijk om feminist te zijn in 2020? Daar blijkt geen eenduidig antwoord op te geven. Van ‘mansplaining’ tot onrealistische idealen, de boeken uit deze top 10 behandelen uiteenlopende feministische thema’s van nu.

  Bekijk details van Top 10 | Feministische boeken van nu

 • Amsterdam investeert in cultuurparticipatie senioren

  3 maart 2020

  Voor het tweede jaar op rij heeft de gemeente Amsterdam € 20.000 subsidie aan de OBA toegekend voor cultuurparticipatie door senioren. Onder de noemer CultuurPlus kan de OBA dankzij deze subsidie culturele projecten financieren waarin de senioren actief meedoen.

  Bekijk details van Amsterdam investeert in cultuurparticipatie senioren

 • De OBA tipt

  28 februari 2020

  De februaridagen trekken zich langzaam terug en maart neemt het stokje over. Bij de OBA staat de hele maand in het teken van de Boekenweek, met tal van boekbelevenissen en literaire lofzangen. Maar er is nog veel meer te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schrijfworkshop of een ontwerpactiviteit voor kinderen? Lees snel verder!

  Bekijk details van De OBA tipt

 • U kiest toch liever zelf of u donor wordt?

  24 februari 2020

  Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Elke inwoner van ons land van 18 jaar en ouder, ingeschreven in een Nederlandse gemeente, komt dan in het Donorregister. In dit Donorregister staat of iemand na zijn dood orgaan- en weefseldonor wil zijn. Iedereen die na 1 juli 2020 geen keuze invult, komt in het donorregister met de vermelding ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’.

  Bekijk details van U kiest toch liever zelf of u donor wordt?

 • De OBA tipt

  20 februari 2020

  Het voorjaar komt eraan, maar het weer blijft onstuimig. Een prachtig excuus om nog even te ontsnappen naar de wondere wereld van het geschreven woord. In deze editie van 'De OBA tipt' vind je 4 tips voor inspirerende activiteiten in en rondom Amsterdam, met onder meer lezingen en voordrachten. De grootste overeenkomst: het vieren van het boek!

  Bekijk details van De OBA tipt

 • De OBA tipt

  14 februari 2020

  Een tweede storm dient zich mogelijk aan in Amsterdam en Valentijnsdag is hier: het belooft een turbulent weekend te worden! In deze allereerste editie van 'OBA tipt' vind je 4 tips voor de leukste activiteiten in en rondom de stad, zowel voor de waaghalzen die de wind willen trotseren als de stille genieters die vanaf de bank iets willen meekrijgen.

  Bekijk details van De OBA tipt

 • Boekpresentatie 'Knokken voor je boeken' in OBA Oosterdok

  30 januari 2020

  Het jubileumboek “Knokken voor je Boeken” is uitgebracht ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Vereniging Onbeperkt Lezen en daarmee wordt 125 jaar leesbelangen van blinden, slechtzienden en mensen met een andere leesbeperking gevierd.

  Bekijk details van Boekpresentatie 'Knokken voor je boeken' in OBA Oosterdok

 • Gratis loopbaangesprek in OBA Oosterdok en OBA Bijlmerplein

  29 januari 2020

  Op OBA Oosterdok en OBA Bijlmerplein krijg je gratis loopbaanadvies en advies over werk en scholing! De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door bijvoorbeeld automatisering veranderen en verdwijnen banen. Maar er komt ook nieuw werk bij. Kom naar “De Werkvloer” van House of Skills; naar een loopbaan spreekuur of maak een afspraak met een loopbaancoach en krijg hulp bij het ontdekken welk werk het beste bij jou en je skills past. Je vindt House of Skills op de eerste etage in OBA Oosterdok en in OBA...

  Bekijk details van Gratis loopbaangesprek in OBA Oosterdok en OBA Bijlmerplein