Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 661)

 • top 10 | Sinterklaas

  14 november 2017

  Nog een paar nachtjes slapen en Sinterklaas is weer in het land. Leen deze week alvast een paar mooie (voor)leesboekjes over de goedheilig man.

  Bekijk details van top 10 | Sinterklaas

 • Samenwerking OBA en UWV in vestigingen

  13 november 2017

  De OBA en het UWV werken aan een pilot om Amsterdammers met een WW-uitkering die onvoldoende taal- en/of digivaardig zijn, te ondersteunen. Zo willen beide partijen werkzoekenden helpen bij een snellere en vooral duurzame terugkeer op de arbeidsmarkt.

  Bekijk details van Samenwerking OBA en UWV in vestigingen

 • Twee jaar gratis OBA-pas voor 65-plussers

  9 november 2017

  Ouderen in de Wijk heeft tot en met 31 december een speciale actie voor 65-plussers. Als zij zich opgeven als deelnemer van Ouderen in de Wijk (alleen in OBA Banne, Spaarndammerbuurt, Molenwijk en Buitenveldert) krijgen zij in plaats van 1 jaar voor de duur van 2 jaar een gratis OBA-abonnement.

  Bekijk details van Twee jaar gratis OBA-pas voor 65-plussers

 • De uitverkoop van het Nederlandse cultuurbeleid

  9 november 2017

  Op 3 december wordt de vierde Hans van den Bergh-lezing gehouden door Hedy d’Ancona. Onder de titel ‘De uitverkoop van het Nederlandse cultuurbeleid’ buigt d’Ancona zich over de gevolgen van jarenlange bezuinigingen in de cultuursector.

  Bekijk details van De uitverkoop van het Nederlandse cultuurbeleid

 • Had ik het maar eerder geweten!

  9 november 2017

  Veel ouders weten niet wat ze horen als blijkt dat hun zoon of dochter niet goed meekomt op school omdat het hoogbegaafd is. Daarom organiseert de OBA op donderdag 23 november in samenwerking met Grip op Talent een symposium over hoogbegaafdheid.

  Bekijk details van Had ik het maar eerder geweten!

 • Top 10 | Robotica

  7 november 2017

  Deze week een Top 10 over het onderwerp van Nederland Leest: Robotica. Van robots die de mens de oorlog verklaren tot filosofische verhandelingen over de toekomst van de mens in tijden van technologische vooruitgang.

  Bekijk details van Top 10 | Robotica

 • Advies over kinderboeken met de OBA Boekenwijzer

  6 november 2017

  Nieuw: de OBA Boekenwijzer. Hiermee geven kinderen elkaar tips over kinderboeken. Andere kinderen kunnen lezen waar een boek over gaat en besluiten of ze het boek ook willen lenen.

  Bekijk details van Advies over kinderboeken met de OBA Boekenwijzer

 • Damiaan Denys in het OBA Theater

  6 november 2017

  De Vlaamse psychiater Damiaan Denys is gespecialiseerd in het bestrijden van angstgevoelens. Als filosoof weet hij dat angst een belangrijk onderdeel is van ons bestaan. En dat is niet per se negatief. Sterker nog: we moeten onze angst omarmen, vindt hij. Op 20 november geeft Denys een lezing in de Centrale OBA.

  Bekijk details van Damiaan Denys in het OBA Theater

 • Informatiebijeenkomst OBA Maatje

  6 november 2017

  Om Amsterdammers met elkaar te verbinden, is de OBA gestart met OBA Maatje. Een OBA Maatje is een enthousiaste vrijwilliger die met boeken, films of luisterboeken één keer per maand een bezoek brengt aan mensen die niet zo mobiel zijn. Dit kunnen ouderen zijn, maar ook jongeren die vanwege een handicap of chronische ziekte minder mobiel zijn.

  Bekijk details van Informatiebijeenkomst OBA Maatje

 • Dit was oktober

  1 november 2017

  Een klein overzicht van de literaire figuren die het nationale nieuws domineerden, in de prijzen vielen en het tijdelijke voor het eeuwige verwisselden. Met deze maand: Nederland Leest, de mooiste zin van afgelopen jaar en de genomineerden voor de NS Publieksprijs.

  Bekijk details van Dit was oktober