Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 434)

 • Gewijzigde openingstijden vanwege coronamaatregelen

  1 december 2020

  Momenteel hebben alle OBA-vestigingen gewijzigde openingstijden vanwege de coronamaatregelen. We moeten nu per vestiging meer personeel inzetten om aan de maatregelen te kunnen voldoen, maar tegelijkertijd zijn er minder medewerkers beschikbaar, onder andere vanwege de quarantaineverplichting.

  Bekijk details van Gewijzigde openingstijden vanwege coronamaatregelen

 • Nieuwe vestiging OBA Postjesweg geopend

  20 november 2020

  De nieuwe vestiging OBA Postjesweg is open! Na zeven jaar is de OBA weer terug in de buurt van het August Allebéplein. Iedereen is van harte welkom om uit de nieuw samengestelde collectie te komen lenen. Er is een uitgebreide kinderhoek en er zijn fijne plekken om te studeren of te werken.

  Bekijk details van Nieuwe vestiging OBA Postjesweg geopend

 • Haal een verrassingspakket met boeken op bij de OBA

  10 november 2020

  Nieuw bij de OBA: het verrassingsboekenpakket! Alle OBA-leden die het gevoel missen van een papieren boek in hun handen, kunnen naar de OBA komen voor een pakket met vijf mooie titels. Zo kun je heerlijk blijven lezen, ook nu de OBA tijdelijk gesloten is.

  Bekijk details van Haal een verrassingspakket met boeken op bij de OBA

 • Top 10 boekverfilmingen lezen voor de lijst

  2 november 2020

  Wist je dat er op Lezen voor de lijst, de leeslijsten voor scholieren, ook boeken staan die verfilmd zijn? In deze top 10 vind je 10 verfilmde boeken, vanzelfsprekend leen je het boek én de film bij de OBA.

  Bekijk details van Top 10 boekverfilmingen lezen voor de lijst

 • Top 10 | Populaire e-books

  29 oktober 2020

  Deze populaire boeken lees je met een lidmaatschap van de OBA gewoon op je telefoon, tablet of e-reader lezen als e-book. Zit jouw favoriet ertussen?

  Bekijk details van Top 10 | Populaire e-books

 • Nederland Leest bij de OBA

  28 oktober 2020

  November is de maand van Nederland Leest. Dit jaar is het thema ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’ en staat het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer centraal. De OBA-leden ontvangen dit boek gratis.

  Bekijk details van Nederland Leest bij de OBA

 • Harde bezuiniging gemeente Amsterdam treft OBA

  23 oktober 2020

  De gemeente Amsterdam heeft in de conceptbegroting 2021 een nieuwe bezuiniging aangekondigd voor de OBA. Het gaat om een structureel bedrag van € 1,5 miljoen per jaar vanaf 2023. Dit is meer dan de helft van de totale bezuinigingen op de gemeentelijke cultuurbegroting. De uitvoering door de OBA van de wettelijke taken en de gemeentelijke opdracht komen hierdoor in het geding.

  Bekijk details van Harde bezuiniging gemeente Amsterdam treft OBA

 • Weekend van de Mediawijsheid #Zelfindehand

  22 oktober 2020

  In het Weekend van de Mediawijsheid op 7 en 8 november ontdek jij in OBA Oosterdok hoe je media kunt gebruiken om het beste uit jezelf te halen. Tijdens allerlei workshops en een dansvoorstelling word jij dit weekend mediawijs!

  Bekijk details van Weekend van de Mediawijsheid #Zelfindehand

 • Spreekuur Eerste Hulp Bij Online wint Omarmprijs

  22 oktober 2020

  Vandaag werd in Pakhuis de Zwijger de Omarmprijs 2020 uitgereikt aan de mooiste Amsterdamse initiatieven voor het verkleinen van armoede in de stad. Tot onze grote vreugde heeft het spreekuur EHBO: Eerste Hulp Bij Online de Omarmprijs in de categorie 'Iedereen digitaal', in de wacht gesleept.

  Bekijk details van Spreekuur Eerste Hulp Bij Online wint Omarmprijs

 • Update coronamaatregelen

  15 oktober 2020

  Vanaf maandag 19 oktober zijn er aanvullende coronamaatregelen van kracht om je bezoek aan de OBA zo veilig mogelijk te houden. De extra maatregelen gelden voor een periode van minstens vier weken, dus tot en met 15 november 2020.

  Bekijk details van Update coronamaatregelen