Vanaf zondagavond 20:00 uur tot maandagochtend 10:00 uur vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 103)

 • Behoefte aan boekentips? Bekijk details

  17 april 2024

  Wist jij al dat wij iedere maand een nieuwsbrief boordevol boekentips samenstellen? Meld je snel aan.

 • TUMO in Zuidoost Bekijk details

  17 april 2024

  Goed nieuws! Begin 2025 opent in de K-buurt in Amsterdam Zuidoost de allereerste Nederlandse vestiging van het naschoolse programma TUMO. Met dit gratis programma, dat vooral gericht is op creativiteit, techniek en digitale kennis, kun je helemaal zelf bepalen wat je wil leren en hoe. Stap in de wereld van game- en web development, grafisch ontwerpen of robotica.

 • Terugkijken: OBA Live met 'tonnair' Vincent Kouters en muzikant Rocks Bekijk details

  8 april 2024

  OBA Live is de 2-wekelijkse talkshow van AT5 en de OBA. Iedere week hebben we goede gesprekken met interessante gasten. 4 april waren te gast: journalist Vincent Kouters, die in vijf jaar 'tonnair' is geworden, en muzikant Rocks van rapformatie THC, die 20 jaar geleden de eerste grote hit scoorde met 'Wil je weten hoe het voelt'.

 • Doe mee aan ons bezoekersonderzoek Bekijk details

  3 april 2024

  Ben je nog geen OBA-lid, maar kom je wel langs in onze vestigingen? Dan willen we graag met jou nadenken over hoe we jouw bezoek nog leuker, gezelliger en handiger kunnen maken. Als je meedoet, maak je kans op een cadeaubon.

 • Doe je mee aan de Minecraft Challenge? Bekijk details

  2 april 2024

  Hé jij daar! Onze burgemeester Femke Halsema nodigt je uit voor een mooie uitdaging: doe mee aan de competitie ‘Schools Reinventing Cities’ van 2 april tot 1 juni en bouw OBA Next, de bibliotheek van de toekomst, in Minecraft Education.

 • Vanaf 2 april: zesde etage OBA Oosterdok weer toegankelijk Bekijk details

  28 maart 2024

  Er is de afgelopen maanden flink verbouwd op de zesde etage. Vanaf 2 april is de verdieping weer toegankelijk voor bezoekers.

 • Tijdelijk alleen toegang voor leden in OBA Osdorp en OBA Slotermeer Bekijk details

  27 maart 2024

  Het is de laatste tijd erg onrustig in deze OBA-vestigingen. We willen de vestiging een fijne en veilige plek houden voor iedereen. Daarom kun je vanaf 13.30 uur alleen als lid, deelnemer van activiteiten of bezoeker van de Studiezalen naar binnen.

 • Terugkijken: OBA Live met Marjolein Moorman, het nieuwe alter ego van Stefano Keizers en een inkijkje in de krakerswereld Bekijk details

  27 maart 2024

  OBA Live is de 2-wekelijkse talkshow van AT5 en de OBA. Iedere week hebben we goede gesprekken met interessante gasten. 21 maart waren te gast: wethouder Marjolein Moorman over het cadeau van de gemeente aan Amsterdammers, Stefano Keizers over zijn nieuwe alter ego en Yannesh Meijman over de documentaire Hotel Mokum, die een inkijkje biedt in de krakerswereld.

 • Wethouder Moorman wil van Amsterdam leeshoofdstad van Nederland maken Bekijk details

  21 maart 2024

  Gisteren presenteerde de gemeente Amsterdam haar eerste beleidsvisie voor de openbare bibliotheek in Amsterdam. De gemeente lanceert het leesoffensief ‘Liefde voor Lezen’, investeert in OBA op School en het gratis bibliotheeklidmaatschap wordt uitgebreid. Vanaf januari 2025 moet ook het lidmaatschap van 18 tot 27 jaar helemaal gratis zijn. En ook leraren in Amsterdam krijgen een gratis basislidmaatschap. Het doel: Amsterdam de leeshoofdstad van Nederland maken.

 • Ontbijtje? Bekijk details

  14 maart 2024

  Start je dag voor elven bij een van onze OBA cafés en ontbijt met korting. Glaasje jus, stuk fruit, knapperige croissant en een bakkie. Gewoon voor € 5,95. Kom je gezellig langs?

Paginanavigatie