Blogs

Resultaat 91 - 100 (van 196)

 • Nieuwe editie “Er ligt een krokodil onder mijn bed” gepresenteerd in de OBA

  30 juni 2014

  Zondag 29 juni vond in het Theater van ’t Woord in de Openbare Bibliotheek Amsterdam de feestelijke presentatie plaats van de nieuwe editie van “Er ligt een krokodil onder mijn bed” en de opening van de gelijknamige expositie. Hiermee werd het feit gevierd dat Ingrid en Dieter Schubert na 33 jaar nieuwe illustraties hebben gemaakt voor hun boek “Er ligt een krokodil onder mijn bed”. Ingrid en Dieter Schubert maken al meer dan dertig jaar samen prentenboeken. Je zou kunnen denken – dat is wel heel...

  Bekijk details van Nieuwe editie “Er ligt een krokodil onder mijn bed” gepresenteerd in de OBA

 • Boekenblog; het versnipperde bestaan van Kees Fens, leermeester (1929-2008)

  27 juni 2014

  De naam Kees Fens komt geregeld in dit Boekenblog voor. Niet vreemd want tussen 1964-1982 werkte Fens als docent op de Frederik Muller Academie in Amsterdam, de eerste dagopleiding voor bibliothecarissen. Drie jaar was ik daar student, dus ook van hem en ik ben daar eigenlijk dagelijks gelukkig mee.

  Bekijk details van Boekenblog; het versnipperde bestaan van Kees Fens, leermeester (1929-2008)

 • Tijdschriftenblog; de Eerste Wereldoorlog

  24 juni 2014

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen als Libelle en Opzij, maar ook om computerbladen, vaktijdschriften, kunstmagazines, literaire periodieken. Het lijkt te veel om op te noemen en daarom probeert dit tijdschriftenblog telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling.

  Bekijk details van Tijdschriftenblog; de Eerste Wereldoorlog

 • Metha's muziek; de oude ziel van de kamancheh

  16 juni 2014

  Het treurige geluid van een kamancheh roept visioenen op van kale, lege landschappen. Van het meest desolate landschap ter wereld. Zoals misschien het landschap van een Iraanse woestijn?

  Bekijk details van Metha's muziek; de oude ziel van de kamancheh

 • Boekenblog: De waarheid van A.H.J. Dautzenberg

  13 juni 2014

  Mijn verleden ligt voor een deel op Texel en nog wat Waddeneilanden. Mijn heden ligt deels in de Oostelijke Mijnstreek van Zuid-Limburg. Boeken helpen me natuurlijk om me dat nieuwe gebied “eigen” te maken.

  Bekijk details van Boekenblog: De waarheid van A.H.J. Dautzenberg

 • Vijf jaar Buitenveldertse ochtend

  10 juni 2014

  Donderdag 5 juni vond de feestelijke viering van vijf jaar Buitenveldertse ochtend plaats. Wie had dat vijf jaar geleden kunnen denken, toen de bibliotheek in Buitenveldert hier op 4 juni 2009 mee van start ging met als eerste gast auteur Jan Siebelink, die ook nu weer aanwezig was een zelfs een speciale column voor de jubileumkrant schreef.

  Bekijk details van Vijf jaar Buitenveldertse ochtend

 • Boekenblog ; De Wadden, vooral Texel

  6 juni 2014

  “De Waddenzee is een slapeloos, betoverend, niet-aflatend heden. Ze verzet zich met alle middelen die ze heeft tegen geschiedenis. Ieder etmaal opnieuw wist ze haar eigen sporen uit en begint ze haar hele verhaal van voren af aan.”( Matthijs Deen, De Wadden, een geschiedenis, 2013)

  Bekijk details van Boekenblog ; De Wadden, vooral Texel

 • Tijdschriftenblog; Pophelden van weleer

  5 juni 2014

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen als Libelle en Opzij, maar ook om computerbladen, vaktijdschriften, kunstmagazines, literaire periodieken. Het lijkt te veel om op te noemen en daarom probeert dit tijdschriftenblog telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling.

  Bekijk details van Tijdschriftenblog; Pophelden van weleer

 • Jeugdliteratuurblog: De Schoolschrijver

  1 juni 2014

  En dit is de mevrouw die onze boekenkist samengesteld heeft." Zo werd ik geïntroduceerd in groep 5 op El Kadisia, toen ik kwam kijken naar Schoolschrijver Selma Noort in actie. En wat ik niet verwacht had waren de reacties: “Wow, zij heeft die boeken bij elkaar gezocht!” De prestatie werd erg gewaardeerd. Dat is eer van je werk! De Schoolschrijver, wat is dat?

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog: De Schoolschrijver

 • Boekenblog Boekendienst aan Huis

  28 mei 2014

  Voor u denkt, eindelijk, naast de thuisservice van het grootwinkelbedrijf of de wekelijkse bezorging van de groententas nu ook een Boekenbezorgdienst, nee. Die moet er misschien wel komen! Dit blog gaat over de bezorgservice voor volwassenen die langer dan 3 maanden niet in staat zijn zelf naar een van de vestigingen van de OBA te komen, en niet in een woonzorgcentrum wonen waar de OBA een uitleendienst verzorgt. Zij krijgen 1 maal per maand op een vaste dag, een hoeveelheid boeken naar wens thuisbezorgd

  Bekijk details van Boekenblog Boekendienst aan Huis