Blogs

Resultaat 101 - 110 (van 196)

 • Boek over Mies Bouhuys gepresenteerd in de OBA

  27 mei 2014

  Donderdag 22 mei werd in de Centrale Bibliotheek het boek 'Omdat ik in de wereld loop – Mies Bouhuys 1927 - 2008, schrijfster en activiste' gepresenteerd.

  Bekijk details van Boek over Mies Bouhuys gepresenteerd in de OBA

 • Metha’s muziek; modern times

  24 mei 2014

  Alsof hij je vriendje van één deur verder is, zo ziet Damon Albarn eruit. Een ‘geezer’, een maatje. Net als Pharrell Williams ziet Damon ( 23 maart 1968) er aangenaam onaangetast door de tijd uit. Muziek houdt jong zegt men. Een beetje verlegen maar eerlijke oogopslag in een jongensachtig koppie. Huisgeknipt weerbarstig haar- of een hele dure kapper- je weet het maar nooit met die Engelse popgozers. Zie Paul Weller, vaak een coupe ‘pot de fleurs’. Liam Gallagher idem.

  Bekijk details van Metha’s muziek; modern times

 • Tijdschriftenblog; Naar het Museum!

  19 mei 2014

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen, maar ook om vaktijdschriften en literaire periodieken. Het tijdschriftenblog probeert telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling.

  Bekijk details van Tijdschriftenblog; Naar het Museum!

 • Bibliotheek Reigersbos heropend na verbouwing

  19 mei 2014

  Vrijdag 16 mei 2014 vond de feestelijke heropening plaats van filiaal Reigersbos van de OBA. De officiële opening werd verricht door dhr. Urwin Vyent. Lid van de bestuurscommissie van het Stadsdeel Zuidoost.

  Bekijk details van Bibliotheek Reigersbos heropend na verbouwing

 • Boekenblog; Dwalen door Bomarzo met Hella Haasse

  15 mei 2014

  Een regenachtige vakantiedag in Italië bracht ons in Bomarzo. Ik had op zo’n dag gehoopt, want dan konden we de beroemde tuinen daar bezoeken.

  Bekijk details van Boekenblog; Dwalen door Bomarzo met Hella Haasse

 • Jeugdliteratuurblog: Bizar!

  6 mei 2014

  Een poosje geleden riep ik tegen iedereen die het maar wilde horen: ik heb nu zo'n bizar boek gelezen! Echt heeel erg bizar! Moet je ook lezen! En dat terwijl ik helemaal niet iemand ben die bizarre boeken leest. Levensecht is meer mijn ding. Maar iets bizars als levensecht beschrijven, dat is pas knap! Ik geloof dat ik nog nooit het woord bizar heb gebruikt om een boek te omschrijven dat ik las, en nu heb ik dat woord al vijf keer gebruikt! Dat vraagt om een blog.

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog: Bizar!

 • Metha's muziek; Afrikaanse meisjes

  5 mei 2014

  Eigenlijk had hier een stukje moeten verschijnen over Damon Albarn’s nieuwe cd, dat stukje is er ook al maar er gebeurde iets wat mij erg raakte en waardoor Damon nu even in de wacht gaat. Elk jaar ontstaat een discussie of men moet stoppen met de Dodenherdenking op 4 mei en bevrijdingsdag. Het is immers al zo lang geleden. Jonge mensen zegt het niets meer. Blijven stilstaan eens per jaar lijkt me een dure plicht. Onder ogen zien waartoe mensen in staat waren. En nog steeds zijn. Hoezo het is al...

  Bekijk details van Metha's muziek; Afrikaanse meisjes

 • Boekenblog; Loe de Jong en Het Koninkrijk

  2 mei 2014

  Op Koningsdag zag ik ze weer liggen: de complete serie Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog door dr.L.de Jong.

  Bekijk details van Boekenblog; Loe de Jong en Het Koninkrijk

 • Herdenken en Vieren bij de OBA

  30 april 2014

  Uiteraard schenkt de OBA ook dit jaar weer veel aandacht aan de jaarlijkse Nationale Herdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei.

  Bekijk details van Herdenken en Vieren bij de OBA

 • Tijdschriftenblog; Go Green

  23 april 2014

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen, maar ook om vaktijdschriften en literaire periodieken. Het tijdschriftenblog probeert telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling. Het voorjaar is begonnen en veel bladen hebben dan ook tips en inspiratie voor buiten of te wel GO GREEN!

  Bekijk details van Tijdschriftenblog; Go Green