Blogs

Resultaat 121 - 130 (van 196)

 • Verkiezingen bij de OBA

  17 maart 2014

  Woensdag 19 maart zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad van Amsterdam en natuurlijk besteedt de OBA daar veel aandacht aan. In de Centrale Bibliotheek en vijf filialen worden stemlokalen ingericht zodat kiezers daar hun stem kunnen uitbrengen.

  Bekijk details van Verkiezingen bij de OBA

 • Boekenweek bij de OBA

  10 maart 2014

  Van 8 t/m 16 maart is het weer de jaarlijkse Boekenweek, en natuurlijk doet de OBA hier volop aan mee. Het motto van dit jaar is Ondertussen ergens anders en focust op reizen in de literatuur.

  Bekijk details van Boekenweek bij de OBA

 • Boekenblog 210; Qwerty en Azerty Literatuurquiz 2014 en Boekenweek Live!

  7 maart 2014

  Woensdag 5 maart zat De Brakke Grond, het mooie Vlaams Cultureel Centrum in Amsterdam, vol met literatuurliefhebbers. Vierentwintig teams, vier deelnemers per team, maakten uit wie zich in 2014 de grootste kenner van Vlaamse en Nederlandse literatuur mag noemen (afgezien van de opstellers van Qwerty & Azerty, de Grote Literaire Quiz der Lage Landen dan natuurlijk) Qwerty & Azerty was een boeiende, humorvolle quiz over boeken en schrijvers, over klassiekers en debuten, over literair en ander proza...

  Bekijk details van Boekenblog 210; Qwerty en Azerty Literatuurquiz 2014 en Boekenweek Live!

 • Tijdschriftenblog 131; Boekenweek : ondertussen ergens anders!

  7 maart 2014

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen, maar ook om vaktijdschriften en literaire periodieken. Het tijdschriftenblog probeert telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling. Van 8 t/m16 is hij er weer: de Boekenweek! Een traditie die teruggaat tot 1932 toen de eerste Boekenweek werd georganiseerd en tot doel heeft de promotie van het (Nederlandstalige)...

  Bekijk details van Tijdschriftenblog 131; Boekenweek : ondertussen ergens anders!

 • Jeugdliteratuurblog: Afblijven!

  5 maart 2014

  Deze week was ik met mijn twee dochters naar de musical Afblijven.

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog: Afblijven!

 • Boekenblog 209: Fietsen in Amsterdam met H. Brandt Corstius, A.J. Klei en J.J. Voskuil

  3 maart 2014

  In 2010 schreef ik een blog 58 over Hugo Brandt Corstius, die afgelopen vrijdag 28 februari overleed. Ter nagedachtenis aan de schrijver en columnist publiceer ik deze blog vandaag opnieuw.

  Bekijk details van Boekenblog 209: Fietsen in Amsterdam met H. Brandt Corstius, A.J. Klei en J.J. Voskuil

 • Boekenblog 208: Anton Tsjechov en Rusland (2)

  24 februari 2014

  Michel Krielaars reist in zijn heerlijke en informatieve boek Het brilletje van Tsjechov heel Rusland door, op zoek naar,juist:Tsjechov. Hij vindt hem overal,want Rusland is Tsjechov niet vergeten.

  Bekijk details van Boekenblog 208: Anton Tsjechov en Rusland (2)

 • Metha's muziekblog: Joni Mitchell, ontspoord schilder

  23 februari 2014

  Onlangs zocht ik voor het radioprogramma Kunst en Cultuur op Vrijdag op radio Amsterdam FM, waar ik tot mijn genoegen al jarenlang de muziek voor mag programmeren, voor een radiocollega Man from Mars uit. Van Joni Mitchell’s cd Taming the tiger.

  Bekijk details van Metha's muziekblog: Joni Mitchell, ontspoord schilder

 • Boekenblog 207: Anton Tsjechow en Rusland (1)

  18 februari 2014

  “Ik stond aan de oever van de Goltwa op de veerpont te wachten, die van de overkant moest komen. In normale tijden was de Goltwa een zwijgzaam en in zichzelf gekeerd riviertje van bescheiden omvang, dat schuchter achter een haag van riet te glinsteren lag, maar nu strekte een heel meer zich voor mijn voeten uit.” (In de Heilige Paasnacht,Verzamelde Werken 2, Uitgeverij G.A.van Oorschot,1962.)

  Bekijk details van Boekenblog 207: Anton Tsjechow en Rusland (1)

 • Valentijnsdag bij de OBA

  17 februari 2014

  Afgelopen week heeft de OBA weer de nodige aandacht geschonken aan Valentijnsdag. Natuurlijk bevat onze collectie volop boeken, cd’s en dvd’s over dit boeiende onderwerp, maar daaromheen waren ook diverse activiteiten georganiseerd.

  Bekijk details van Valentijnsdag bij de OBA