Blogs

Resultaat 191 - 196 (van 196)

 • Metha's muziekblog; MagnifiCathy

  15 juli 2013

  Zoals al eerder aangekondigd in de blog over Meredith Monk, nu de tovenares aller stemkunstenaars: Catherine Anahid Berberian (4 juli 1925 - 6 maart 1983).

  Bekijk details van Metha's muziekblog; MagnifiCathy

 • Tijdschriftenblog 123; Beelden

  3 juli 2013

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met circa 1.500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen als Libelle en Opzij, maar ook om computerbladen, vaktijdschriften, kunstmagazines, literaire periodieken.

  Bekijk details van Tijdschriftenblog 123; Beelden

 • Expositie “Beelden aan Zee aan het IJ” in de OBA

  1 juli 2013

  Vrijdag 28 juni is in de Centrale Bibliotheek de expositie ‘Beelden aan Zee aan het IJ’ geopend. Deze zomer heeft museum Beelden aan Zee een dependance in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Terwijl in het Scheveningse museum en op het Haagse Lange Voorhout de grote zomertentoonstelling ‘Russia XXI. Hedendaagse Beeldhouwkunst uit Rusland’ plaatsvindt, zijn de meest bijzondere werken uit de eigen collectie tijdelijk in de OBA te zien.

  Bekijk details van Expositie “Beelden aan Zee aan het IJ” in de OBA

 • Fietsende bibliothecarissen starten bij de OBA

  24 juni 2013

  Dinsdag 18 juni begon bij de OBA de derde fietstocht door Europa van fietsende bibliothecarissen uit heel Europa onder het motto “Cycling for Libraries”. Van 18-26 juni fietsen meer dan 100 enthousiaste, buitenlandse medewerkers van Amsterdam naar Brussel. Een inspirerende fietstocht met als doel ideeën uit te wisselen, te netwerken met andere bibliotheekmedewerkers en om bibliotheken te bezoeken. Einddoel van de fietstocht is het Europees Parlement waar een witboek zal worden aangeboden.

  Bekijk details van Fietsende bibliothecarissen starten bij de OBA

 • Expositie ‘Slavernij verbeeld’ ook in de OBA

  18 juni 2013

  Zaterdag 15 juni is bij de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam de expositie “Slavernij Verbeeld” geopend. Een kleine maar mooi verzorgde variant daarvan is te zien op de 5e etage van de Centrale Bibliotheek.

  Bekijk details van Expositie ‘Slavernij verbeeld’ ook in de OBA

 • Tijdschriftenblog 122; de tuin

  11 juni 2013

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1.500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen als Libelle en Opzij, maar ook om computerbladen, vaktijdschriften, kunstmagazines, literaire periodieken. Het lijkt te veel om op te noemen en daarom probeert dit tijdschriftenblog telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling. Het heeft even geduurd, maar de zomer is nu toch aarzelend begonnen. De hoogste tijd...

  Bekijk details van Tijdschriftenblog 122; de tuin