Blogs

Resultaat 191 - 193 (van 193)

 • Fietsende bibliothecarissen starten bij de OBA

  24 juni 2013

  Dinsdag 18 juni begon bij de OBA de derde fietstocht door Europa van fietsende bibliothecarissen uit heel Europa onder het motto “Cycling for Libraries”. Van 18-26 juni fietsen meer dan 100 enthousiaste, buitenlandse medewerkers van Amsterdam naar Brussel. Een inspirerende fietstocht met als doel ideeën uit te wisselen, te netwerken met andere bibliotheekmedewerkers en om bibliotheken te bezoeken. Einddoel van de fietstocht is het Europees Parlement waar een witboek zal worden aangeboden.

  Bekijk details van Fietsende bibliothecarissen starten bij de OBA

 • Expositie ‘Slavernij verbeeld’ ook in de OBA

  18 juni 2013

  Zaterdag 15 juni is bij de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam de expositie “Slavernij Verbeeld” geopend. Een kleine maar mooi verzorgde variant daarvan is te zien op de 5e etage van de Centrale Bibliotheek.

  Bekijk details van Expositie ‘Slavernij verbeeld’ ook in de OBA

 • Tijdschriftenblog 122; de tuin

  11 juni 2013

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1.500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen als Libelle en Opzij, maar ook om computerbladen, vaktijdschriften, kunstmagazines, literaire periodieken. Het lijkt te veel om op te noemen en daarom probeert dit tijdschriftenblog telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling. Het heeft even geduurd, maar de zomer is nu toch aarzelend begonnen. De hoogste tijd...

  Bekijk details van Tijdschriftenblog 122; de tuin