Blogs

Resultaat 261 - 270 (van 347)

 • Tijdschriftenblog 131; Boekenweek : ondertussen ergens anders!

  7 maart 2014

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen, maar ook om vaktijdschriften en literaire periodieken. Het tijdschriftenblog probeert telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling. Van 8 t/m16 is hij er weer: de Boekenweek! Een traditie die teruggaat tot 1932 toen de eerste Boekenweek werd georganiseerd en tot doel heeft de promotie van het (Nederlandstalige)...

  Bekijk details van Tijdschriftenblog 131; Boekenweek : ondertussen ergens anders!

 • Jeugdliteratuurblog: Afblijven!

  5 maart 2014

  Deze week was ik met mijn twee dochters naar de musical Afblijven.

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog: Afblijven!

 • NBC+ van start in de OBA

  3 maart 2014

  Maandag 3 maart is bij de OBA de NBC+ in gebruik genomen. De Nationale Bibliotheek Catalogus waarmee gebruikers op termijn toegang krijgen tot de collectie van alle openbare bibliotheken in Nederland. De OBA is de eerste bibliotheek die hiervan gebruik gaat maken, cq waarvan het bezit als vulling gaat dienen van het nieuwe systeem. Overige bibliotheken in Nederland zullen de komende tijd volgen.

  Bekijk details van NBC+ van start in de OBA

 • Boekenblog 209: Fietsen in Amsterdam met H. Brandt Corstius, A.J. Klei en J.J. Voskuil

  3 maart 2014

  In 2010 schreef ik een blog 58 over Hugo Brandt Corstius, die afgelopen vrijdag 28 februari overleed. Ter nagedachtenis aan de schrijver en columnist publiceer ik deze blog vandaag opnieuw.

  Bekijk details van Boekenblog 209: Fietsen in Amsterdam met H. Brandt Corstius, A.J. Klei en J.J. Voskuil

 • Boekenblog 208: Anton Tsjechov en Rusland (2)

  24 februari 2014

  Michel Krielaars reist in zijn heerlijke en informatieve boek Het brilletje van Tsjechov heel Rusland door, op zoek naar,juist:Tsjechov. Hij vindt hem overal,want Rusland is Tsjechov niet vergeten.

  Bekijk details van Boekenblog 208: Anton Tsjechov en Rusland (2)

 • Metha's muziekblog: Joni Mitchell, ontspoord schilder

  23 februari 2014

  Onlangs zocht ik voor het radioprogramma Kunst en Cultuur op Vrijdag op radio Amsterdam FM, waar ik tot mijn genoegen al jarenlang de muziek voor mag programmeren, voor een radiocollega Man from Mars uit. Van Joni Mitchell’s cd Taming the tiger.

  Bekijk details van Metha's muziekblog: Joni Mitchell, ontspoord schilder

 • Boekenblog 207: Anton Tsjechow en Rusland (1)

  18 februari 2014

  “Ik stond aan de oever van de Goltwa op de veerpont te wachten, die van de overkant moest komen. In normale tijden was de Goltwa een zwijgzaam en in zichzelf gekeerd riviertje van bescheiden omvang, dat schuchter achter een haag van riet te glinsteren lag, maar nu strekte een heel meer zich voor mijn voeten uit.” (In de Heilige Paasnacht,Verzamelde Werken 2, Uitgeverij G.A.van Oorschot,1962.)

  Bekijk details van Boekenblog 207: Anton Tsjechow en Rusland (1)

 • Valentijnsdag bij de OBA

  17 februari 2014

  Afgelopen week heeft de OBA weer de nodige aandacht geschonken aan Valentijnsdag. Natuurlijk bevat onze collectie volop boeken, cd’s en dvd’s over dit boeiende onderwerp, maar daaromheen waren ook diverse activiteiten georganiseerd.

  Bekijk details van Valentijnsdag bij de OBA

 • Expositie 'Fundatie in OBA'

  10 februari 2014

  Zaterdag 8 februari werd in de expozaal van de Centrale Bibliotheek de expositie ‘Fundatie in de OBA, portretten uit de collectie van Museum de Fundatie’ geopend. Na de succesvolle samenwerkingen van de OBA met het Rijksmuseum, MOTI en museum Beelden aan Zee, is het nu de beurt aan Museum de Fundatie om hoogtepunten uit zijn collectie aan de Amsterdammers te presenteren.

  Bekijk details van Expositie 'Fundatie in OBA'

 • Metha's muziekblog: vier opgefriste seizoenen

  7 februari 2014

  De moderne pick-up deed pas begin jaren zestig zijn intrede in ons huis. We hadden wel een heel oud geval, waar je in een arm naalden moest vastzetten om de 78 toeren schellakplaten te kunnen draaien, platen, zo herinner ik me vaag, van het soort: Requiem van Brahms. Zware kost. Het ding stond dus te verstoffen in een kast, de naalden waren al teveel gebruikt.

  Bekijk details van Metha's muziekblog: vier opgefriste seizoenen