Blogs

Resultaat 261 - 270 (van 342)

 • Metha's muziekblog: Joni Mitchell, ontspoord schilder

  23 februari 2014

  Onlangs zocht ik voor het radioprogramma Kunst en Cultuur op Vrijdag op radio Amsterdam FM, waar ik tot mijn genoegen al jarenlang de muziek voor mag programmeren, voor een radiocollega Man from Mars uit. Van Joni Mitchell’s cd Taming the tiger.

  Bekijk details van Metha's muziekblog: Joni Mitchell, ontspoord schilder

 • Boekenblog 207: Anton Tsjechow en Rusland (1)

  18 februari 2014

  “Ik stond aan de oever van de Goltwa op de veerpont te wachten, die van de overkant moest komen. In normale tijden was de Goltwa een zwijgzaam en in zichzelf gekeerd riviertje van bescheiden omvang, dat schuchter achter een haag van riet te glinsteren lag, maar nu strekte een heel meer zich voor mijn voeten uit.” (In de Heilige Paasnacht,Verzamelde Werken 2, Uitgeverij G.A.van Oorschot,1962.)

  Bekijk details van Boekenblog 207: Anton Tsjechow en Rusland (1)

 • Valentijnsdag bij de OBA

  17 februari 2014

  Afgelopen week heeft de OBA weer de nodige aandacht geschonken aan Valentijnsdag. Natuurlijk bevat onze collectie volop boeken, cd’s en dvd’s over dit boeiende onderwerp, maar daaromheen waren ook diverse activiteiten georganiseerd.

  Bekijk details van Valentijnsdag bij de OBA

 • Expositie 'Fundatie in OBA'

  10 februari 2014

  Zaterdag 8 februari werd in de expozaal van de Centrale Bibliotheek de expositie ‘Fundatie in de OBA, portretten uit de collectie van Museum de Fundatie’ geopend. Na de succesvolle samenwerkingen van de OBA met het Rijksmuseum, MOTI en museum Beelden aan Zee, is het nu de beurt aan Museum de Fundatie om hoogtepunten uit zijn collectie aan de Amsterdammers te presenteren.

  Bekijk details van Expositie 'Fundatie in OBA'

 • Metha's muziekblog: vier opgefriste seizoenen

  7 februari 2014

  De moderne pick-up deed pas begin jaren zestig zijn intrede in ons huis. We hadden wel een heel oud geval, waar je in een arm naalden moest vastzetten om de 78 toeren schellakplaten te kunnen draaien, platen, zo herinner ik me vaag, van het soort: Requiem van Brahms. Zware kost. Het ding stond dus te verstoffen in een kast, de naalden waren al teveel gebruikt.

  Bekijk details van Metha's muziekblog: vier opgefriste seizoenen

 • Boekenblog 206: Een kort oponthoud op de weg van Auschwitz:een leesverslag

  6 februari 2014

  Voor me ligt een dik pak papier vol onderstrepingen en aantekeningen, twee krantenrecensies en op het scherm nog wat lezersreacties op goodreads.com en bol.com. Het dikke pak is een zogenaamde ongecorrigeerde proef van een pas verschenen boek: Een kort oponthoud op weg van Auschwitz, van de Zweedse schrijver Göran Rosenberg.

  Bekijk details van Boekenblog 206: Een kort oponthoud op de weg van Auschwitz:een leesverslag

 • Veel activiteiten in de OBA in kader van de Poëzieweek

  3 februari 2014

  Het is Poëzieweek van 30 januari tot en met 5 februari en dus zijn er deze week veel activiteiten in de OBA.

  Bekijk details van Veel activiteiten in de OBA in kader van de Poëzieweek

 • Boekenblog 205: Als je goed om je heen kijkt…

  31 januari 2014

  zie je deze Poëzieweek overal K.Schippers verschijnen! Met deze parafrase op een van zijn beroemdste regels (Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is), wil ik graag een eerbetoon aan deze vitale Amsterdamse schrijver brengen. Al heb ik dat vast al vaker gedaan, want K.Schippers is een van die constanten in mijn leesleven sinds ik mij bekeerde tot de boeken van C.Buddingh’. Deze Dordtse dichter- vertaler, hoewel bijna 20 jaar ouder dan Schippers en zijn zwager Bernlef, sloot begin...

  Bekijk details van Boekenblog 205: Als je goed om je heen kijkt…

 • Jeugdliteratuurblog: Mooi verdrietig

  29 januari 2014

  Dit blog gaat over een boek dat ik eigenlijk niet wilde lezen. Maar ik heb het toch gelezen. Het is het boek 'Een weeffout in onze sterren' van John Green. Ik hou van de boeken van John Green, ik heb ze allemaal gelezen. Dit boek wilde ik ook lezen, omdat ik wist dat het goed zou zijn. Maar ik wilde het ook niet lezen. Want het gaat over kinderen met kanker. Ik vind kanker al een rotonderwerp, laat staan kanker in combinatie met kinderen.

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog: Mooi verdrietig

 • Tijdschriftenblog 130; bespaartips

  28 januari 2014

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften.

  Bekijk details van Tijdschriftenblog 130; bespaartips