Blogs

Resultaat 271 - 280 (van 342)

 • Tiende bundel Open Podium gepresenteerd bij de OBA

  27 januari 2014

  Zaterdag 25 januari vond in het Theater van ’t Woord de presentatie plaats van de tiende bundel van het Open Podium bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Tien jaar geleden, toen de Centrale Bibliotheek nog aan de Prinsengracht gevestigd was, is hiermee begonnen. Na de verhuizing in 2007 is er gewoon mee doorgegaan, wat tot dit mooie resultaat heeft geleid.

  Bekijk details van Tiende bundel Open Podium gepresenteerd bij de OBA

 • Metha's muziekblog; de viking van sixth avenue

  20 januari 2014

  Er zijn mensen die bij het straatmeubilair lijken te horen.

  Bekijk details van Metha's muziekblog; de viking van sixth avenue

 • Boekenblog 204: Eindeloos praten over boeken!

  16 januari 2014

  Natuurlijk is het lezen van boeken heerlijk. Wat je ook leest, hoe je ook leest, op welke leeftijd je al of nog leest, waar je ook leest, uiteindelijk is het altijd plezierig om meningen, zinnen, gedachten van vrijwel altijd een ander dan jezelf tot je nemen. Het heeft mij nog nooit verveeld om te lezen. Ik lees wel eens om me niet te vervelen, maar ik verveel me nooit als ik lees.

  Bekijk details van Boekenblog 204: Eindeloos praten over boeken!

 • De OBA komt naar IJburg!

  13 januari 2014

  De wijk IJburg krijgt in het voorjaar een vestiging van de OBA. Maandag 13 januari vond de sleuteloverdracht plaats van Woonstichting De Key aan de OBA van het pand Diemerparklaan 79. De OBA is hier blij mee want de bibliotheek streeft hier al heel lang naar. Volgens de eerste plannen zou de vestiging er al komen in 2008 en was de bibliotheek voorzien op eiland 3 – het Centrumeiland. Door de financiële crisis en de stagnerende woningmarkt is het allemaal sterk uitgelopen en daarom zijn we extra blij...

  Bekijk details van De OBA komt naar IJburg!

 • Tijdschriftenblog 129; 200 Jaar Koninkrijk

  11 januari 2014

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen, maar ook om vaktijdschriften en literaire periodieken. Het tijdschriftenblog probeert telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling. Van november 2013 tot oktober 2015 wordt 200 jaar Koninkrijk herdacht. Startschot was de nagespeelde landing van Prins Willem Frederik, de latere Koning Willem I, in Scheveningen....

  Bekijk details van Tijdschriftenblog 129; 200 Jaar Koninkrijk

 • Boekenblog 203: Nieuwe Boeken, Nieuwe Lijstjes?

  10 januari 2014

  Donderdagmiddag 9 januari, was het op een andere manier ‘vol’ in de Centrale Bibliotheek dan gewoonlijk. In de weekenden wordt de bibliotheek overstroomd door hevig blokkende studenten, honderden ouders met hun vrolijke, drukke en soms ook jengelend kroost, loslopende toeristen uit binnen- en buitenland, en de vaste, doelbewuste bezoekers. Door de week is het beeld iets anders, maar dan vooral toch qua aantallen. Maar bij bijzondere activiteiten gonst de bibliotheek anders; en dat was nu het geval.

  Bekijk details van Boekenblog 203: Nieuwe Boeken, Nieuwe Lijstjes?

 • Jeugdliteratuurblog: Net als in het boek: Boekverfilmingen

  7 januari 2014

  Het gebeurt niet vaak dat boekverfilmingen echt goed geslaagd zijn. Vaak mis je een bepaalde verhaallijn en zijn dingen totaal anders dan in je eigen fantasie. De personages zien er anders uit, en zelfs hun namen worden anders uitgesproken dan je het deed in je hoofd. Maar er zijn uitzonderingen. In mijn jeugd was dat de verfilming van ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ van Roald Dahl, in de versie met Gene Wilder. O, alles was zoals ik het me verbeeld had. En die oempa loempa's met hun lied vond ik...

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog: Net als in het boek: Boekverfilmingen

 • Boekenblog 202: Herman Pieter de Boer: 9 februari 1928 -1 januari 2014

  3 januari 2014

  Natuurlijk, het gaat allemaal in de necrologieën – terecht – over zijn prachtliedjes, die u en ik moeiteloos meezingen, zonder zelfs te weten dat we ze uit ons hoofd kennen: ‘Op een onbewoond eiland’,’ Ik heb zo waanzinnig gedroomd’, ‘Annabel’, ‘Visite’.

  Bekijk details van Boekenblog 202: Herman Pieter de Boer: 9 februari 1928 -1 januari 2014

 • 2014 uitdagend jaar voor de OBA

  3 januari 2014

  2014 belooft een uitdagend jaar voor de OBA te worden met veel ontwikkelingen op allerlei terreinen. Een grote wens van de OBA gaat in vervulling met de komst van een filiaal in IJburg in maart en de opening van de voormalige tramremise De Hallen in april met daarin ook een bibliotheek. Daarmee wordt het filialennetwerk van de OBA gecompleteerd en hoort het qua spreiding en aanbod tot de beste van Nederland.

  Bekijk details van 2014 uitdagend jaar voor de OBA

 • 2013 succesvol jaar voor de OBA

  30 december 2013

  2013 was een succesvol jaar voor de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Enerzijds werden er drie nieuwe vestigingen in gebruik genomen en anderzijds nam het aantal nieuwe leden met bijna 10.000 toe. Daarnaast werd hard gewerkt aan de uitbreiding van de digitale bibliotheek en werd de overgang naar de centrale financiering voorbereid.

  Bekijk details van 2013 succesvol jaar voor de OBA