Blogs

Resultaat 281 - 290 (van 342)

 • Metha’s muziekblog; Semper Dowland semper dolens

  27 december 2013

  Na het blog over het overstelpende geluk van Pharrell Williams’ 24hoursofHappy clip waren we al bijgestuurd naar tranen door Mandela’s overlijden. Nu gaan we helemaal richting ‘Ach en Wee’ naar een waarlijk tranendal.

  Bekijk details van Metha’s muziekblog; Semper Dowland semper dolens

 • OBA in de Kerstsfeer

  23 december 2013

  Ook de OBA is deze periode in de Kerstsfeer. Op alle vestiging zijn kerstversieringen aangebracht en natuurlijk wordt onze grote kerstcollectie actief aan de gebruikers aangeboden.

  Bekijk details van OBA in de Kerstsfeer

 • Boekenblog 201; Wat heb ik in 2013 gelezen?

  19 december 2013

  Natuurlijk maken veel mensen aan het einde van het jaar een balans op. Wat is er gebeurd, wat heb je gedaan ? Bij een aantal mensen levert dat lijstjes op – meestal zijn dat wel vrolijke overzichten: welke films heb je gezien, welk televisieprogramma vond je het beste, mooiste, ontroerend, welke muziekuitvoeringen heb je bijgewoond, om maar wat te noemen.

  Bekijk details van Boekenblog 201; Wat heb ik in 2013 gelezen?

 • Tijdschriftenblog 128; Kerst 2013

  17 december 2013

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen als Libelle en Opzij, maar ook om computerbladen, vaktijdschriften, kunstmagazines, literaire periodieken. Het lijkt te veel om op te noemen en daarom probeert dit tijdschriftenblog telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling. Ook dit jaar is er in de tijdschriften weer volop aandacht voor de Kerstdagen. Een kleine...

  Bekijk details van Tijdschriftenblog 128; Kerst 2013

 • Boekenblog 200; Een koninklijk aantal:1813-2013

  13 december 2013

  Aardig hoe zaken soms samenvallen:de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden, vanaf 30 november, met dit 200e OBA Boekenblog. Natuurlijk gaat het Koninkrijk gewoon verder, en het Boekenblog ook.

  Bekijk details van Boekenblog 200; Een koninklijk aantal:1813-2013

 • Jeugdliteratuurblog: O dennen-oe-oe!

  11 december 2013

  Wat een aangename verrassing dat de decemberpostzegels dit jaar door Sieb Posthuma werden gemaakt! Als liefhebber van het sturen en krijgen van echte ouderwetsche brieven en kaarten vind ik het leuk om wat anders op een brief te plakken dan de saaie zegels met een 1 erop. En wat zijn de decemberzegels leuk geworden, ik kwam meteen in de kerstsfeer door het zien van het velletje postzegels. Die met de postbode is mijn favoriet. Van mij mochten ze trouwens best iets groter! (Tip: als je drie velletjes...

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog: O dennen-oe-oe!

 • Metha's muziekblog; de man die een tak van de boom trok

  11 december 2013

  Sommige historische gebeurtenissen vergeet je nooit. Soms slaan ze alle hoop op een betere wereld finaal de bodem in. Zoals de kogels die Kennedy ombrachten ook gapende gaten sloegen in het vertrouwen op het goede in de mens in het algemeen en de Amerikaanse, schiettuig dragende mens in het bijzonder.

  Bekijk details van Metha's muziekblog; de man die een tak van de boom trok

 • 12e Boudewijn Büch Dag in de OBA

  9 december 2013

  Zondag 8 december vond in de OBA alweer de 12e Boudewijn Büch Dag plaats. Het was weer een dag met veel bijzondere lezingen, zoals die van Bart van der Boom over “Gewone Nederlanders en de Holocaust” en Michiel van Straaten over “Eilanden in een niet bestaande wereld”. De biografe van Büch, Eva Rovers, vertelde over haar zoektocht naar het leven van Boudewijn in haar lezing: “Het eilandgevoel, angst en liefde in het leven Boudewijn Büch”.

  Bekijk details van 12e Boudewijn Büch Dag in de OBA

 • Metha's muziekblog; Happy

  3 december 2013

  Geluk. Ach ja. Wie wil daar niet een fijne taartpunt van? Want wat is het heerlijk, maar wat is het altijd weer snel op. En wat is het eigenlijk maar goed dat het van korte duur is. Want als men veel zoet eet komt onherroepelijk het snakken naar zout, zuur of zelfs bitter. Verlangt men als vanzelf naar iets om het te innige welbevinden te verstoren.

  Bekijk details van Metha's muziekblog; Happy

 • El Hizjra Literatuurprijs uitgereikt bij de OBA

  2 december 2013

  Vrijdag 29 november vond in het Theater van ’t Woord de feestelijke uitreiking plaats van de 21e El Hizjra Literatuurprijs. De prijs heeft inmiddels een lange historie en heeft zich ontwikkeld tot de belangrijkste literaire prijs voor jong talent van Marokkaanse en Arabische afkomst. Vanaf dit jaar zijn de criteria verruimd en zijn deelnemers met een biculturele achtergrond welkom. De prijsuitreiking heeft regelmatig plaatsgevonden in de OBA en daar zijn we blij mee.

  Bekijk details van El Hizjra Literatuurprijs uitgereikt bij de OBA