Blogs

Resultaat 291 - 300 (van 342)

 • Boekenblog 199; WF Hermans, Mislukkingskunstenaar?

  29 november 2013

  Woensdag 27 november, een afgeladen Rode Hoed in Amsterdam. Het gedrang is minder dan in 1994 in de Nassaukerk toen Theo van Gogh tussen rookwolken en hoestbuien door een fantastisch gesprek had met Willem Frederik Hermans. Waarschijnlijk komt dat door de gevorderde leeftijd van veel aanwezigen, een aantal toen nog net met hanenkam. Ik zie vijf, zes jongeren, één met blauw haar. Ze paffen nog wat voor ze naar binnen gaan. Ja, de tijden zijn veranderd.

  Bekijk details van Boekenblog 199; WF Hermans, Mislukkingskunstenaar?

 • Boekenblog 198; Noorderwoord op het Zonneplein!

  21 november 2013

  Lang heb ik gedacht dat literaire activiteiten en Amsterdam-Noord niet samen gingen. Wat men ook bedacht, met of zonder de openbare bibliotheek, steeds weer bleef het aantal deelnemers beperkt. Aandacht voor één auteur, een gevarieerde avond of middag rondom een aantal schrijvers, al dan niet afkomstig uit Noord, een bijeenkomst met schrijvers voor tieners – het maakte niet uit. Boven de 30 kwam je niet. Alleen de avond voor dichters uit Noord, in 1993 in Bibliotheek Nieuwendam, trok 60 dichters...

  Bekijk details van Boekenblog 198; Noorderwoord op het Zonneplein!

 • Metha's muziek; absolutely stark raving bonkers

  19 november 2013

  Vivian Stanshall (zanger van de Bonzo Dog Doo-Dah Band, dichter, komiek, schilder en nog zo wat) en Keith Moon (drummer van de Who) waren vrienden, drinkebroers en partners in ‘silliness’. Bijvoorbeeld. Gingen na elkaar een deftige herenkledingzaak op Savile Row binnen, zich als vreemden van elkaar gedragend.

  Bekijk details van Metha's muziek; absolutely stark raving bonkers

 • Expositie Te[ch]x(t)iles bij de OBA

  18 november 2013

  Zaterdag 16 november vond in de Expositieruimte van de Centrale Bibliotheek de opening plaats van de Expositie Te[ch]x(t)iles in samenwerking met MOTI, the Museum of the Image uit Breda.

  Bekijk details van Expositie Te[ch]x(t)iles bij de OBA

 • Boekenblog 197; Zaandonderland

  14 november 2013

  Nederland Leest nog tot eind november ‘Erik of het Klein Insectenboek’. De grote sprookjesschrijver Godfried Bomans was daarnaast een schrijver van verhalen die we gerust als absolute flauwekul kunnen karakteriseren.

  Bekijk details van Boekenblog 197; Zaandonderland

 • Filiaal Bos en Lommer feestelijk heropend

  12 november 2013

  Vrijdag 8 november 2013 vond de feestelijk heropening plaats van het filiaal Bos en Lommer na een grote verbouwing in de zomerperiode. Eerst was er de Theatervoorstelling “De Boekenkast “ gespeeld door Kees & Koos en een optreden van het kinderkoor “De Kolenkids” waarna het tijd was voor de officiële opening.

  Bekijk details van Filiaal Bos en Lommer feestelijk heropend

 • Metha's muziek; popconcerten voor senioren?

  11 november 2013

  Het was de eerste keer en ook de laatste waarschijnlijk, een popconcert in de Heineken Music Hall. Maar ja, we moesten wel. Het enige concert dat Nick Cave in Nederland zou geven op 17 november was tot ons leedwezen binnen een paar uur uitverkocht.

  Bekijk details van Metha's muziek; popconcerten voor senioren?

 • Boekenblog 196; Peace Poet: Hanneke Eggels

  8 november 2013

  Op Manuscripta, de boekenmarkt van de Uitmarkt, zag ik veel schrijvers, uitgevers en vooral veel boekenliefhebbers. De meeste bewonder ik op afstand maar sommige ken ik persoonlijk.

  Bekijk details van Boekenblog 196; Peace Poet: Hanneke Eggels

 • Jeugdliteratuurblog: Een gewaagd onderwerp

  5 november 2013

  De discussie over Zwarte Piet is in alle hevigheid losgebarsten. Het heeft zelfs onaangename vormen aangenomen, met bedreigingen en scheldpartijen. Met enige huiver begeef ik mij naar de kelder van de Centrale Bibliotheek, waar wij onze Sinterklaasboeken bewaren. Ik vertel niemand over wat ik ga doen, voor je het weet zit je weer midden in een Pieten-discussie.

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog: Een gewaagd onderwerp

 • Tijdschriftenblog 127; Bomans, Carmiggelt & Couperus

  30 oktober 2013

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften.

  Bekijk details van Tijdschriftenblog 127; Bomans, Carmiggelt & Couperus