Blogs

Resultaat 291 - 300 (van 347)

 • Jeugdliteratuurblog: O dennen-oe-oe!

  11 december 2013

  Wat een aangename verrassing dat de decemberpostzegels dit jaar door Sieb Posthuma werden gemaakt! Als liefhebber van het sturen en krijgen van echte ouderwetsche brieven en kaarten vind ik het leuk om wat anders op een brief te plakken dan de saaie zegels met een 1 erop. En wat zijn de decemberzegels leuk geworden, ik kwam meteen in de kerstsfeer door het zien van het velletje postzegels. Die met de postbode is mijn favoriet. Van mij mochten ze trouwens best iets groter! (Tip: als je drie velletjes...

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog: O dennen-oe-oe!

 • Metha's muziekblog; de man die een tak van de boom trok

  11 december 2013

  Sommige historische gebeurtenissen vergeet je nooit. Soms slaan ze alle hoop op een betere wereld finaal de bodem in. Zoals de kogels die Kennedy ombrachten ook gapende gaten sloegen in het vertrouwen op het goede in de mens in het algemeen en de Amerikaanse, schiettuig dragende mens in het bijzonder.

  Bekijk details van Metha's muziekblog; de man die een tak van de boom trok

 • 12e Boudewijn Büch Dag in de OBA

  9 december 2013

  Zondag 8 december vond in de OBA alweer de 12e Boudewijn Büch Dag plaats. Het was weer een dag met veel bijzondere lezingen, zoals die van Bart van der Boom over “Gewone Nederlanders en de Holocaust” en Michiel van Straaten over “Eilanden in een niet bestaande wereld”. De biografe van Büch, Eva Rovers, vertelde over haar zoektocht naar het leven van Boudewijn in haar lezing: “Het eilandgevoel, angst en liefde in het leven Boudewijn Büch”.

  Bekijk details van 12e Boudewijn Büch Dag in de OBA

 • Metha's muziekblog; Happy

  3 december 2013

  Geluk. Ach ja. Wie wil daar niet een fijne taartpunt van? Want wat is het heerlijk, maar wat is het altijd weer snel op. En wat is het eigenlijk maar goed dat het van korte duur is. Want als men veel zoet eet komt onherroepelijk het snakken naar zout, zuur of zelfs bitter. Verlangt men als vanzelf naar iets om het te innige welbevinden te verstoren.

  Bekijk details van Metha's muziekblog; Happy

 • El Hizjra Literatuurprijs uitgereikt bij de OBA

  2 december 2013

  Vrijdag 29 november vond in het Theater van ’t Woord de feestelijke uitreiking plaats van de 21e El Hizjra Literatuurprijs. De prijs heeft inmiddels een lange historie en heeft zich ontwikkeld tot de belangrijkste literaire prijs voor jong talent van Marokkaanse en Arabische afkomst. Vanaf dit jaar zijn de criteria verruimd en zijn deelnemers met een biculturele achtergrond welkom. De prijsuitreiking heeft regelmatig plaatsgevonden in de OBA en daar zijn we blij mee.

  Bekijk details van El Hizjra Literatuurprijs uitgereikt bij de OBA

 • Boekenblog 199; WF Hermans, Mislukkingskunstenaar?

  29 november 2013

  Woensdag 27 november, een afgeladen Rode Hoed in Amsterdam. Het gedrang is minder dan in 1994 in de Nassaukerk toen Theo van Gogh tussen rookwolken en hoestbuien door een fantastisch gesprek had met Willem Frederik Hermans. Waarschijnlijk komt dat door de gevorderde leeftijd van veel aanwezigen, een aantal toen nog net met hanenkam. Ik zie vijf, zes jongeren, één met blauw haar. Ze paffen nog wat voor ze naar binnen gaan. Ja, de tijden zijn veranderd.

  Bekijk details van Boekenblog 199; WF Hermans, Mislukkingskunstenaar?

 • Boekenblog 198; Noorderwoord op het Zonneplein!

  21 november 2013

  Lang heb ik gedacht dat literaire activiteiten en Amsterdam-Noord niet samen gingen. Wat men ook bedacht, met of zonder de openbare bibliotheek, steeds weer bleef het aantal deelnemers beperkt. Aandacht voor één auteur, een gevarieerde avond of middag rondom een aantal schrijvers, al dan niet afkomstig uit Noord, een bijeenkomst met schrijvers voor tieners – het maakte niet uit. Boven de 30 kwam je niet. Alleen de avond voor dichters uit Noord, in 1993 in Bibliotheek Nieuwendam, trok 60 dichters...

  Bekijk details van Boekenblog 198; Noorderwoord op het Zonneplein!

 • Metha's muziek; absolutely stark raving bonkers

  19 november 2013

  Vivian Stanshall (zanger van de Bonzo Dog Doo-Dah Band, dichter, komiek, schilder en nog zo wat) en Keith Moon (drummer van de Who) waren vrienden, drinkebroers en partners in ‘silliness’. Bijvoorbeeld. Gingen na elkaar een deftige herenkledingzaak op Savile Row binnen, zich als vreemden van elkaar gedragend.

  Bekijk details van Metha's muziek; absolutely stark raving bonkers

 • Expositie Te[ch]x(t)iles bij de OBA

  18 november 2013

  Zaterdag 16 november vond in de Expositieruimte van de Centrale Bibliotheek de opening plaats van de Expositie Te[ch]x(t)iles in samenwerking met MOTI, the Museum of the Image uit Breda.

  Bekijk details van Expositie Te[ch]x(t)iles bij de OBA

 • Boekenblog 197; Zaandonderland

  14 november 2013

  Nederland Leest nog tot eind november ‘Erik of het Klein Insectenboek’. De grote sprookjesschrijver Godfried Bomans was daarnaast een schrijver van verhalen die we gerust als absolute flauwekul kunnen karakteriseren.

  Bekijk details van Boekenblog 197; Zaandonderland