Blogs

Resultaat 321 - 330 (van 342)

 • Fototentoonstelling “Amsterdam Street Diary” in de OBA.

  10 september 2013

  Sinds donderdag 5 september is op de fotogalerij van de Centrale Bibliotheek de tentoonstelling Amsterdam Street Diary van de jonge fotografe Julie Hrudova (Praag, 1988) te bezichtigen. Het is Julie's eerste solotentoonstelling die is samengesteld door curator Ester Bullens en die mede mogelijk is gemaakt door het Amsterdams Fonds voor kunst en de OBA.

  Bekijk details van Fototentoonstelling “Amsterdam Street Diary” in de OBA.

 • Boekenblog 188; Vier keer Poëzie op zondag in de OBA

  7 september 2013

  Natuurlijk, de Uitmarkt is altijd een groots en druk gebeuren, maar ook gewoon gezellig. Een beladen woord, maar zo onderga ik het. Datgene wat je graag wilt zien, meemaken, daarvoor moet je eerst vaak iets anders aanzien. Dat kan mee -of tegenvallen. Of je ziet ergens veel mensen, dan kun je of doorlopen of uit nieuwsgierigheid aansluiten, niks zien of niks horen en daar weer teleurgesteld over zijn. Grootschalig, zeker, maar dat wist je.

  Bekijk details van Boekenblog 188; Vier keer Poëzie op zondag in de OBA

 • Veel belangstelling voor OBA’s Theater van ’t Woord op Manuscripta.

  2 september 2013

  Afgelopen weekend stond de OBA op Manuscripta, de jaarlijkse opening van het boekenseizoen met haar Theater van ’t Woord. Manuscripta was dit jaar gecombineerd met de Uitmarkt en dat bleek een gelukkige combinatie, want duizenden liefhebbers wisten hun weg te vinden naar dit evenement waar auteurs hun nieuwe boeken presenteerden en signeerden.

  Bekijk details van Veel belangstelling voor OBA’s Theater van ’t Woord op Manuscripta.

 • Metha's muziek; zo moeilijk is het allemaal niet

  1 september 2013

  “Zeg heb je wel gehoord van De Zilvervloot uit Spanje.” Wie heeft het niet in alle onschuld gezongen vroeger? Jaja, geroofd uit Centraal en Zuid Amerika dus, al dat goud en zilver dat in Europa grote welvaart bracht.

  Bekijk details van Metha's muziek; zo moeilijk is het allemaal niet

 • Boekenblog 187; Op naar Manuscripta op de Uitmarkt!

  30 augustus 2013

  Maar voor u daar naar toegaat, eerst even het Muziekblog van collega Metha lezen, want omdat zij buiten de afgesproken paden treedt- zij de muziek, ik de boeken- wordt haar Blog natuurlijk alleen maar mooier. Wat zij over dichter Hans Faverey schrijft, is mooi, wat heet mooi! Het doet wat bibliothecarissen eigenlijk het liefste doen: bezoekers, fysiek en digitaal, enthousiast maken ,“ter land, ter zee, in de lucht of waar ook ter wereld”, zoals sportverslaggever Dick van Rijn zijn radioreportages...

  Bekijk details van Boekenblog 187; Op naar Manuscripta op de Uitmarkt!

 • Tijdschriftenblog 125; Privacy in het digitale tijdperk

  26 augustus 2013

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen als Libelle en Opzij, maar ook om computerbladen, vaktijdschriften, kunstmagazines, literaire periodieken.

  Bekijk details van Tijdschriftenblog 125; Privacy in het digitale tijdperk

 • Boekenblog 186; Pelgrimages: Wandelen naar Santiago de Compostela

  23 augustus 2013

  “Ik was vergeten hoe het was, met een rugzak door heuvelland. En die 17 kilometer waren er minstens 25. We waren er allebei van overtuigd dat onze in de haast aangeschafte wandelgids van ene mevrouw Raju niet klopte. Toen we na zes uur ploeteren in Pinos Puente aankwamen had ik het gevoel dat mijn benen een paar centimeter korter waren geworden. Ik had zes uur lopen vechten tegen de zwaartekracht en voor mijn gevoel X-poten gekregen als andreaskruizen.”

  Bekijk details van Boekenblog 186; Pelgrimages: Wandelen naar Santiago de Compostela

 • Ruilbank bij de OBA

  16 augustus 2013

  Sinds 13 augustus staat voor de deur van de Centrale Bibliotheek een ‘Ruilbank’ met een clip waarachter een boek zit dat mensen kunnen meenemen. Het project ‘Ruilbank Amsterdam’ is geïnspireerd op de gewoonte dat mensen kranten en boeken achterlaten in treinen en bussen, zodat andere mensen ze kunnen lezen. Met dit project wordt het lezen en de sociale interactie in de openbare ruimte bevorderd.

  Bekijk details van Ruilbank bij de OBA

 • Boekenblog 185; Nelleke Noordervliet; het verleden als uitdaging

  15 augustus 2013

  Wat je ook leest van Nelleke Noordervliet - romans, verhalen, opstellen - het verleden is altijd aanwezig. Niet alleen omdat ze een aantal voortreffelijke historische romans publiceerde, maar ook omdat de hoofdpersonen in haar in het “nu” spelende boeken geconfronteerd worden met hun verleden. Daarnaast schreef ze ook historische verhandelingen.

  Bekijk details van Boekenblog 185; Nelleke Noordervliet; het verleden als uitdaging

 • Metha's muziek; maestro

  13 augustus 2013

  In de zomer van 2010 klonk er vaak een superhit, die als hij eenmaal zijn haakjes in je geslagen had, niet meer losliet. Een constant drie tonen spelend, zwaar vervormd saxofoontje zeurde over een behoorlijk foute eurohousebeat-uit-een-pc, die zó uit de jaren negentig leek overgewaaid.

  Bekijk details van Metha's muziek; maestro