Blogs

Resultaat 341 - 350 (van 352)

 • Boekenblog 184; Gerrit Kouwenaar 90 jaar, 9 augustus 2013

  9 augustus 2013

  Meteen toen ik onderstaand gedicht las, in het bundeltje 'Het bezit van een ruïne' (2005), was ik getroffen door het woord strawberries; een Beatles-citaat. Dat een 80-jarige dichter dat zo schitterend gebruikt, nam mij nog meer voor Kouwenaar in. Een verwijzing,daarna, hoe mooi ook naar Schubert’s onvoltooide, ligt natuurlijk meer in de verwachting. De tien gedichten in het bundeltje bevatten veel persoonlijker poëzie dan ik van Kouwenaar gewend ben. En heus niet omdat ze geschreven zijn voor Gedichtendag...

  Bekijk details van Boekenblog 184; Gerrit Kouwenaar 90 jaar, 9 augustus 2013

 • Boekenblog 183; Cees Nooteboom (80) reist verder

  2 augustus 2013

  Te lang is het geleden dat ik boeken van Cees Nooteboom las. Maar tot 1990 heb ik er aardig wat gelezen. Romans, reisverhalen, kronieken en zelfs gedichten -ik genoot ervan. De onvermoeibare reislust van A. den Doolaard was voor Nooteboom een groot voorbeeld “ en dat wilde maar niet overgaan”, schreef hij aan de echtgenote van Den Doolaard. Dat kun je wel stellen. Kortgeleden vertelde Nooteboom wat hij voor het komend jaar in de planning heeft. Het is van een jaloersmakende vitaliteit! ! Want Cees...

  Bekijk details van Boekenblog 183; Cees Nooteboom (80) reist verder

 • Metha's muziek; Tahrir - muzikale kalligrafie

  29 juli 2013

  Metha's muziek; Tahrir - muzikale kalligrafie

  Bekijk details van Metha's muziek; Tahrir - muzikale kalligrafie

 • Tijdschriftenblog 124; Creatief de zomer door!

  26 juli 2013

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen als Libelle en Opzij, maar ook om computerbladen, vaktijdschriften, kunstmagazines, literaire periodieken. Het lijkt te veel om op te noemen en daarom probeert dit tijdschriftenblog telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling.

  Bekijk details van Tijdschriftenblog 124; Creatief de zomer door!

 • Veel nieuwbouw deze zomer bij de OBA

  25 juli 2013

  Het is hartje zomer maar bij de OBA wordt achter de schermen druk gewerkt aan nieuwe huisvesting van diverse filialen. In Amsterdam Noord worden deze zomer twee nieuwe filialen opgeleverd: filiaal Nieuwendam opent op 12 augustus de deuren voor het publiek en filiaal Banne Buiksloot op 26 augustus.

  Bekijk details van Veel nieuwbouw deze zomer bij de OBA

 • Boekenblog 182; Zomervakantie - Uitgelezen boeken

  19 juli 2013

  Natuurlijk, momenteel alleen maar stukken over vakantie en de grootste zorg: wat lezen we op vakantie. De tips komen van alle kanten; goedbedoeld en ontmoedigend. Je lijkt eigenlijk nooit iets te lezen en je moet kiezen uit veel te veel boeken. Voor die mensen met een e-reader met meer dan 1.500 illegaal gedownloade titels, is de straf erger: Elke keus sluit een andere uit. Keuzestress! Lees in Blog 181 wat Kees van Kooten ervan vindt.

  Bekijk details van Boekenblog 182; Zomervakantie - Uitgelezen boeken

 • Metha's muziekblog; MagnifiCathy

  15 juli 2013

  Zoals al eerder aangekondigd in de blog over Meredith Monk, nu de tovenares aller stemkunstenaars: Catherine Anahid Berberian (4 juli 1925 - 6 maart 1983).

  Bekijk details van Metha's muziekblog; MagnifiCathy

 • Tijdschriftenblog 123; Beelden

  3 juli 2013

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met circa 1.500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen als Libelle en Opzij, maar ook om computerbladen, vaktijdschriften, kunstmagazines, literaire periodieken.

  Bekijk details van Tijdschriftenblog 123; Beelden

 • Expositie “Beelden aan Zee aan het IJ” in de OBA

  1 juli 2013

  Vrijdag 28 juni is in de Centrale Bibliotheek de expositie ‘Beelden aan Zee aan het IJ’ geopend. Deze zomer heeft museum Beelden aan Zee een dependance in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Terwijl in het Scheveningse museum en op het Haagse Lange Voorhout de grote zomertentoonstelling ‘Russia XXI. Hedendaagse Beeldhouwkunst uit Rusland’ plaatsvindt, zijn de meest bijzondere werken uit de eigen collectie tijdelijk in de OBA te zien.

  Bekijk details van Expositie “Beelden aan Zee aan het IJ” in de OBA

 • Fietsende bibliothecarissen starten bij de OBA

  24 juni 2013

  Dinsdag 18 juni begon bij de OBA de derde fietstocht door Europa van fietsende bibliothecarissen uit heel Europa onder het motto “Cycling for Libraries”. Van 18-26 juni fietsen meer dan 100 enthousiaste, buitenlandse medewerkers van Amsterdam naar Brussel. Een inspirerende fietstocht met als doel ideeën uit te wisselen, te netwerken met andere bibliotheekmedewerkers en om bibliotheken te bezoeken. Einddoel van de fietstocht is het Europees Parlement waar een witboek zal worden aangeboden.

  Bekijk details van Fietsende bibliothecarissen starten bij de OBA