Blogs

Resultaat 31 - 40 (van 345)

 • Boekenblog; Het is weer Poëzieweek! (25 – 31 januari)

  25 januari 2018

  De eerste poëzie waar ik werkelijk door geraakt werd, tja, wat zal het zijn geweest…Sinterklaasrijmen, versjes uit mijn schoolleesboekjes, flauwekulgedichtjes van Toon Hermans die hij tijdens zijn onemanshow voordroeg of toch Buddingh’ met zijn sandwichspreadgedicht Pluk de dag ?

  Bekijk details van Boekenblog; Het is weer Poëzieweek! (25 – 31 januari)

 • blog | Boeken lezen met een baby

  25 januari 2018

  Een boek lezen met een pasgeboren baby in huis, laat staan een tweeling, is onmogelijk. Tenminste, dat dacht ik voor de komst van mijn jongens. Gelukkig bestaat er voor elke periode van je leven geschikt leesvoer. En dan bedoel ik natuurlijk niet Dikkie Dik en Jip en Janneke, maar boeken die fijn zijn voor jezelf.

  Bekijk details van blog | Boeken lezen met een baby

 • Boekenblog; Moderne Ouwe Engelsen, Anthony Trollope en P.G. Wodehouse

  12 januari 2018

  Als ik niet kan slapen, lees ik verder in mijn boek. Dat is nu, De wetten van de melancholie, van Georgi Gospodinov. Maar dat is veel te goed om gedachteloos te lezen. Voor me lag ook een stapeltje met boeken van Anthony Trollope en P.G.Wodehouse, u leest zo waarom...

  Bekijk details van Boekenblog; Moderne Ouwe Engelsen, Anthony Trollope en P.G. Wodehouse

 • Boekenblog; Mijn Toppers van 2017 : O’Connor, MacFarlane, Matsier, Withuis en Van Rijswijk. Plus Nooteboom en Tentije.

  29 december 2017

  Bij deze auteurs horen onderstaande titels in mijn traditionele Gelezen Boekenoverzicht: Volgspot, De oude wegen, Compositieportret: een man in trefwoorden, Weest manlijk, zijt sterk en Onheilig. Plus Monniksoog en Om en nabij. Twee romans, een reisverslag, een biografie en een briljant, ondefinieerbaar boek. Plus twee dichtbundels. Een favoriet uit deze overvloed kan ik niet noemen.

  Bekijk details van Boekenblog; Mijn Toppers van 2017 : O’Connor, MacFarlane, Matsier, Withuis en Van Rijswijk. Plus Nooteboom en Tentije.

 • Boekenblog; Oude en Nieuwe Leeservaringen: Jaap Harten, Christopher Isherwood en Jan van der Vegt

  15 december 2017

  In 1974 werkte ik een jaar bij de OBA, en iedere dag nam ik wel een boek mee naar huis dat ik beslist moest lezen. Dat kon niet goed gaan. Ergens bij het lezen van door elkaar heen Patricia Highsmith, Jaap Harten, Toergenjew en Max Dendermonde werd ik overvallen door een leesburnout.

  Bekijk details van Boekenblog; Oude en Nieuwe Leeservaringen: Jaap Harten, Christopher Isherwood en Jan van der Vegt

 • Jeugdliteratuurblog | Kun je vloggen, vlog dan mee

  4 december 2017

  Een boek lezen of een filmpje op YouTube kijken? Dat is een keus die voor kinderen vaak uitvalt in het voordeel van het filmpje. Er wordt per minuut wel 72 uur aan filmpjes geüpload, en per dag worden er 4 miljard video’s bekeken. Vloggers zijn de nieuwe sterren.

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog | Kun je vloggen, vlog dan mee

 • Boekenblog; Simenon, Luik, Wapenstilstandsdag 2017

  17 november 2017

  Een familieweekend in Luik! Nooit bezocht, alleen maar doorheen gereden. Omdat Georges Simenon (1903-1989), een van mijn lievelingsauteurs in Luik is geboren, mòet ik een daar spelende roman van hem lezen. Het zeer autobiografische Pedigrée (Terugkeer) vond ik in 1984 te dik. Meer dan 250 pagina’s, dat past niet bij de economisch met woorden omspringende Simenon.

  Bekijk details van Boekenblog; Simenon, Luik, Wapenstilstandsdag 2017

 • Boekenblog; Weinig Revolutionaire Herinneringen

  9 november 2017

  1917: Europa vecht zich al voor het vierde jaar kapot. In Rusland breekt de Revolutie uit. Of waren het er twee? Eén in Februari en daarna die van Oktober.

  Bekijk details van Boekenblog; Weinig Revolutionaire Herinneringen

 • Jeugdliteratuurblog | Bedenk het lekker zelf!

  2 november 2017

  Prentenboeken kennen we in allerlei soorten en maten, met tekst of zonder tekst, met flapjes of zonder flapjes, met geluid of zonder geluid, met zachte, harde, of andersoortige materialen om aan te voelen, van stof of karton of plastic of papier, met tekeningen en… ja zelfs zonder tekeningen.

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog | Bedenk het lekker zelf!

 • Boekenblog; Jan Wolkers

  26 oktober 2017

  Hoera, de biografie over Jan Wolkers, door Onno Blom is verschenen! En meteen oude, zorgelijke vraag in krant, op radio en tv: lezen middelbare scholieren Jan nog wel? Journalistiek kan vaak zo clichématig zijn. Nooit lees je of Hella Haasse, Alfred Kossmann, Johan Fabricius, Jan Mens, Renate Dorrestijn of Maartje Wortel nog wel door scholieren gelezen worden. Het gaat altijd weer over de z.g. Grote Drie, ik laat ze uit onvrede ongenoemd en Jan bungelt dan op 4.

  Bekijk details van Boekenblog; Jan Wolkers