Blogs

Resultaat 51 - 60 (van 345)

 • Boekenblog; Limburg (aanvulling) en de OBA

  23 juni 2017

  Mijn Boekenblog over Limburgse literatuur (9 juni 2017) riep verschillende reacties op. Uiteraard gejuich vanuit het Diepe Zuiden: een Amsterdammer die enthousiast is over Limburgse auteurs, die moeten we koesteren! Plus natuurlijk aanvulling, want al had ik een lans gebroken en laten zien dat er naast Connie Palmen nog meer interessante hedendaagse schrijvers uit dat tegen de rest van Nederland aangeplakte gewest zijn (en waren), er is nog veel meer.

  Bekijk details van Boekenblog; Limburg (aanvulling) en de OBA

 • Boekenblog; John Jansen van Galen: Wandelende Journalist

  16 juni 2017

  Over een van mijn favoriete journalisten, John Jansen van Galen, heb ik nog geen Boekenblog geschreven. Verbazingwekkend. Hij dook wel regelmatig op. Niet zo verbazingwekkend.

  Bekijk details van Boekenblog; John Jansen van Galen: Wandelende Journalist

 • Boekenblog; Literatuur uit Limburg (NL)

  9 juni 2017

  In 1867 werd “Limburg ingelijfd als Nederlandse provincie”(Volkskrant Magazine, 6 mei). Ingelijfd! Dat klinkt nogal onvrijwillig. Het Magazine gaat helemaal over het zogenaamde wormvormig aanhangsel van Nederland.

  Bekijk details van Boekenblog; Literatuur uit Limburg (NL)

 • Boekenblog; Bloedheet Bergen op Zoom, Bibliothecarissen en Boeken

  2 juni 2017

  Wat doen bibliothecarissen op hun vrije dag? Ze organiseren een tweetmeet ! Op uitgerekend de warmste dag van het jaar reizen ze van heinde (Hoogkarspel) en verre (Son & Breugel, Almere) naar een parel van stedelijk Nederland: Bergen op Zoom. Ze ontmoeten elkaar uiteraard in de openbare bibliotheek waar de organisatoren gezorgd hebben voor een warme ontvangst, koffie met verse, Bergenopzoomse bollen, heerlijk!

  Bekijk details van Boekenblog; Bloedheet Bergen op Zoom, Bibliothecarissen en Boeken

 • De kinderdirecteur blogt: De eerste maanden in cijfers!

  23 mei 2017

  Stilzitten is er niet meer bij als je kinderdirecteur van de OBA bent. Dominique’s agenda stond de afgelopen maanden vol met leuke dingen! Lees (en tel) maar mee!

  Bekijk details van De kinderdirecteur blogt: De eerste maanden in cijfers!

 • Boekenblog; Annie was op 20 mei jarig!

  19 mei 2017

  Mijn topaankoop op Koningsdag: Ziezo, de 347 kinderversjes, van Annie M.G.Schmidt, 17e druk, 2007, als nieuw. De verkoper, een aandoenlijke jongen van 10, vroeg er, na consultatie van zijn vader €1, 50 voor. Ik gaf hem een extraatje. Eigenlijk vond ik het zielig: een niet gelezen, niet voorgelezen Annie! Hopelijk had hij nog een exemplaar, zoals je in de bibliotheek zo vaak meer exemplaren van een boek hebt. Dat geldt zeker voor de boeken van Annie, je struikelt zowat over de Minoesen en Pluks.

  Bekijk details van Boekenblog; Annie was op 20 mei jarig!

 • Boekenblog; Nooteboom, Bajani, Behan, Wasch

  5 mei 2017

  Cees Nooteboom, 25 april 2017, Centrale OBA:” Een gedicht kan je nog steeds, godzijdank, overvallen. Poëzie is de kern van mijn werk,dat wel.” Hierna las hij een paar prachtige gedichten uit zijn bundel Monniksoog (2016) voor. Het was aan het einde van een dubbelgesprek met Nooteboom, en de Italiaanse schrijver-journalist Andrea Bajani, in perfecte banen geleid door Margot Dijkgraaf. Wie ziet dat zij een eigen boekenprogramma op televisie verdient? Ik wel, maar of dat helpt….

  Bekijk details van Boekenblog; Nooteboom, Bajani, Behan, Wasch

 • Boekenblog; Nee! Kees ’t Hart en Hans Dagelet in de OBA

  28 april 2017

  Ik wist niet dat ik al sinds 1971 naar de vertrouwde verschijning van acteur Hans Dagelet kijk. Hij debuteerde in de fenomenale toneelbewerking van Kees de Jongen, van de onderschatte schrijver Gerben Hellinga.* Nu is me ontgaan dat hij al drie jaar een groot kijkerspubliek aan zich gebonden heeft met zijn rol in de Familie Kruys. Als verstokt boekenlezer, muziekluisteraar mis je dingen die iedereen kent.

  Bekijk details van Boekenblog; Nee! Kees ’t Hart en Hans Dagelet in de OBA

 • Boekenblog: Afscheid van de OBA

  20 april 2017

  Vanaf juli 1973 stond ik, als een van vele medewerkers, u min of meer anoniem te woord. Duizenden van u wees ik de weg naar het toilet, zuchtte inwendig diep als ik weer een printprobleem moest zien op te lossen, en hielp u geduldig bij uw vergeefse zoektocht naar een boek dat precies stond waar het hoorde. Ik heb dat altijd ongelooflijk leuk gevonden.

  Bekijk details van Boekenblog: Afscheid van de OBA

 • Boekenblog; In Bibliotheekwonderland (3)

  14 april 2017

  Keizersgracht 444, dààr gingen de deuren van de Openbare Leeszaal en Bibliotheek voor het eerst open, 8 Februari 1919. Al snel kwamen er filialen bij: Amsterdam-Noord, februari en oktober 1923: Meidoornplein en Tuindorp Oostzaan. Nog steeds heeft Amsterdam (samen met Diemen en Ouder -Amstel) meer dan 25 vestigingen. Een rijk bezit.

  Bekijk details van Boekenblog; In Bibliotheekwonderland (3)