OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Blogs

Resultaat 81 - 90 (van 189)

 • Boekenblog; Ex-OBA Directeur Hans van Velzen: boekenman

  4 juli 2014

  Sinds 30 juni, 16.00 is Hans van Velzen geen Directeur meer van de OBA, dat enorme , in heel Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel zichtbare netwerk van 26 bibliotheken. Na 26! jaar vond hij het genoeg en geeft hij vol vertrouwen het roer over aan Martin Berendse, hiervoor Directeur van het Nationaal Archief.

  Bekijk details van Boekenblog; Ex-OBA Directeur Hans van Velzen: boekenman

 • Het Groninger Museum exposeert in de OBA de tentoonstelling Debut van Marga Weimans

  4 juli 2014

  Zaterdag 21 juni vond in de Centrale Bibliotheek de opening plaats van de tentoonstelling “Debut” van de modeontwerpster Marga Weimans. Marga Weimans studeerde af aan de modeopleiding van de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Met Debut toont Weimans omvangrijke zwarte jurken. In haar werk zijn identiteit, technologie en schoonheid belangrijke thema’s. Zij vertaalt dit in opvallende outfits die een combinatie zijn van puur handwerk en high tech.

  Bekijk details van Het Groninger Museum exposeert in de OBA de tentoonstelling Debut van Marga Weimans

 • Jeugdliteratuurblog: Mijn gro-te boek om zelf te le-zen

  2 juli 2014

  Dit was mijn eerste boek om zelf te lezen. Ik had meteen de smaak te pakken, en vond het zo leuk dat ik wist wat er stond! Maar… nu ik dit boek weer eens inkijk, vraag ik me af waar ik zo enthousiast van werd. Waarschijnlijk van het idee van lezen op zich, want wat staan er een slappe verhaaltjes in!

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog: Mijn gro-te boek om zelf te le-zen

 • Nieuwe editie “Er ligt een krokodil onder mijn bed” gepresenteerd in de OBA

  30 juni 2014

  Zondag 29 juni vond in het Theater van ’t Woord in de Openbare Bibliotheek Amsterdam de feestelijke presentatie plaats van de nieuwe editie van “Er ligt een krokodil onder mijn bed” en de opening van de gelijknamige expositie. Hiermee werd het feit gevierd dat Ingrid en Dieter Schubert na 33 jaar nieuwe illustraties hebben gemaakt voor hun boek “Er ligt een krokodil onder mijn bed”. Ingrid en Dieter Schubert maken al meer dan dertig jaar samen prentenboeken. Je zou kunnen denken – dat is wel heel...

  Bekijk details van Nieuwe editie “Er ligt een krokodil onder mijn bed” gepresenteerd in de OBA

 • Boekenblog; het versnipperde bestaan van Kees Fens, leermeester (1929-2008)

  27 juni 2014

  De naam Kees Fens komt geregeld in dit Boekenblog voor. Niet vreemd want tussen 1964-1982 werkte Fens als docent op de Frederik Muller Academie in Amsterdam, de eerste dagopleiding voor bibliothecarissen. Drie jaar was ik daar student, dus ook van hem en ik ben daar eigenlijk dagelijks gelukkig mee.

  Bekijk details van Boekenblog; het versnipperde bestaan van Kees Fens, leermeester (1929-2008)

 • Tijdschriftenblog; de Eerste Wereldoorlog

  24 juni 2014

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen als Libelle en Opzij, maar ook om computerbladen, vaktijdschriften, kunstmagazines, literaire periodieken. Het lijkt te veel om op te noemen en daarom probeert dit tijdschriftenblog telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling.

  Bekijk details van Tijdschriftenblog; de Eerste Wereldoorlog

 • Metha's muziek; de oude ziel van de kamancheh

  16 juni 2014

  Het treurige geluid van een kamancheh roept visioenen op van kale, lege landschappen. Van het meest desolate landschap ter wereld. Zoals misschien het landschap van een Iraanse woestijn?

  Bekijk details van Metha's muziek; de oude ziel van de kamancheh

 • Boekenblog: De waarheid van A.H.J. Dautzenberg

  13 juni 2014

  Mijn verleden ligt voor een deel op Texel en nog wat Waddeneilanden. Mijn heden ligt deels in de Oostelijke Mijnstreek van Zuid-Limburg. Boeken helpen me natuurlijk om me dat nieuwe gebied “eigen” te maken.

  Bekijk details van Boekenblog: De waarheid van A.H.J. Dautzenberg

 • Vijf jaar Buitenveldertse ochtend

  10 juni 2014

  Donderdag 5 juni vond de feestelijke viering van vijf jaar Buitenveldertse ochtend plaats. Wie had dat vijf jaar geleden kunnen denken, toen de bibliotheek in Buitenveldert hier op 4 juni 2009 mee van start ging met als eerste gast auteur Jan Siebelink, die ook nu weer aanwezig was een zelfs een speciale column voor de jubileumkrant schreef.

  Bekijk details van Vijf jaar Buitenveldertse ochtend

 • Boekenblog ; De Wadden, vooral Texel

  6 juni 2014

  “De Waddenzee is een slapeloos, betoverend, niet-aflatend heden. Ze verzet zich met alle middelen die ze heeft tegen geschiedenis. Ieder etmaal opnieuw wist ze haar eigen sporen uit en begint ze haar hele verhaal van voren af aan.”( Matthijs Deen, De Wadden, een geschiedenis, 2013)

  Bekijk details van Boekenblog ; De Wadden, vooral Texel