Blogs

Resultaat 81 - 90 (van 196)

 • Tijdschriftenblog Feest!!

  5 december 2014

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen, maar ook om vaktijdschriften en literaire periodieken. Het tijdschriftenblog probeert telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling.

  Bekijk details van Tijdschriftenblog Feest!!

 • Tijdschriftenblog; Maand van de Geschiedenis

  14 oktober 2014

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen, maar ook om vaktijdschriften en literaire periodieken. Het tijdschriftenblog schetst telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld van een deel van de afdeling. Oktober 2014 is de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar met het actuele thema Vriend & Vijand. Om de wereld van nu te begrijpen, duiken we deze maand t/m 6 november het verleden in. Eén van de hoogtepunten...

  Bekijk details van Tijdschriftenblog; Maand van de Geschiedenis

 • Metha's muziekblog; Fleetwood Mac, the never ending soap

  1 augustus 2014

  Vorig jaar toerden ze weer: een herenigd Fleetwood Mac. Minus Christine McVie; die verkeerde nog steeds in haar waan dat ze een liever een “country-lady life of leisure” wilde leiden in plaats van te lijden in een rock ‘n’ roll-circusact. Ze deden, minus Christine, ook Nederland aan maar de kaartjes waren zo bespottelijk duur dat ik maar heel eventjes met het idee erheen te gaan gespeeld heb om het vervolgens meteen te verwerpen. Zoveel geld voor, laten we wel wezen, toch hoogstwaarschijnlijk behoorlijk...

  Bekijk details van Metha's muziekblog; Fleetwood Mac, the never ending soap

 • Boekenblog; Hans Vervoort: Nederlands-Indië, Marktonderzoek en Weemoed

  31 juli 2014

  Wie de webstek van Hans Vervoort (Magelang, 1939) bezoekt, wordt vrolijk ontvangen met het onmiskenbare geluid van een typemachine. Onmiskenbaar ? Ja, voor een oudere generatie wel. Die weten ook nog hoe de draadomroep klonk, het neervallen van de naald in de groef van de grammofoonplaat en dat je eerst wel een minuut moest wachten voor de buizen van de televisie warm genoeg waren om het beeld met geluid door te geven.

  Bekijk details van Boekenblog; Hans Vervoort: Nederlands-Indië, Marktonderzoek en Weemoed

 • Boekenblog; De Cotton Club: een Amsterdams Café

  23 juli 2014

  Ik ben geen echte cafébezoeker; ik kom er graag maar alleen op afspraak. Of ik vaak afspraken heb? Nou dat valt wel mee. Zomaar een café binnenlopen om daar te zitten, te kijken, een krant te lezen en losjes van koffie naar alcohol schakelen, dat heb ik nooit gedaan. Natuurlijk, het was prettig om zo nu en dan eens na het werk in een belendend café de dag nog eens door te nemen. Je moest dan wel op de Centrale Bibliotheek werken want in Noord, West en Zuidoost was “vroeger” nauwelijks een gezellige...

  Bekijk details van Boekenblog; De Cotton Club: een Amsterdams Café

 • Metha’s muziek; Callas de goddelijke

  10 juli 2014

  Van Klaus Nomi naar Maria Callas, het is voor mij slechts een kleine stap. In de tien jaar dat ik hier nu stukjes schrijf over muziek - ja dank u, het is dus een soort ‘jubileum’, uitgesproken graag op zijn Kees van Kootens- is het net zo makkelijk is het net zo makkelijk enthousiast te schrijven over André Hazes als over Antonio de Cabézon. Evenveel plezier in de muziek van de Gipsy Kings als in die van Mozart. De gemeenschappelijke factor is muziek gemaakt door gepassioneerde mensen.

  Bekijk details van Metha’s muziek; Callas de goddelijke

 • Afscheidsvideoblog Hans van Velzen

  4 juli 2014

  In deze videoblog neemt Hans van Velzen, bij zijn afscheid als directeur van de OBA en tevens ter gelegenheid van het 7-jarig bestaan van de Centrale Bibliotheek op 7 juli 2014, u mee langs zijn keuze van de 7 hoogtepunten van het gebouw.

  Bekijk details van Afscheidsvideoblog Hans van Velzen

 • Boekenblog; Ex-OBA Directeur Hans van Velzen: boekenman

  4 juli 2014

  Sinds 30 juni, 16.00 is Hans van Velzen geen Directeur meer van de OBA, dat enorme , in heel Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel zichtbare netwerk van 26 bibliotheken. Na 26! jaar vond hij het genoeg en geeft hij vol vertrouwen het roer over aan Martin Berendse, hiervoor Directeur van het Nationaal Archief.

  Bekijk details van Boekenblog; Ex-OBA Directeur Hans van Velzen: boekenman

 • Het Groninger Museum exposeert in de OBA de tentoonstelling Debut van Marga Weimans

  4 juli 2014

  Zaterdag 21 juni vond in de Centrale Bibliotheek de opening plaats van de tentoonstelling “Debut” van de modeontwerpster Marga Weimans. Marga Weimans studeerde af aan de modeopleiding van de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Met Debut toont Weimans omvangrijke zwarte jurken. In haar werk zijn identiteit, technologie en schoonheid belangrijke thema’s. Zij vertaalt dit in opvallende outfits die een combinatie zijn van puur handwerk en high tech.

  Bekijk details van Het Groninger Museum exposeert in de OBA de tentoonstelling Debut van Marga Weimans

 • Jeugdliteratuurblog: Mijn gro-te boek om zelf te le-zen

  2 juli 2014

  Dit was mijn eerste boek om zelf te lezen. Ik had meteen de smaak te pakken, en vond het zo leuk dat ik wist wat er stond! Maar… nu ik dit boek weer eens inkijk, vraag ik me af waar ik zo enthousiast van werd. Waarschijnlijk van het idee van lezen op zich, want wat staan er een slappe verhaaltjes in!

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog: Mijn gro-te boek om zelf te le-zen