Boekenweek 2018

Van 10 t/m 18 maart is het Boekenweek en die staat helemaal in het teken van de natuur. Het thema komt uit de gedichtencyclus Wieltjes en wieltjes van Leo Vroman: 'en toch is alles natuur.' 

Kijk voor de volledige programmering in de agenda.

Terugkijken | Boekenweek Live!

Boekenweek Live!, de literaire Boekenweek-talkhow voor scholieren, werd 14 maart opgenomen in de Centrale OBA en live uitgezonden op oba.nl. Dit jaar ontving presentator Arie Boomsma Griet op de Beeck.

lees verder over Boekenweek Live!

Onno Blom over Wolkers

16 maart

Jan Wolkers had een bijzondere band met de natuur. Theodor Holman interviewt Onno Blom, die de biografie Het litteken van de dood over Wolkers schreef.

Arthur Japin

17 maart

Arthur Japan vertelt over zijn nieuwste historische roman Kolja in OBA Diemen. Je kunt vragen stellen en er is een signeersessie in de pauze.

17 maart | Sea Blind - Geannuleerd

Het ijs van de Noordelijke IJszee smelt in rap tempo en dat creëert ongekende mogelijkheden voor de scheepvaart. Voorafgaand aan de documentaire geeft Eelco Leemans een inleiding.

meer informatie en kaarten

De Parelduiker

17 maart

Literair-historisch tijdschrift De Parelduiker brengt een speciale Boekenweekeditie uit die in de OBA wordt gepresenteerd. Met Lieneke Frerichs, Kester Freriks en Maartje Smits.

Cinema Literair

20 maart

Ook dit seizoen presenteert de OBA in samenwerking met het programma OBA Live en het weekblad De Groene Amsterdammer een serie avonden over film en literatuur in de grote zaal van de Centrale OBA.

het Boekenweekgeschenk

Griet Op de Beeck schreef het Boekenweekgeschenk, getiteld: 'Gezien de feiten'. In de OBA-krant vertelde zij over haar favoriete eerste zin.

Top 10 | Boekenweek

Meer lezen over de natuur? Van dichtbundel tot kunstboek, de boeken uit deze top 10 sluiten allemaal aan bij het thema van de Boekenweek 2018.

Boekenweekmagazine

Het Boekenweekmagazine staat vol met boekentips, interviews en is gratis verkrijgbaar in alle vestigingen van de OBA. Zolang de voorraad strekt.