Cinema Literair

Het literaire filmtheater van de OBA

Iedere maand leggen we de rode loper uit voor literatuur- en filmfanaten. Filmcriticus Gawie Keyser zet in deze talkshow boek en film in de spotlights. Diverse gasten schuiven aan tafel en kijken vanuit verschillende, vaak verrassende invalshoeken naar het boek op het witte doek. Met na afloop de filmvertoning op groot scherm.

Het nieuwe seizoen:

Annihilation

17 december

Een unieke avond: voor het eerst in Nederland draait Alex Garlands controversiële sciencefictionfilm Annihilation op het grote scherm. In de hoofdrollen spelen Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh en Gina Rodriguez de sterren van de hemel.

Het verhaal gaat over een groep wetenschappers, allemaal vrouwen, die een streng bewaakt, geheimzinnig natuurgebied binnengaat waar ze allerlei gemuteerde planten en dieren aantreffen.

Te gast is schrijver en historicus Nelleke Noordervliet die Annihilation alvast als volgt omschrijft: ‘Spannend en raadselachtig, rakend aan essentiële menselijke keuzes. Een ongewone en ongewoon goede film’.

Eerdere edities:

Filmliefhebber? Op naar de OBA!

Van klassiekers tot films die net uit de bioscoop zijn- je kunt het allemaal lenen bij de OBA! Of kom naar Oosterdok om te genieten van de bijzondere collectie van het Eye Filmuseum, te bekijken vanuit de speciale Eye Pod.

naar de filmpagina