We Need To Talk About Kevin

De roman 'We Need To Talk About Kevin' van de in Engeland wonende Amerikaanse schrijver Lionel Shriver, gaat over de relatie tussen een moeder en haar zoon die verantwoordelijk is voor een incident van grof geweld op school.

Shriver is een interessante auteur, omdat ze de tijdgeest gebruikt als inspiratiebron. Eerder dit jaar raakte ze betrokken bij een rel toen ze het debat rond diversiteit op z’n kop zette door Britse uitgevers ervan te beschuldigen dat ze politiek correct gedrag tijdens acquisitie belangrijker vinden dan literaire kwaliteit.

Deze context maakt We Need To Talk About Kevin extra boeiend, als film én boek. Schriver is niet bang om vraagtekens te zetten bij geaccepteerde noties over moederschap en  gevoelens van tederheid we instinctmatig associëren met kinderen. Wat nu, vraag Shriver, deze ‘onschuld’ niet een automatisch een gegeven is?

Te gast in deze editie van Cinema Literair is historicus en vaste OBA-Live-medewerker Nelleke Noordervliet. De presentatie van de avond is in handen van Theodor Holman en Gawie Keyser, filmcriticus van De Groene Amsterdammer. Na de talkshow vertonen we We Need To Talk About Kevin op het grote scherm van het OBA Theater.

Tijdens het napraten in de foyer is een borrel en is Java Bookshop aanwezig met relevante boeken.

Door Gawie Keyser

Deze editie van Cinema Literair vindt plaats in het OBA Theater op 13 november 2018 van 19.30-22.00 uur. 

Bekijk de trailer: