Expeditie Oosterdok

Bekijk de aftermovie

Open dag Oosterdok

Het Oosterdok is een plek rond het water in het hart van Amsterdam. Vroeger was het de toegangspoort naar de stad én de wijde wereld. Een plek van ontdekkers. Dat is het nu nog steeds met de OBA, verschillende musea, muziekhuizen en bedrijven van de toekomst. 

Op zondag 19 mei kon iedereen op expeditie in het Oosterdok. 


19 mei | Activiteiten in OBA Oosterdok:

Voorleesestafette (4+)

Ontdek het grootste Voorleesbed dat je ooit zult zien! Kom voorlezen óf laat je meevoeren op de mooiste voorleesverhalen.

Why I love this book

Bekijk de mooiste video’s van één minuut waarin OBA-bezoekers vertellen over hun absolute lievelingsboek. Je vindt ze in een speciale boekenkast.

De 100-jarige man...

De wonderlijke avonturen van de 100-jarige Allan Karlsson, die op zijn 100e verjaardag uit het raam van het bejaardenhuis stapt en op avontuur gaat.

Andalusisch orkest

Andalus Voices is een muzikale reis langs het hof van Sevilla, de medina van Tétouan en het mondaine Tanger.

Storytelling heroes

Verhalenvertellers Tim Ralphs (Engels gesproken) en Anouar Ennali (Nederlands gesproken) nemen je mee in een boeiende serie van afwisselende en korte verhalen.

Dutch in the desert

Gitarist Jan Wouter Oostenrijk toerde met zijn Maghreb Jazz & Sharqi Blues formatie door heel Noord-Afrika. Ga met hen mee op een onvergetelijke trip.

Lucky Luke

Fan van Lucky Luke? Dan is er nu de unieke kans de huidige maker Hervé Darmenton (Achdé) te ontmoeten! Achdé wordt geïnterviewd en zal live tekenen.

Zoek de geheime code!

De jeugdetage is een schatkamer vol verhalen. Kom naar -1 en speur door de boeken. Misschien vind jij de geheime code die leidt naar de verborgen schat! 

OBA 100 pleinfeest:

Op het plein voor de OBA valt deze dag ook genoeg te beleven, van 12:00 tot 18:00 uur is het feest!

Dolly Bellefleur

Optreden door de alom geliefde OBA Ambassadeur Dolly Bellefleur op het buitenpodium van de OBA Oosterdok. Ter gelegenheid van OBA 100 zingt Dolly een speciale OBAde.

12:00 buitenpodium

Groot OBA 100 koor

Ter afsluiting van de viering van het 100-jarig bestaan van de OBA geeft het voor de gelegenheid opgerichte Groot OBA 100 koor een spetterend optreden.

13:15 buitenpodium

Smartlappenkoor

Geniet en zing mee met een medley van levensliederen. Een feest met het enige echte Amsterdams Smartlappenkoor. Zie ook: smartlappenkoor.nu

17:00 buitenpodium

Ian Cleaver kwartet

Ian Cleaver (1996) is een talentvolle jonge jazztrompettist, geboren en getogen in Amsterdam. Met zijn nieuwe kwartet speelt hij nieuwe composities en ongekend werk van o.a. Duke Ellington en Misha Mengelberg.

12:20 uur buitenpodium

Anna Serierse kwartet

Jazz-zangeres Anna Serierse (25) zingt al vanaf jonge leeftijd. Met haar kwartet streeft ze naar een transparante sound met moderne invloeden, gegrond in de traditie.
 

14:00 uur buitenpodium

Sam en Julia

Sam & Julia zijn niet alleen onze Muizenhuisbewoners, maar ook de populaire Amsterdamse band, met Sam & Julia op zang, gitaar en toetsen. 
 

16:00 buitenpodium

Tipi's

Tipische verhalen en verhalen van alle talen... Kom luisteren naar storytellers van o.a. Mezrab Storytelling School met verhalen uit de hele wereld.
Nederlands- en Engelstalig.

12:00 - 18:00 in de tipi's

La Molina

Het kleinste reuzenrad van het westelijk halfrond staat op het Oosterdok. De ideale plek om even tot rust te komen of een goed gesprek te voeren.
 

12:00 - 18:00 

De Huifkar

Maak een dollemansrit in de Huifkar van Hotmamahot. Klim erin en ervaar een spectaculaire film met een bewegings-, wind- en geursimulator.
 

12:00 - 18:00

Pannen en koeken

Artistic Crêpe van Hotmamahot bakt de mooiste kunstwerkjes van gekleurd pannenkoekenbeslag. Onze goede buren DoubleTree by Hilton delen hun beroemde Chocolate Chip Cookies uit en er is nog veel meer lekkers!

12:00 - 18:00 

Babel Foodtruck

Voor een keer staat restaurant Babel op straat. Haal hier een versgemaakte pokébowl of een kopje koffie. Het restaurant Babel is ook open op de 7e etage van de OBA. 
 

12:00 - 18:00 

Bar van Vapiano

Onze goede buren van Vapiano openen hun buitenbar voor de gelegenheid en serveren heerlijke pizzaslices. Het restaurant is ook geopend. 
 

12:00- 18:00