Exposities

Nu te zien

Jong en gay

Hoe is het om anno nu uit de kast te komen? Fotografe Marjolein Annegarn legde jongeren tussen de 14 en 19 vast en stelde hen deze vraag.

Corrie en Joseph

Zestien kraplappen van overleden traditiedraagsters uit Spakenburg worden bezield dankzij acht kunstenaars die elk twee werken maakten.

Visible Faces

visible faces

Fototentoonstelling over Turks-Nederlandse LHBT’s gemaakt door journaliste en Zilveren Camera winnares 2016 Cigdem Yüksel.

Love Child

Love Child

Fotoproject van documentair fotograaf Mascha Jansen over een kwetsbaar en persoonlijk onderwerp: het hebben van een (onvervulde) kinderwens.
 

Het andere verhaal

mannen

In deze fotoserie wordt er ingegaan op het verhaal van diverse moslims vanuit hun eigen perspectief. 
 

The human face of Iran

Fotografe Oda Akkermans legt het alledaagse leven in Iran vast. Zij wil de ziel van dit prachtige land laten zien. 

Monument van trots

Het 30-jarig jubileum van het Homomonument wordt gevierd met een tentoonstelling, een website, een documentaire en een evenement.

Van het Reve fotograaf

Foto's uit de collectie van Teigetje en Woelrat uit de periode 1949-1972 zijn tot 1 september te zien in het Reve-museum.

180 Amsterdammers

Voor het project 180 Amsterdammers werden alle 180 nationaliteiten die de stad rijk is, gefotografeerd en gefilmd. 

Hipster/Muslim

Wat gebeurt er wanneer je de kleding wisselt tussen hipsters en moslims? Speelse expo die stereotypering van moslims en hipsters aan de kaak stelt.

Verwacht

Amsterdam Vertelt

Om bewoners van Buitenveldert te inspireren presenteert Foam vanaf een selectie foto’s uit de eigen collectie in OBA Buitenveldert.

Niet meer zonder jou

Cigdem Yuksel fotografeerde vijftien leden uit de Islamitische gemeenschap in Nederland die de confrontatie aangaan met een vrijgevochten familielid.

Kinkerboulevard

homo monument

De bekende straat in Amsterdam-West ondergaat een transformatie van een winkelstraat naar een verblijfstraat, waar Engels de voertaal is.

Wie kijkt ontdekt

Er valt zoveel te zien in de wereld dat je jouw verwondering nooit mag verliezen. 

25 jaar Bijlmervliegramp

Op 4 oktober 2017 is het 25 jaar geleden dat de Bijlmervliegramp plaatsvond in Amsterdam Zuidoost. 

Veiled

Saskia Aukema bezocht niqaabdraagsters in binnen- en buitenland en weet een wereld te onthullen die voor de meesten van ons moeilijk te begrijpen is.

Hoekjes van Geluk

In september komt het voorleesboek 'Hoekjes van geluk' uit, van actrice Maryam Hassouni. Het boek is geïnspireerd op haar eigen zoektocht naar geluk.

Eén jurk zegt meer...

Plotseling waren ze daar in 1975: een groep homoactivisten in Nijmegen die provocerend in onflatteuze jurkjes rondliepen. ‘Rooie Flikkers’ noemden ze zichzelf.

Inktspotprijs 2017

Voor de tweede maal te zien in de Centrale OBA: de Inktspotprijs met politieke cartoons die humoristisch zijn of vilein, maar altijd raak.