Exposities

Nu te zien

Inktspotprijs 2017

Voor de tweede maal te zien in de Centrale OBA: de Inktspotprijs met politieke cartoons die humoristisch zijn of vilein, maar altijd raak.

Monument van trots

Het 30-jarig jubileum van het Homomonument wordt gevierd met een tentoonstelling, een website, een documentaire en een evenement.

Corrie en Joseph

Zestien kraplappen van overleden traditiedraagsters uit Spakenburg worden bezield dankzij acht kunstenaars die elk twee werken maakten.

Het andere verhaal

In deze fotoserie wordt er ingegaan op het verhaal van diverse moslims vanuit hun eigen perspectief. 

Kinkerboulevard

De bekende straat in Amsterdam-West ondergaat een transformatie van een winkelstraat naar een verblijfstraat, waar Engels de voertaal is.

ADCO aardewerk

Adco was de aardewerkafdeling van de Groninger Steenfabrieken in Ruischerbrug en produceerde van ongeveer 1919 tot 1976 hoofdzakelijk sieraardewerk.

180 Amsterdammers

Voor het project 180 Amsterdammers werden alle 180 nationaliteiten die de stad rijk is, gefotografeerd en gefilmd. 

Hipster/Muslim

Wat gebeurt er wanneer je de kleding wisselt tussen hipsters en moslims? Speelse expo die stereotypering van moslims en hipsters aan de kaak stelt.

De Grote Oversteek

overstekende mensen

Onder de titel 'De Grote Oversteek' heeft Yarre Stooker kunstenaars bij elkaar gezocht die elk op eigen wijze ontmoetingen tussen buren in Betondorp arrangeerden.

Amsterdam Vertelt

Om bewoners van Buitenveldert te inspireren presenteert Foam vanaf een selectie foto’s uit de eigen collectie in OBA Buitenveldert.

25 jaar Bijlmervliegramp

Op 4 oktober 2017 is het 25 jaar geleden dat de Bijlmervliegramp plaatsvond in Amsterdam Zuidoost. 

Niet meer zonder jou

Cigdem Yuksel fotografeerde vijftien leden uit de Islamitische gemeenschap in Nederland die de confrontatie aangaan met een vrijgevochten familielid.

The freedom of stories

Najat el Hani reist sinds 2010 door het Midden-Oosten en Noord Afrika om lokale (foto-) verhalen over vrijheid te verzamelen.

Een jurk zegt meer...

Plotseling waren ze daar in 1975: een groep homoactivisten in Nijmegen die provocerend in onflatteuze jurkjes rondliepen. ‘Rooie Flikkers’ noemden ze zichzelf.

Ontmoetingen in Bolo

Mildred Theunisz is straatfotograaf en bewoner van Bos en Lommer. Tijdens haar omzwervingen in de wijk brengt ze ontmoetingen in beeld. 

Wie kijkt ontdekt

Er valt zoveel te zien in de wereld dat je jouw verwondering nooit mag verliezen. 

Veiled

Saskia Aukema bezocht niqaabdraagsters in binnen- en buitenland en weet een wereld te onthullen die voor de meesten van ons moeilijk te begrijpen is.

Hoekjes van geluk

In september komt het voorleesboek 'Hoekjes van geluk' uit, van actrice Maryam Hassouni. Het boek is geïnspireerd op haar eigen zoektocht naar geluk.

Verwacht

Landslide in my mind

Twee jaar lang werkte Wouter le Duc in zijn atelier aan het construeren van ‘Landslide in my mind’. Hij maakte hiervoor gebruik van verschillende technieken om vervormde herinneringen aan een periode van isolement te verbeelden.

Trouwen voor Allah

Bekeerd tot de islam? Dat is zeker omdat je getrouwd bent met een moslim! Dit gesprekje is vaste prik voor de groeiende groep mannen en vrouwen die zich in Nederland bekeren tot de islam.