OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Exposities


Reizende expositie | De straat op!

lees meer over de expo De straat op!

Wat betekent 100 jaar vrouwenkiesrecht voor jou? In de tentoonstelling 'De straat op!', over vrouwenkiesrecht en activisme in Amsterdam, komt de strijd van activisten van toen en nu tot leven.

Reizende expositie | #MYOWNGENDER

lees verder over de expo #MYOWNGENDER

Drie jaar lang onderzocht Sevilay Maria alle schakeringen van gender. Het resultaat is een reizende installatie waarin vijfendertig modellen door middel van een fotografietechniek uit 1851 een podium krijgen voor hun identiteit.

Expositie + workshop | Het Verhalenatelier

lees verder over de expo van Het Verhalenatelier

In Het Verhalenatelier vind je lino's en glastekeningen van kinderen van Het Buurtatelier. De kunstwerken zijn in samenwerking met lokale kunstenaars tot stand gekomen.

HELDEN! | LHBTQ'ers vertellen over hun rolmodel

lees meer over de expositie HELDEN!

Helden kunnen voor veel mensen een rolmodel zijn. In de expositie 'HELDEN!' vertellen Nassiri Belaraj, Splinter Chabot, Astrid Oosenbrug, Chris Rijksen, So Roustayar, Raisa Sambo en Thorn Vineyard over hun rolmodel.

Te zien in OBA Oosterdok: Charleston Dollhouse

lees verder over de expo Charleston Dollhouse

Het Charleston Dollhouse van Lot Kessels is een (mini) replica van Charleston Farmhouse in East-Sussex in Engeland, de plek waar de befaamde Bloomsbury Group samen kwam.

De Leukste Les

De Leukste Les

Reizende tentoonstelling naar aanleiding van het gelijknamige prentenboek met verhalen en illustraties van en voor kinderen uit alle wijken van Amsterdam.

Hoe bij uit vliegen ging

lees meer over deze expositie

Reis mee met geit Leila uit het prentenboekendebuut ‘Hoe Bij uit vliegen ging’ van Lydia Barends.

Hier in Parijs

lees verder over de expo Nescio

Expositie van het boek Hier in Parijs met linosneden van Joëlle Jolivet bij teksten van Ramona Bãdescu.

Wat eten we?

lees verder over de expo van Wies Israëls

De schilderijen van Wies Israëls zijn vlot en vrij – haar werken hoeven niet precies op foto’s te lijken. “Wanneer ik een werk niet mooi vind, schilder ik er gewoon overheen. Hierdoor krijg je reliëf en het doek gaat ruw aanvoelen.”

Ineke de Jong

Ineke de Jong is autodidact. Ze schildert alles wat haar gevoel raakt. Dit kan zowel abstract als realistisch of een cominatie ervan zijn. Ook de kleur speelt vaak een rol.

t/m 31 maart | OBA Buitenveldert


Binnenkort te zien:

Sara Vrugt

lees meer over de expo van Sara Vrugt

Samen met vele anderen borduurt Sara Vrugt in 2020 een bos. De honderd geborduurde bomen vormen een grootschalig kunstwerk, een woud waarin je in gedachten kunt verdwalen. 

Sanne van de Werk

lees verder over de expo van Sanne van de Werk

Waar Sanne van de Werk ook fotografeert, tijdens haar reizen in binnen- en buitenland, zij laat zich inspireren door wat er op haar af komt. 

Project Startblok

lees meer over Project Startblok

PROJECT STARTBLOK is een mutimediale tentoonstelling en publicatie over het leven van Na-hom, Leila, Isabella, Samer en Timo: bewoners van wooncomplex Startblok Riekerhaven.

Politieke satire: de beeldtaal van spotprenten

lees meer over de expo Politieke satire

In deze tentoonstelling staan we stil bij een belangrijke vorm van politieke satire: de spotprent. We vergelijken de beeldtaal van spotprenten van nu met die van ongeveer 100 jaar geleden, en zien daarbij verrassende overeenkomsten.