Exposities

Nu te zien

Gefeliciteerd, lieve OBA

De OBA is dit jaar 100! En al 50 jaar actief in Zuidoost. Imagine IC vertelt als verjaardagscadeau over deze geschiedenis.

Buitenstebinnen

Kunstenaar Sanneke Griepink toont schilderijen van landschappen, vogels en bloemen. Haar 'verinnerlijkte' kijk op de wereld is dromerig en kleurrijk.

Fashion Machine

Plastic wordt een steeds groter probleem want het vergaat niet en neemt langzaam onze wereld over. Zelfs onze kledingkast!

El Pintor kinderboeken

Als voorproefje op de El Pintor tentoonstelling in het Verzetsmuseum toont de OBA bijzondere El Pintor boekjes uit haar eigen collectie. Deze maand te zien op de jeugdetage van OBA Oosterdok!

lees meer over El Pintor in de OBA

Faces door Isabel Coixet

De tentoonstelling bevat een serie portretten gemaakt door de regisseur, scenarioschrijver en producent Isabel Coixet, gedurende haar lange carrière als filmmaker. 

NAFVA

Nederlands oudste fotovereniging, de Nederlandse Amateur Fotografen Vereniging Amsterdam (NAFVA), toont in de maanden mei t/m juli een breed scala ledenfoto's bij OBA Waterlandplein.

In the pocket

in the pocket

Op sociale media delen we foto’s, filmpjes en screenshots van wie of wat we mooi vinden en wat we aan het doen zijn. Alles wat we vastleggen en met elkaar delen, komt terecht in ons privé-archief: op onze smartphone...

Binnenkort te zien:

Future Cities

Kom van 17 juni t/m 25 augustus naar OBA Oosterdok voor de multimediale expositie Future Cities – over vijf spannende snelgroeiende wereldsteden: Kinshasa, Lima, Yangon, Medellín en Addis Abeba. ‘Hear the city, meet the people, feel the energy.’ 

Ontmoet de alzheimer fluisteraars

De expositie ‘Zie wie ik aan ’t worden ben’ toont de portretten en verhalen van AlzheimerFluisteraars als Jan, Liesbeth, Gülec, Marlies, Joris en Adelheid die samen met hun dierbaren die Alzheimer kregen, op de foto gingen.