Exposities

Nu te zien

H2O

Anna Khodorovich schildert waterpartijen, zwembaden, zwemmende mensen en objecten. Voor haar waterserie gebruikt ze restpartijen van aluminium platen en aluminiumfolie als ondergrond.

Proosten met Daniël

In 1751 schafte dijkgraaf Daniël Hooft een kelkglas aan ter gelegenheid van de drooglegging van het Bijlmermeer. Hij liet het versieren met het wapen van de gelijknamige plaats. 

Jong en Gay

Hoe is het om anno nu uit de kast te komen? Fotografe Marjolein Annegarn legde jongeren tussen de 14 en 19 vast en stelde ze tegelijkertijd deze persoonlijke vraag. Het resultaat is de fototentoonstelling Jong en Gay.

Princesses of Sheba

Expositie van IHLIA LGBT Heritage. Deze selectie van portretten uit het documentaire fotoproject Princesses of Sheba at Night vertelt het verhaal van 6 jonge homoseksuele crossdressers in Marseille. 

Niet meer zonder jou

Cigdem Yuksel fotografeerde vijftien leden uit de Islamitische gemeenschap in Nederland die de confrontatie aangaan met een vrijgevochten familielid.

De Avonden

In deze kleine expositie zijn scenes uit Reve's De Avonden te zien die voor Hélène Levy een inspiratiebron waren voor het maken van 5 olieverfschilderijen.

Trouwen voor Allah

Bekeerd tot de islam? Dat is zeker omdat je getrouwd bent met een moslim! Dit gesprekje is vaste prik voor de groeiende groep mannen en vrouwen die zich in Nederland bekeren tot de islam.

Achter de gevels

Veel bezoekers aan de Amsterdamse binnenstad lopen met bewondering over de grachten, zich vergapend aan de pracht en praal van voorbije eeuwen. Menigeen zou graag een kijkje willen nemen in deze huizen.

Feminisering onderwijs

Feminisering van de zorg en het onderwijs is een trend. Laila Mubarak, documentair fotograaf en docent bij een pedagogische opleiding, valt deze trend binnen haar werkveld ook op. 

Wie kijkt ontdekt

Er valt zoveel te zien in de wereld dat je jouw verwondering nooit mag verliezen.

Hoekjes van geluk

In september kwam het voorleesboek 'Hoekjes van geluk' uit, van actrice Maryam Hassouni. Het boek is geïnspireerd op haar eigen zoektocht naar geluk.

Doosjes met een verhaal

Janine Vos de Mooij maakt luxe bewaardozen voor bijvoorbeeld foto's, prenten of sieraden. Elk doosje vertelt zijn eigen verhaal, sprookje of mythe.

Verkrotting in Amsterdam

De stad Amsterdam kent veel schoonheid, maar de stad kent ook zijn schaduwkanten. Renzo Gerritsen ging op zoek naar verkrotting en verval in de binnenstad van Amsterdam en geeft je een unieke kijk achter de kromme gevels van de grachtengordel.

Buiten Vrienden

Dieren zijn beweeglijk, maar de geschilderde dieren van Liesbeth Heikens zijn stilgezet. Hun pose doet juist vermoeden oprijzen van beweging die net is geweest of gaat komen.

Guinee Bissau

Guinee Bissau, een vroegere Portugese kolonie, is een arm en in een hoop opzichten achtergebleven land. Fotograaf Roel Burgler deelt zijn ervaringen in deze tentoonstelling van zijn hand.

Verleidingen en andere ondeugden

Fotografie is voor Edwin Boer geen doel, maar een middel om te komen tot een sprekend beeld.

lees verder over deze tentoonstelling

Verwacht

Kleurrijke werkelijkheid

Mattea Lesener fotografeert waar zij ook gaat: in straten, parken en tuinen, of gewoon langs de kant van de weg. Zo ontdekt zij met haar camera de bloemenkinderen, verborgen voor wie er geen oog voor heeft.

NAFVA

De oudste fotovereniging van Nederland toont twee maanden lang recent werk van leden onder de titel “De wereld door de ogen van de NAFVA”.    

Achter de gevels

Vanaf 21 april tot 10 juni 2018 is in OBA De Hallen een foto-expositie met geluid van een aantal bekende en minder bekende mensen uit Amsterdam West te zien en te horen.

De schaamte voorbij

boeken over lesbiennes

IHLIA opent op 22 maart 2018 de expositie: De schaamte voorbij: lesbische zinnen tentoongesteld. De expositie toont de roerige geschiedenis van hartstocht tussen vrouwen in de literatuur uit de twintigste eeuw.