Exposities

Nu te zien

Alzheimer Tour

lees meer over de Alzheimer Fluister Tour

De Alzheimer Fluister Tour expositie 'Zie wie ik aan het worden ben' toont portretten en verhalen van onze begeesterde Alzheimer Fluisteraars.

Hier in Parijs

lees meer over Hier in Parijs

Expositie van het book Hier in Parijs: een reis door de Franse hoofdstad met prachtige linosneden van Joëlle Jolivet bij teksten van Ramona Bãdescu.

Saya en koto

lees verder over de tentoonstelling Saya en koto

Op zon- en feestdagen dragen veel mensen in Amsterdam Zuidoost hun Sunday best. Vrouwen zie je hier veelvuldig in Caribische snit: een saya of koto. 

Darija Q

lees verder over de expo van Darija Q

Darija Q is beeldend kunstenaar en docent in Amsterdam. Haar schilderijen, tekeningen, beelden en foto’s tonen een mix tussen abstractie en figuratie. Van 2 september t/m 28 oktober te zien in OBA Ouderkerk.

Trans in Amsterdam

IHLIA expositie Trans in Amsterdam

Transgender Netwerk Nederland (TNN) bestaat tien jaar en viert dit jubileum met een fotoserie van de Amsterdamse trans gemeenschap in al haar diversiteit.

Nescio

Nescio op de tweede etage van de OBA

Stichting Handboekbinden heeft de tentoonstelling Nescio samengesteld. Ongeveer veertig handgebonden katernen zijn te zien op de tweede etage van OBA Oosterdok.

De Leukste Les

Tentoonstelling De Leukste Les

Reizende tentoonstelling naar aanleiding van het gelijknamige prentenboek met verhalen en illustraties van en voor kinderen uit alle wijken van Amsterdam.

Claartje Asser

expo Claartje Asser

Claartje Asser maakt realistische, figuratieve en kleurrijke olieverf schilderijen, zowel op doek als op paneel.

Binnenkort te zien:

Sequences

beeld: Ketje, Brasilia 2014 © Diana Blok

Als inwoner van Amsterdam zie je allerlei rijwielen langskomen, van kinderfietsen tot bakfietsen, van vouwfietsen tot rollators. Een leven in dingen.

De straat op!

Wat betekent 100 jaar vrouwenkiesrecht voor jou? In de tentoonstelling De straat op! komt de strijd van activisten van toen en nu tot leven.

Facetten van Tanger

Tanger is een gemoedstoestand. Er staat geen Eiffeltoren of Rijksmuseum – de grootste attractie is om er gewoon te zijn.

Wij in West

De tentoonstelling 'Wij in West' vertelt de verhalen van bewoners en ondernemers in Amsterdam West. 

Jurgen Memelink

Dat Nederland onder water minstens net zo mooi is als boven water bewijst deze prachtige expositie van onderwaterfoto’s. 

Paul Poiret

Enzo Pérès-Labourdette illustreerde verschillende kinderboeken. Bekijk de magische illustraties van zijn boek over Paul Paul Poiret.