Exposities

Nu te zien

Inktspotprijs 2018

De Inktspotprijs 2018 is gewonnen door Tjeerd Royaards, met de cartoon ‘Good migrant, bad migrant?’ In OBA Oosterdok is de tekening te zien in een expositie.

We Love Books

Deze fototentoonstelling van fotograaf en psychoanalyticus Johanna Kessler draait om twaalf boekenliefhebbers en hun verhaal.

SONIC West

Geluid in Beeld

Al meer dan een jaar verdiepen inwoners van West, geluidskunstenaars en schrijvers zich gezamenlijk in het geluid van Oud-West (‘Hoe klinkt de stad?’). 

Trouwportretten

'Oma, wie is die bruid op deze foto? Bent u dat, samen met opa?’ Hoe vaak klinkt zo’n vraag wel niet bij het zien van een ietwat vergeelde trouwfoto in een lijstje op de muur, in een album, op een dressoir, of op een mobiele telefoon.

Joke Janssen

foto

Joke Janssen maakt zowel figuratief als abstract werk van steen, brons en klei. 

Verwacht

Groeten uit de Javastraat

groeten uit de Javastraat

Filmmaker Marnix Haak (31) besloot een jaar zijn straat niet uit te komen. Van 1 september 2016 tot 1 september 2017 maakte hij 200 video’s in de Javastraat, en leerde honderden buurtbewoners kennen.

Chedino

Deze fotoserie geeft een beeld van Chedino, een transvrouw die in Heideveld woont, een arme voorstad van Kaapstad in Zuid-Afrika. Ze wordt zes jaar lang gevolgd terwijl ze wacht op de laatste stappen op de weg naar volledig vrouw worden.