Exposities

Nu te zien

I challenge you to love me

Het straatbeeld in Brazilië mag door het vele bloot van de inwoners een tolerante, vrijzinnige indruk wekken, de cijfers laten een ander beeld zien. 

Nos Tei

'Nos tei' is een reactie en aanvulling op de With Pride-expositie, die te zien was in de OBA in 2018. Deze kreeg naast lof kritiek, omdat zwarte lhbt’ers niet of nauwelijks aan bod kwamen.
 

Future Cities

Kom tot en met 22 augustus naar OBA Oosterdok voor de expositie Future Cities – over spannende wereldsteden: Kinshasa, Lima, Yangon, Medellín en Addis Abeba.

Facetten van Tanger

Tanger is een gemoedstoestand. Er staat geen Eiffeltoren of Rijksmuseum – de grootste attractie is om er gewoon te zijn.

De Leukste Les

reizende tentoonstelling De Leukste Les voor de kinderen van Amsterdam

Reizende tentoonstelling naar aanleiding van het gelijknamige prentenboek met verhalen en illustraties van en voor kinderen uit alle wijken van Amsterdam.

Saya en Koto

saya en koto expo

Op zon- en feestdagen dragen veel mensen in Amsterdam Zuidoost hun Sunday best. Vrouwen zie je hier veelvuldig in Caribische snit: een saya of koto. 

NAFVA

Nederlands oudste fotovereniging, de Nederlandse Amateur Fotografen Vereniging Amsterdam (NAFVA), toont in de maanden mei t/m juli een breed scala ledenfoto's bij OBA Waterlandplein.

Birgit Hamer

Gefeliciteerd, lieve OBA

Na jarenlang les geven te hebben aan kinderen, o.a. in de Bindelwijk, werd het voor Birgit Hamer tijd om zelf aan de gang te gaan.

Binnenkort te zien:

Sequences

beeld: Ketje, Brasilia 2014 © Diana Blok

Als inwoner van Amsterdam zie je allerlei rijwielen langskomen, van kinderfietsen tot bakfietsen, van vouwfietsen tot rollators. Een heel leven in dingen.

Claartje Asser

Claartje maakt realistische, figuratieve en kleurrijke olieverf schilderijen zowel op doek als op paneel.