Exposities

Nu te zien

Op Drift

Onder de titel 'Op Drift' organiseert WG Kunst een kunstroute in Amsterdam Oud-West. Hedendaagse beeldend kunstenaars presenteren in onderlinge samenhang hun werk.

Modemuze

Na de succesvolle editie van vorig jaar in de OBA komt Modemuze met een nieuwe tentoonstelling: Modemuze@OBA: INNOVATION. Een verrassende expositie mét een uitgebreid en divers evenementenprogramma. 

Melange

Melange is een foto-expositie met werk van Ajamu (Londen) en Pato Hebert (New York en Los Angeles). De expositie laat een deel zien van hun doorlopende dialoog.

Expositie NAFVA

De oudste fotovereniging van Nederland toont in de maanden juli en augustus recent werk van leden onder de titel 'De wereld door de ogen van de NAFVA'.

De Barracudajager

Foto-expositie over een barracudajager op Jamaica. Om zijn dagelijkse kost te verdienen jaagt deze rastaman dagelijks uren op barracuda’s in zee.  

Fred het hert

Sinds Fred het (heel erg eigenwijze) hert voor het eerst het licht zag in het debuut van Pépé Smit, is hij hard op weg om zijn plaats te veroveren tussen Kikker en de kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.

Verleidingen en andere ondeugden

Fotografie is voor Edwin Boer geen doel, maar een middel om te komen tot een sprekend beeld.

Verwacht

SONIC West

Geluid in Beeld

Al meer dan een jaar verdiepen inwoners van West, geluidskunstenaars en schrijvers zich gezamenlijk in het geluid van Oud-West (‘Hoe klinkt de stad?’). 

Trouwportretten

'Oma, wie is die bruid op deze foto? Bent u dat, samen met opa?’ Hoe vaak klinkt zo’n vraag wel niet bij het zien van een ietwat vergeelde trouwfoto in een lijstje op de muur, in een album, op een dressoir, of op een mobiele telefoon.

50 jaar migratie

foto

Deze expositie laat zien hoe de eerste generatie Marokkaanse gastarbeiders erin slaagde een toekomst voor zichzelf en later ook hun gezin op te bouwen.

We Love Books

meisje met boekenkast

Deze fototentoonstelling van Johanna Kessler draait om twaalf boekenliefhebbers en hun verhaal.