Exposities

Nu te zien

Anders dan anderen

Bij ‘100 jaar OBA’ kijkt ook IHLIA terug naar het jaar 1919. In dat jaar verscheen in Duitsland de eerste film over homoseksualiteit 'Anders als die Andern', waarvan fragmenten te zien zijn in deze tentoonstelling.

In the pocket

Op sociale media delen we foto’s, filmpjes en screenshots van wie of wat we mooi vinden en wat we aan het doen zijn. Alles wat we vastleggen en met elkaar delen, komt terecht in ons privé-archief: op onze smartphone...

Kempering: modern monument

'Kempering: modern monument' presenteert de uiteenlopende herinneringen die buurtbewoners aan deze garage bewaren. Zij vertellen hoe er in de loop van de tijd niet alleen is geparkeerd, maar ook gesport, gewerkt, gekraakt en gekerkt. Samen onderzoeken we de waarde van de parkeergarage.

Verzet in de 50-jarige Bijlmer

Verzet is in de Bijlmer onderdeel van het dagelijks leven. Van de barricades van de Bijlmerkrakers en het Zwart Beraad tot het onuitgesproken activisme van Kwaku of de inrichting van een kerk in een parkeergarage. De Bijlmer werd 50 jaar geleden ontworpen in de studio, maar veel mensen maken de buurt liever zélf.

Laten we hard lachen en veel praten

Laten we hard praten en veel lachen is een project dat bestaat uit poëzie en fotografie en gaat over het leven met de waardes van thuis en een weg vinden in de westerse samenleving. Het project is een samenwerking tussen de Syrische dichter Bakr al Jaber en de Nederlandse fotograaf Hillie de Rooij.

Sanneke Griepink

De schilderijen in deze tentoonstelling in de OBA komen allemaal van schilders die regelmatig werken in het atelier van Sanneke Griepink.

Met andere ogen

Met andere ogen is een indringende, interactieve installatie die vier maanden door Amsterdam reist en overal in de stad mensen met elkaar in gesprek brengt over thema’s als inclusie, sociale (on)gelijkheid en “erbij horen”.

Gefeliciteerd, lieve OBA

De OBA is dit jaar 100! En al 50 jaar actief in Zuidoost. Imagine IC vertelt als verjaardagscadeau over deze geschiedenis.

Binnenkort te zien:

Fashion Machine

Plastic wordt een steeds groter probleem want het vergaat niet en neemt langzaam onze wereld over. Zelfs onze kledingkast!