Exposities

Exposities

Op deze pagina vind je een overzicht van alle exposities die bij de OBA te bezichtigen zijn. 


Nu te zien


Inktspotprijs 2020 in OBA Oosterdok

lees meer over de expo Inktspotprijs 2020

In de fotogalerij van OBA Oosterdok is nu de Inktspotprijs 2020 te zien, de jaarlijkse prijs voor de beste politieke tekening van het jaar. De expositie bestaat uit ruim 100 spotprenten, waaronder de winnende cartoon van Len Munnik.

Thuis in de stad van de toekomst

lees meer over de expo Thuis in de stad van de toekomst

Amsterdam groeit. Daarom moeten we keuzes maken. Voor nu, maar ook voor straks. Hoe blijft de stad aantrekkelijk voor bewoners? Waar komen nieuwe woningen en groen? Hoe maken we de stad gezond en duurzaam?

Sokkel voor vrijheid op het Javaplein

lees meer over de expo Sokkel voor vrijheid

Als reactie op de toenemende meldingen van discriminatie van LHBTQIA+ in Amsterdam en andere Europese steden heeft het Humanistisch Verbond samen met Stadsdeel Oost op het Javaplein een sokkel geplaatst. 

Brigit Hamer in OBA Ouderkerk

lees meer over de expo van Brigit Hamer

In september en oktober 2020 is in OBA Ouderkerk een expositie van schilderijen, etsen en aquarellen van Brigit Hamer te zien. Brigit geeft schilderles en maakt graag portretten. 

1,5 m? Dat is verder dan je denkt!

lees meer over de expo in OBA Van der Pek

Weet je niet hoeveel 1,5 meter is, en ben je je geodriehoek al kwijt sinds 1998? Dan kun je binnenkort terecht op het Van der Pekplein voor illustraties die op creatieve wijze inzicht geven op wat 1,5 meter daadwerkelijk is. 

LGBTshirtQIA+ op het IHLIA-plein

robin door Ari Versluis op de foto gezET VOOR EXPO lgbtSHIRTqia+

LGBTshirtQIA+ toont een greep uit de T-shirtcollectie van IHLIA LGBTI Heritage. Fotograaf Ari Versluis plaatst de verhalen in het heden, zo wordt de geschiedenis gedragen door lhbtq+’ers van nu.


Binnenkort te zien

Voltooid Herstelde Tijd

lees meer over Voltooid Herstelde Tijd

Met een serie van zeven met goud herstelde keramieken platen met daarop een portretfoto van iemand die te maken heeft gehad met huiselijk geweld, wil Lara van Gaalen een betekenisvolle dialoog starten over geweld, herstel en eigenwaarde.

City stills

lees verder over de expo City stills

Mariette Carstens heeft een fotografisch onderzoek gedaan naar de 1,5 meter-samenleving in Nieuw-West, verbeeld in stadslandschappen. Zij wilde vastleggen hoe de bewoners van dit stadsdeel zich verhouden tot ‘’het nieuwe normaal’’.

Ambacht in Oost

lees verder over de expo Ambacht in Oost

Deze expositie is het eindresultaat van het kunstproject Ambacht in Oost o.l.v. Mette Steincke, waarin kinderen kennis maakten met ambachtelijke technieken en deze gebruikten als inspiratiebron voor hun eigen werk.