Exposities

Nu te zien

Retrados cruzados

De Tachtigjarige Oorlog of de ‘Vlaamse Oorlogen’, zoals ze in het Spaans worden genoemd, vormen bij uitstek de historische episode die de Spanjaarden en de Nederlanders met elkaar verbindt. 

Groeten uit de Javastraat

Filmmaker Marnix Haak (31) besloot een jaar zijn straat niet uit te komen. Van 1 september 2016 tot 1 september 2017 maakte hij 200 video’s in de Javastraat, en leerde honderden buurtbewoners kennen.

Inktspotprijs 2018

De Inktspotprijs 2018 is gewonnen door Tjeerd Royaards, met de cartoon ‘Good migrant, bad migrant?’ In OBA Oosterdok is de tekening te zien in een expositie.

Surrealisme

Luc Houweling maakt gebruik van gemengde techniek op papier, doeken en 3D MDF, waarbij hij als basis acrylverf gebruikt in verschillende lagen.

TROBI

aapje door brian elstak

Beeldend kunstenaar Brian Elstak (1980) is een verhalenverteller pur sang. Deze expo laat zijn illustraties van kinderverhalen zien.

With Pride

De eerste Pride bleek het startsein van een turbulente strijd voor gelijke lhbti-rechten. Deze emancipatiestrijd staat centraal in de tentoonstelling With Pride.

Met andere ogen

Een indringende, interactieve installatie die vier maanden door Amsterdam reist en overal in de stad mensen met elkaar in gesprek brengt over thema’s als inclusie, sociale (on)gelijkheid en “erbij horen”.

Trouwportretten

Foto’s brengen de wereld van het verleden naar het heden en dat is zeker het geval bij de foto’s in de tentoonstelling ‘Trouwportretten, Surinaamse Voorouders in Beeld 1868-  1950’.

SONIC West

Geluid in Beeld

Al meer dan een jaar verdiepen inwoners van West, geluidskunstenaars en schrijvers zich gezamenlijk in het geluid van Oud-West (‘Hoe klinkt de stad?’). 

Conny Ostendorf

Conny Ostendorf maakt zowel abstracte als figuratieve schilderijen met verschillende materialen. In OBA Ouderkerk is een selectie van haar werken te zien.

Chedino

ChedinoDeze fotoserie geeft een beeld van Chedino, een transvrouw die in Heideveld woont, een arme voorstad van Kaapstad in Zuid-Afrika. Ze wordt zes jaar lang gevolgd terwijl ze wacht op de laatste stappen op de weg naar volledig vrouw worden.

Binnenkort te zien:

Karuta

In de vitrines op de 4e en 5e verdieping van OBA Oosterdok is vanaf 19 december een expositie te zien over het oude Japans-Nederlandse spel Karuta. De expositie gaat in op zowel de traditionele versie als een hedendaagse versie.