Exposities

Nu te zien

De straat op!

lees meer over de expo De straat op!

Wat betekent 100 jaar vrouwenkiesrecht voor jou? In de tentoonstelling 'De straat op!', over vrouwenkiesrecht en activisme in Amsterdam, komt de strijd van activisten van toen en nu tot leven.

Anke van der Linden: Kijkkasten

Kijkkasten Anke van der Linden

De kijkkastjes van Anke van der Linden vormen een geheel eigen universum waarin het fijn is om rond te kijken.

Expositie: Trans in Amsterdam

lees meer over de expositie Trans in Amsterdam

Van dragshowbar Lellebel tot Trans United Nederland voor biculturele trans personen: Trans in Amsterdam portretteert twaalf verschillende Amsterdamse transgenderorganisaties.

Expositie Lynda Smids in de OBA Spaarndammerbuurt

lees verder over deze expo

Waar ze ook komt, Lynda Smids wordt geïnspireerd door het landschap. Van de gele bladeren van een (herfst)boom tot de contouren van een kerk als je tegen de zon in kijkt: in haar werk vangt ze klein geluk.

De Leukste Les

De Leukste Les

Reizende tentoonstelling naar aanleiding van het gelijknamige prentenboek met verhalen en illustraties van en voor kinderen uit alle wijken van Amsterdam.

Houthavens, Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt in kaart

lees meer over deze expositie

Met het project Houthavens, Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt in kaart worden allerlei verhalen vanuit de buurt verzameld. Woon je al lang in deze buurt of ben je er net komen wonen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Hier in Parijs

lees verder over de expo Nescio

Expositie van het boek Hier in Parijs met linosneden van Joëlle Jolivet bij teksten van Ramona Bãdescu.

Sequences: Het leven in dingen

lees verder over de tentoonstelling Sequences

Als inwoner van Amsterdam zie je allerlei rijwielen langskomen, van kinderfietsen tot bakfietsen, van vouwfietsen tot rollators. Een leven in dingen.

Rembrandt, Velázquez & tijdgenoten

lees verder over de expo van Darija Q

Rembrandt, Velázquez en hun tijdgenoten: een bibliografische tentoonstelling.

Barbara de Bruin

Barbara de Bruin

Barbara de Bruin (Delft 1971) : 'Het werk van de Cobra groep inspireert me. Het kleurgebruik, de vormentaal, de expressiviteit van de werken raakt me en zet me aan om me te uiten in verf’.

Hoe Bij uit vliegen ging

lees meer over Hoe Bij uit vliegen ging

Reis mee met geit Leila uit het prentenboekendebuut ‘Hoe Bij uit vliegen ging’ van Lydia Barends.

Charleston Dollhouse

charleston dollhouse

Charleston Dollhouse van Lot Kessels is een (mini) replica van Charleston Farmhouse in East-Sussex in Engeland, de plek waar de befaamde Bloomsbury Group samen kwam.


Binnenkort te zien:

Abacus: variations on a theme

lees verder over De Leukste Les

Bilal Chahal (Tripoli, 1978) maakt abstract werk in vele kunstvormen: complexe, gelaagde monochrome doeken, heldere kleurrijke schilderijen, videokunst, en keramische sculpturen en installaties.

Expositie | Knokken voor je boeken

lees meer over de expositie Knokken voor je boeken

Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Vereniging Onbeperkt Lezen (VOL) verschijnt het boek Knokken voor je boeken en komt er een fototentoonstelling onder dezelfde titel in de OBA.

HELDEN! - Lhbtq’ers vertellen over hun rolmodel

lees verder over de expo HELDEN!

Helden kunnen voor veel mensen een rolmodel zijn. In de expositie 'HELDEN!' vertellen Nassiri Belaraj, Splinter Chabot, Astrid Oosenbrug, Chris Rijksen, So Roustayar, Raisa Sambo en Thorn Vineyard over hun rolmodel.

Expo | Sara Vrugt

lees meer over de expo van Sara Vrugt

Samen met vele anderen borduurt Sara Vrugt in 2020 een bos. De honderd geborduurde bomen vormen een grootschalig kunstwerk, een woud waarin je in gedachten kunt verdwalen. 

'Het moet getekend worden'

Het moet getekend worden

Grafisch kunstenaar Jaap Kruijff (1917-2001) was zijn leven lang een gepassioneerd tekenaar en lithograaf. Zowel zijn natuurimpressies als zijn fascinatie voor de beweeglijkheid van mensen zijn op intensieve waarnemingen gebaseerd.