Exposities

Nu te zien

Retrados cruzados

De Tachtigjarige Oorlog of de ‘Vlaamse Oorlogen’, zoals ze in het Spaans worden genoemd, vormen bij uitstek de historische episode die de Spanjaarden en de Nederlanders met elkaar verbindt. 

Groeten uit de Javastraat

Filmmaker Marnix Haak (31) besloot een jaar zijn straat niet uit te komen. Van 1 september 2016 tot 1 september 2017 maakte hij 200 video’s in de Javastraat, en leerde honderden buurtbewoners kennen.

In the pocket

Op sociale media delen we foto’s, filmpjes en screenshots van wie of wat we mooi vinden en wat we aan het doen zijn. Alles wat we vastleggen en met elkaar delen, komt terecht in ons privé-archief: op onze smartphone...

Laten we hard praten

Laten we hard praten en veel lachen is een project dat bestaat uit poëzie en fotografie. Samen vertellen ze een verhaal over het leven met de waardes van thuis en een weg te vinden in de westerse samenleving. Het project is een samenwerking tussen de Syrische dichter Bakr al Jaber en de Nederlandse fotograaf Hillie de Rooij.

Sanne te Loo

De originele illustraties van kinderboekenschrijver en illustrator Sanne te Loo (1972) zijn te zien op de jeugdetage van OBA Oosterdok.

With Pride

De eerste Pride bleek het startsein van een turbulente strijd voor gelijke lhbti-rechten. Deze emancipatiestrijd staat centraal in de tentoonstelling With Pride.

Met andere ogen

Een indringende, interactieve installatie die vier maanden door Amsterdam reist en overal in de stad mensen met elkaar in gesprek brengt over thema’s als inclusie, sociale (on)gelijkheid en “erbij horen”.

Trouwportretten

Foto’s brengen de wereld van het verleden naar het heden en dat is zeker het geval bij de foto’s in de tentoonstelling ‘Trouwportretten, Surinaamse Voorouders in Beeld 1868-  1950’.

Karuta

In de vitrines op de 4e en 5e verdieping van OBA Oosterdok is vanaf 19 december een expositie te zien over het oude Japans-Nederlandse spel Karuta. De expositie gaat in op zowel de traditionele versie als een hedendaagse versie.

Vrouwen van Nieuw-West

De komende maanden staan de vrouwen van Nieuw-West volop in de schijnwerpers. Van meet af aan waren het vooral de vrouwen die inhoud, kracht en kleur gaven aan de buurt, aan de wijk en uiteindelijk aan het Stadsdeel.

50 jaar migratie

Deze expositie laat zien hoe de eerste generatie Marokkaanse gastarbeiders erin slaagde een toekomst voor zichzelf en later ook hun gezin op te bouwen.
 

SONIC West

Geluid in Beeld

Al meer dan een jaar verdiepen inwoners van West, geluidskunstenaars en schrijvers zich gezamenlijk in het geluid van Oud-West (‘Hoe klinkt de stad?’). 

Annemiek Bunjes

Bunjes maakt gedetailleerde illustraties in aquarel van planten en dieren zoals amfibieën, vissen, vogels en zoogdieren.

Binnenkort te zien: