Exposities

Nu te zien

Eindpunt lijn 52

Eindpuntlijn52 is een fotodocumentaire, van fotograaf Andrew van der Beek, over de veranderingen van Amsterdam Noord.

Proosten met Daniël

In 1751 schafte dijkgraaf Daniël Hooft een kelkglas aan ter gelegenheid van de drooglegging van het Bijlmermeer. Hij liet het versieren met het wapen van de gelijknamige plaats. 

Modemuze@OBA

Na de succesvolle editie van vorig jaar in de OBA komt Modemuze met een nieuwe tentoonstelling: Modemuze@OBA: INNOVATION. Een verrassende expositie mét een uitgebreid en divers evenementenprogramma. 

Onderwijs in Guinee

Guinee Bissau, een vroegere Portugese kolonie, is een arm en in een hoop opzichten achtergebleven land. Fotograaf Roel Burgler deelt zijn ervaringen in deze tentoonstelling van zijn hand.

Trouwen voor Allah

Bekeerd tot de islam? Dat is zeker omdat je getrouwd bent met een moslim! Dit gesprekje is vaste prik voor de groeiende groep mannen en vrouwen die zich in Nederland bekeren tot de islam.

Oriendam

Oriendam 2018: Tweede editie “Pride & Prejudice” is een tentoonstelling en kunstinstallatie over lhbt-vluchtelingen in Nederland.

Gastvrij 1051

Een fotoverhaal over tien jongvolwassen vluchtelingen uit Afghanistan, Eritrea, Oeganda, Sierra Leone en Syrië die op uitnodiging van bewoners van postcode 1051 Amsterdammers werden.

Fred het hert

Fred het hert

Sinds Fred het (heel erg eigenwijze) hert voor het eerst het licht zag in het gelijknamige debuut van Pépé Smit, is hij hard op weg om zijn plaats te veroveren tussen Kikker en de kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.

O Muze, kom nu voort

Fotograaf Vincent Rijs maakt verstilde beelden met een warm kleurpalet in een melancholisch kader geplaatst, soms met een zweem van surrealisme en humor.

Verwacht

Melange

Geluid in Beeld

Melange is een foto-expositie met werk van Ajamu (Londen) en Pato Hebert (New York en Los Angeles). De expositie laat een deel zien van hun doorlopende dialoog.

Verleidingen

verleidingen

Fotografie is voor Edwin Boer geen doel, maar een middel om te komen tot een sprekend beeld.

De Barracudajager

Foto-expositie over een barracudajager op Jamaica. Om zijn dagelijkse kost te verdienen jaagt deze rastaman dagelijks uren op barracuda’s in zee.  

Expositie NAFVA

De oudste fotovereniging van Nederland toont in de maanden juli en augustus recent werk van leden onder de titel 'De wereld door de ogen van de NAFVA'.